reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Katherinne :-)co do intymnego wyznania,to oewnie na tym etapie norma,moja siostra też mówiła że jak wchodziła w drugi trymestr to zwiekszyła się jej ochota na igraszki.Wszystko jest bardziej ukrwione,unerwione ,więc i pewnie przyjemność dużo intensywniejsza.Niby seks w ciąży jest wskazany,mój lekarz na początku do 7 tyg nie zalecał wspolzycia,teraz natomiast nie ma przeciwskazań,ale ja mam taką blokadę małą.Porozmawiaj z swoim lekarzem dlaczego nie wskazane jest,ale tak jak piszesz jak nie w ten to w inny sposób można sobie poradzić :tak:
Jeśli po pojwią sie bóle brzucha lub jakieś lekkie plamienie to wiadomo że nie można i trzeba w celibacie.

reklama
Nisiao, nie testowalam wiec nie wiem, czy coś się dzieje po. Jutro mam wizytę to zapytam. Ale wstyd...kto jak kto, ale ze to właśnie ja będę się dopraszac o takie rzeczy? Niby juz ponad dwa miesiące w celibacie, bo od owu my juz nic na wszelki wypadek, żeby nie przeszkadzać, ale zawsze mi się wydawało, ze akurat mi cośs takiego w ogóle nie będzie przeszkadzać. A tu kurcze nie wiem co się za mną dzieje, bo jak chłop myślę o tym co parę sekund i mam sny z podtekstem. Takie zwyczajne, o normalnym życiu, tylko życiu z tym elementem, którego teraz od dwóch miesięcy nie ma. Słyszałam, ze tak się robi, ale to miało być w drugim trymestrze, a .i do drugiego jeszcze dwóch tygodni brakuje.

Edytka kciuki za obrone zaciśnięte!!!!!
Neta bardzo mi przykro, że jednak @ przylazła, ale ja nadaltrzymam kciuki za kolejny cykl.
Nisiao rzeczywiście ta szwagierka jakaś dziwna. Pleni maracje najlepiej odpowiadać zdawkowo, nie wdawać się w dyskusje i wtedy niebędzie miała czego komentować.Wiem, że sytuacja jest niezaciekawa, ale może jakzobaczy, że ograniczasz z nią kontakt to coś zrozumie? Że dla dobra dzieckawarto się zmienić?
Kobietka mi się marza nowe meble do salonu,ale to jak narazie nie wykonalne przez finanse.
Loi dziękuje. Co do świętowania to ja po byłam padniętawypiliśmy szampana (oczywiście ja piccolo), zjedliśmy ciacho i poszłam spać. Codo krzywej cukrowej to ja też ciężko znosze wszelkie słodkie rzeczy dlatego ginz racji, że w pierwszej ciąży nie było problemów z cukrzycą, a wtej z krwiwychodził przy dolnej granicy normy Niechciał mnie męczyć i dał mi mniejszą 50gi tylko 2 kłucia więc byłam tylko godzine w laboratorium.Co do lekarki totroche sporo płacić w jednym miesiącu za wizyty 300zł. Może zrezygnuj z tejdrugiej?
Karola to nie dobrze, znowu macvie problemy zdrowotne. Jak cieknącyprzeźroczysty katar to może to być alergia. Ja u swojej też podejrzewam.
Kat ja lubie się kapać w ciepłej wodzie, ale ograniczam poprostu czas kąpieli i jest ok. moim zdaniem 38 stopni to nie jest wysokatemperatura. Co do seksu to spróbujcie może delikatnie, a jak zacznie się cośboleć to przestaniecie. Bardziej chodzi o penetracje więc może wlasnie albodelikatnie albo inaczej. Ja taką chcice miałam z Alą w ciaży.
[FONT=&quot]Juchu może to jakaś osa, pszczoła, że jest upuchliznai ból? Ja męczyłam się z glukozą we wtorek.

