reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

prija, anilek - &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Agnieszkaala- oj miło usłyszeć miłe słowo tym bardziej ,że uważam się za wielorybka małego ,ale to ze względu na brzuszek jednak dziś byłam rano u babci i mówiła ,że opadł mi brzuszek.
Edytko - kiedyś jak kupowałam szampana w biedronce to pani mi kazała dowód pokazać:-D.
Karola- śliczna Wasza mała i cieszę się ,że się wszystko układa.
No właśnie dziewczyny co u Kłaczka i Zjoli wie ktoś coś?

Pozdrawiam wszystkie bez wyjątków :)

reklama
anilek, prija, czekamy na wieści i oczywiście mega kciukaski za Was, niech się szybciutko narodzą zdrowe dzieciaczki &&&&:tak:

nisiao ja mam takie kłucia i wiem co masz na myśli. Mój gin na każdej wizycie kontroluje szyjkę bo te kłucia mogą być od skracania/rozwierania szyjki, ale to też objaw zmian w miednicy ,mniejszej, rozciągania macicy, więzadeł i obniżania, często dziecię tam uwiera główką lub kopie w okolice ujścia szyjki. Ja odstawiłam progesteron i znowu czuję trochę te kłucia, nie cały czas, ale mam większy brzuch i inny już nacisk na dole wiec pewnie od tego choć szyjkę oczywiście w przyszłym tygodniu gin sprawdzi. powiedz o tym ginowi, powinien o tym wiedzieć.

Plenitude dziękuję za odp,ja narazie jestem w 9 tyg,więc o uwieraniu maleństwa nie ma co narazie,ale może to te rozciąganie albo przemęczenie.Jej a co jak by mi się skracała szyjka w tak wczesnym etapie da radę to powstrzymać?Wiem że zakłada się krążek,ale czy to nie za wcześnie by było?Do gin idę w przyszłą środę 26 ,bo tak wróci z urlopu.To czekanie męczy....

Cześć Dziewczynki!
Pogubiłam się i pytam, które są na etapie staranek o dzidźki? Ręka do góry. Trzeba łapać berka :)
Ciężaróweczki mają suwaczki, więc wiadomo. Przez te dwa miesiące widzę kolejne suwaczki, kolejne dzidzie na świecie, aż serce rośnie i nadzieja też.
Cześć Karola, ależ Twoja Ala już duża, a niedawno takie maleństwo było. Myslę, ze lepiej że zostajecie Polsce, no i przede wszystkim razem a nie w rozłące. Niech Wam się poukłada jak trzeba tu a nie na obczyźnie.

nisiao ja to miałam od wczesnego etapu ciąży, gin powiedział, że od samego początku macica rośnie i rozciąga co może, takie kłucie musi być kontrolowane, jeśli jest i nic się nie dzieje to po prostu ciążowa fizjologia. niewydolność cieśniowa szyjki może się pojawić również na takim etapie, pessar lub szew plus leżenie zazwyczaj pomaga, jednak nie zakładaj najgorszego, przede wszystkim pora zwolnić tempo, zbyt długie stanie niestety nie jest korzystne, umiar wskazany jest we wszystkim w ciąży. mnie na te kłucia nie pomagała nawet nospa, troszkę przechodziło, ale nie do końca. kłucie może być też objawem infekcji, dlatego trzeba powiedzieć gin żeby zostało to wykluczone.

nisiao co do kłucia to ja tylko dodam do wypowiedzi Plenitude, pilnuj się, żeby nic nie dźwigać, podnosić i naciągać się (np. jak chcesz coś zdjąć z górnej półki, to lepiej podstawić stołek niż na palcach stać i sięgać). Ja też miałam kłucia i z moich obserwacji właśnie takie czynności je najwięcej powodują i to nie od razu, ale np. podniosłam małego i 2h później usiąść nie mogłam bo tak mnie wszystko w środku kłuło.

Nisiao, ja bym jednak zadzwoniła do lekarza- ja dostałam relanium i uspokoiło się wszystko. Oprócz tego brałam już od jakiegoś czasu duphaston. I leż, leż, leż:) Będzie dobrze:)

Anilek, Prijaa &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Agnieszkaala
to życzę szybkiego powrotu do zdrowia :-)

Małgonia
ja się zgłaszam: wciąż staraczka :tak::rofl2: Niestety kiepsko coś to idzie - dziś 15 dc, owu tuż tuż a my nic - nie układa nam się ostatnio najlepiej, zatem i klimatu do starań nie ma... Ech życie.. :-(

Dziewczyny dzieki za odpowiedzi w tym temacie.Teraz niby przeszło,ale i tak pewnie sie nie czuję więc leżę,więcej odpoczywam,mam nadzieje że nie bedzie to infekcja nic złego bo do wizyty do 26 jeszcze daleko.Bo mój gin na urlopie :-(
Narzekałam niedawno na brak mdłości itp a dziś mam komplet dolegliwości,jak nie rabłam pawika soczystego,to z podziwu nie potrafiłam wyjść :)
No i upał mamy,lepiej tak niż deszcz,ale czuję sie dziś masakrycznie,leżę więc odpoczywam,bywa i tak:) są dni kiedy wszystko mozna zrobic a są dni kiedy leży się plackiem:D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry