reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

My w wekend byliśmy w Zamościu w zoo i starówce. Wycieczka bardzo udana. Trzeba gdzieś wyjeżdzać póki jeszcze jako tako chodze. Aluśka zachwycona, ale niestety przywieźliśmy ze sobą przeziębienie. Wszyscy zaskarkani jesteśmy. My z Alą się kurujemy w domu,M niestety w delegacji.
U Nas upalnie i ja już ledwo żyje. Słabo mi, duszno. W domu rolety pozasłaniane, wiatrak chodzi, a itak duchota straszna.

Eve współczuje bólu zęba. Ja się boje dentysty jak ognia i jak nie musze to nie chodze nigdzie.
Kasiu ciesze się, że wszystko ok. Teraz razem z Tobą czekamy na poród.
Nisiao jak się czujesz? jak bóle?
Edytka i co promotor powiedział na prace?
Mamy jakieś wieści od Anilek lub PrijaO?
Neta mam nadzieje, że seksik jakiś jednak będzie. Ale wiem, że jak M wkurza to się seksu niechce, mam to samo. Rzeczywiście Zamojska starówka piękna.

reklama
agnieszkaala dzieki,dziś tak lajtowo,wczoraj cały dzień te bóle ,że naprawdę mnie to przeraziło,dziś tak trochę ale już mniej.Napewno powiem ginekologowi o tym.No a Zamość jest piekny,byłam tam,ten rynek,kolorowe kamieniczki,bardzo miło wspominam tam spędzony czas.Lubie tamte okolice.Widzę,że starasz sie jakoś przetrwać ten upał,ale jest cięzko napradę...

Czyli na etapie staranek mamy: Neta, OnemoreTime, Edytka (pauza szybko minie) i ja. Ktoś jeszcze? Tak mało nas?
OneMoreTime, ja mam 10dc i działamy już, miałam krótkie cykle 24 dniowe, tyle że teraz odstawiłam pigułki, wprawdzie tylko dwamiesiące je brałam, ale nie wiem czy wszystko tak od razu wróci do normy. W każdy razie nie nastawiam się , że od razu się uda, żeby się nie rozczarować.

kobietko to tylko pozazdrocić młodego wyglądu. Mi zawsze dają tyle lat ile naprawdę mam, czyli 26:rofl2:
katherine nieumyta truskawka oraz niedogotowane jajko to pikuś w porównaniu do ciągłego strachu i nerw. Musisz wyluzować i myśleć pozytywnie:)
karola 1388 my ciągle myślimy że jak dziecko się urodzi to wyjedziemy do Anglii, a Twój M w jakim był mieście?My kiedyś mieszkaliśmy 2 lata w Brighton nad morzem i byliśmy zadowoleni, ale wróciliśmy do PL na studia... i to była głupota..:angry: PS: Ala jest cudna:)
nisiao ja też mam kłucia podbrzusza i wzgórka łonowego i największe jak się zmęczę, powiedziałam o tym ginowi i kazał się oszczędzać, ciąża szczegolnie I trymestr to nie czas na generalne porządki , musimy odpoczywać i dbać o siebie.Mnie atakuje w nocy i rano takie nieprzyjemne uczucie , ciagniecie jak przy @, gin powiedział że macica się rozciąga i jak nie ma plamień to nie ma powodow do obaw.
juchu jak sesja poszła?? ja mogę się już pochwalić egzaminy wszystkie zaliczone:)))) koniec!!!!!!!!!!! tylko obrona została:)))
anilek, prija 3mam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!
one more time za owocny cykl&&&&&&&&&&!!!!!!!!
agnieszkaala zdrówka życzę!!!
Karolina1987W
user-offline.png
gratulacje i powodzenia!!!
eve tak jak napisała edytka ja też miałam problem na samym poczatku ciązy z osemka, plukalam szaflwią strzykawka z cienka igla i przeszlo:)

Ja dalej wypoczywam w domku rodzinnym:) swieze powietrze i las:)sesja zaliczona, teraz biore sie za prace mgr heeh (już tak od kilku tyg)Ostatnio czytalam o szczepieniach noworodkow i o powiklaniach, a Wy co o tym myslicie? bedziecie sczepic swoje dzieci??

Własnie przeczytałam na październikówkach że dziewczyna urodziła synka w 23tc, maluch waży 0,5kg. żyje,ale jest ciężko. Powiem Wam, że się popłakałam i strach znowu powrócił.