[/FONT]Ja czuje się dobrze fizycznie, ale mam nerwa i doła. Jest mojamama, a ja już mam dosyć. Ugotuje obiad, ale oczywiście po sobie nie posprząta ikuchnie szoruje przez pól dnia, a międzyczasie jest przynieś to, podaj to, zróbto. Po ugotowaniu obiadu idzie się opalać albo leży przed TV, a jak Ala chcesię bawić to mówi, że nie bo jest zmęczona. Więc ta przychodzi do mnie iplacze, marudzi. Prosiłam mamę, żeby mi pomogła umyć okna bo ja boje się wchodzićna drabinę bo mam zawroty głowy to powiedziała, że tego nie zrobi bo Marcinmoże. Niby może ale wraca późno z pracy, a jak ma chwilę wolną to siada donauki bo w październiku zmienia pracę i musi się doszkolić. Zresztą on też niepomaga za bardzo, nawet za siebie szklanek nie sprząta czy ubrań więc mampodwójnie więcej roboty, nawet potrójnie bo Ala idzie za przykładem tatusia iteż niechce sprzątać. Ja łapie doła bo chciałabym trochę odpocząć, miećwsparcie w kimś, a z każdej strony słysze NIE albo olewanie. Z plusów tego, zemam mame jest to, że ciacha piecze pyszne.
Wczoraj byłam w kinie na Świat w plomieniach. Polecam!

[FONT=&quot][/FONT]

Kat mnie w drugim trymestrze też zaczęła męczyć ochota. Lekarz pozwolił, ale mój mąż miał opory przed tym, czy coś stanie się dziecku. Ale jakoś 1,5tyg temu kochaliśmy się pierwszy raz od marca :) Bez wytrysku w środku i bez szaleństwa, ale było świetnie :p Kiedyś chyba Pleni pisała, że sperma może być problemem i lepiej byłoby w gumkach. Wydaje mi się, że raz na jakiś czas nie zaszkodzi, ale to indywidualna sprawa.

ja tak na chwilę doczytałam ,ale nie mam za bardzo czasu bo mam pomóc mamie mierzyć mieszkanie pod panele byłyśmy wybrać coś mamy pomierzyć dokładnie i przyjść z tymi pomiarami z powrotem i wtedy pan zamówi ....
Loi - dzięki ,że pamiętasz o moim suwaczku bo ja już o nim zapominam powoli no jest ok trochę mi się odrywa jak zakaszlę ,ale to coraz rzadziej no i smak i węch mam jakby lepszy poza tym nie narzekam
Agnieszkaala - strasznie Ci współczuję to tak jakbyś miała troje dzieci w domu z tym ,że dwoje dorosłych ja bym ryknęła po prostu bo ja nie umiem tłumić emocji jak mnie coś na maksa wkurzy to krzyczę na wszystkich ,ale to musi być na prawdę doprowadzenie mnie do ostateczności.Trzymaj się kochana.
Katherinne- ja zawsze lubiłam gorące kąpiele cała czerwona wychodziłam z wanny ,ale zaczęłam to zmieniać bo to nie zdrowe teraz mam wodę taką letnio-ciepłą nie za gorącą ani nie za zimną do kąpieli nie mam termometru więc nie wiem jaka to temperatura.
nie pamiętam już co miałam napisać
aha
Hona- ja Ciebie pamiętam :) super ,że wpadłaś
ja dziewczyny będę coraz rzadziej bo zbliża się remont wielkimi krokami , także jakby mnie nie było to nie martwicie się ;)

No i wróciłam z badań,wyniki testu PAPP-A 3,16 IU/L free BHCG 28,76 IU/L nic mi to nie mówi....
pLENI może Ty się znasz na tych wynikach???

Ostatnia edycja:
nisiao nic z tych wyników nie można 'wyciągnąć' bo masz tylko w jednostkach labu, potrzebne są jednostki MOM - ale to robi lekarz w systemie komputerowym w połączeniu z badaniem usg - z tego co masz nic nie można wyciągnąć ponieważ mom jest związane z ryzykiem populacyjnym dla kobiet w Twoim dokładnie wieku. musisz czekać na interpretację lekarza, tylko on może to opracować, żadne dane z netu nie powiedzą Ci co tkwi w wynikach ponieważ dane do obróbki ma tylko Twój lekarz.

Pllenitude Dzięki.No tak wszystko poeinno być indywidualnie,bo z netu nic nie mogę znaleźć,żeby choć trochę przybliżyć.Ale teraz jakoś jestem niespokojna....czy ten pomiar nie za wysoki,nie znam się nic a nic....

mOWIŁAM SOBIE,że nie będę się stresować a boję się....

Ostatnia edycja:
reklama
Nisiao, no coś Ty? A po co się na zapas stresować? Przecież i tak nikt teraz tego nie zinterpretuje, skąd myśl, że to może być za wysokie?

Ja jadę zaraz odebrać wyniki morfo, moczu i toxo IgM - trzymajcie kciuki, żeby to ostatnie wyszło na zero bo mi ta truskawka cały czas na sercu leży. W takim czasie wyszłoby właśnie w IgM jeszcze, nie w IgG, prawda?

Do góry