Nisiao ciesze się, że bóle mineły. Mi gin mówił, że jak coś boli to żeby magnez zwiększyć.
Liluś obijaj się póki możesz. W domu rodzinnym najlepiej, nic nie trzeba robić;)
Małgonia kciuki za staranka.

Hej dziewczyny, czytam Was cały czas, ale nie mam sił żeby pisać... Zresztą co ja mogę pisac.. U mnie oczywiście jest źle i moja gin już nie ma pomysłu dlatego czekam na konsultacje z farmakologiem jakimi antybiotykami to leczyć. może sie skończyć w szpitalu..
Malgonia - miło że wróciłaś do nas - cieszę się:)
Agnieszkaala- jakiś czas temu pisałam, że moja koleżanka urdizłą w 25 tyg 550 g - mala dziś ma 3 kg i jest zdrowa.. cud. Moje małe ważyły po 450 g i nie żyły długo...:( ale Ty o tym nie myśl! Jesteś zdrowa, ciąza zdrowa, niepotrzebnie zawracasz sobie głowe..

i widzicie tak to już ze mną jest - chcę być z Wami a nie pasuję - bo wszystkie już prawie w ciąży. Tylko Neta, Malgonia, OneMoreTime i ja... No i Edytka, ale ona się na razie nie stara. A ja nawet nie mogę zacząć starań... Wyć mi się chce. Wyć.

Całuję Was wszystkie gorąco i zdrowych ciąż życzę:):) Czytam Was cały czas, więc jestem na bieżąco.
Pleni - jak Zojka?
Emka, Czarna - jak pociechy?

katka Zojka dziś chyba zaskoczona upałami trochę;-) ale lekko wiercipiętka sie wypina - zazwyczaj nogi w okolicy wątroby a głowa w okolicy pęcherza :) pasujesz tu jak najbardziej, czekasz na zielone światło do starań bo jesteś na etapie badań i leczenia, tylko się nie poddawaj, coś się musi w końcu zmienić &&&&

karolina gratulacje

liluś w Pl jest obowiązek szczepienia dzieci, sanepid ściga, można przeciągać i odwlekać aż dziecię będzie starsze, ale trzeba być przygotowanym na batalię z sanepidem bo mogą nakładać grzywny. Ja swojej córy w szpitalu raczej szczepić nie będę tylko poczekam do pierwszej wizyty u pediatry. ale u mnie to wynika z przebiegu ciąży.

ja po kardiologu, serce ok, są skurcze nadkomorowe ale tego się nie leczy, zdaniem lekarza jest wszystko ok, uff, jeszcze na przyszły wtorek muszę zrobić elektrolity.

Ostatnia edycja:
Dziś myslalam że się wścieknę,cały czas mam wrażenie,że swędzi mnie ,łaskocze skóra.Na wieczor przy kąpieli czułam jak skora mnie swędzi i sa małe gdzie niegdzie babelki,na plecach.W końcu nie wiem czy mnie coś uczuliło czy coś nie tak...czy cos z woda czy pogryzło.Może powinnam była iść do rodzinnego żeby mniej więcej wiedziec w kaim kierunku iść na badania .Tak to wypryski robią mi się na dekoldzie górnych plecach,ramionach.Może to tylko hormony....Ale naczytalam się znowu o różnych wysypkach w ciąży i już czarna wizja :(

reklama
Katka moja Kochana zaglądaj do Nas i pisz bo my tutaj naCiebie czekamy i Ci strasznie kibicujemy, żeby ta bakteria wkońcu dała zawygraną i się wytępiła. Kochana wiesz ta dziewczyna była na takim etapie ciążyco ja i zaczynam się denerwować i myślećco by było gdyby…
Liluś co do szczepień to ja do 2 lat szczepiłam tylko naobowiązkowe,ale znam rodziny, które nie szczepiły na nic i dziecko zdrowe. Jasię wahałam przy szczepionce tej po roku odra,różyczka świnka,ale poprzeanalizowaniu za i przeciw uznaliśmy, że jednak zaszczepimy. Co do dodatkowych szczepień to zaszczepiłam Aleprzed pójściem do przedszkola na ospę bo byłam wtedy w ciąży, a panowałaepidemia u Nas.
Pleni super, że z ser duchem ok. a co do ścigania przezsanepid to piszesz specjalne oświadczenie i nikt Cię nie ściga.
Nisiao a może masz uczulenie na słonce? Wypij wapno i czekajna rozwój sytuacji albo idź do rodzinnego jak ma Cię to uspokoić.

Do góry