reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczynki :-)

Nadrobiłam Was w końcu ;-)

Pleni, jak dobrze wiedziec u Ciebie 33 i wiedziec, że wszystko dobrze :tak: niech Mała wynagrodzi Ci wszyyyystko co przeszliście :-) (ale jeszcze nie teraz, tak za jakieś 8tyg;-))

Emeczko, cieszę się, że wszystko u Was dobrze :-)

Nisiao, ja mam rozstępy n udach po odchudzaniu kiedyś tam, czyli że mogę mieć;-) a od początku ciąży smarowałam brzuch oliwką, a od 4. mca kosmetykami Pharmaceris, bo dostałam od Dzieciątka ;-) i na brzuchu ani pół nie mam, nie wiem czy to zasługa kremu czy mój organizm tak już ma ;-)
A takie kłucie, ciągnięcie, to może być rozrastająca się macica, tak u mnie było. Odpoczywaj, leż, nie przeciazaj się, a jakbys się bardzo niepokoiła to idź do lekarza gdzieś prędzej, mój lekarz zawsze powtarza, że lepiej przyjść 10 razy niepotrzebnie, niż raz za mało :tak:

Anilku, trzymam kciuki mocno za Was! :-) &&&&&&&&&&&

Czarna, dużo sił życzę i pozdrawiam :-)

My jeszcze we dwie, chociaż dziecię mi tak sprawdza rozciągalność brzucha, jakby chciała pępkiem wyjść :-) w tym tygodniu wizyta, nie wiem dokładnie kiedy jeszcze, zależy kiedy będą wyniki. Ale mam już powoli dość, niby brzuch mi tylko rośnie, a ostatnio już miałam 18.2kg do przodu, więc i kręgosłup i nogi mają co dźwigać... Ale poza tym czuję się dobrze :-) wszystko mamy, więc już tylko czekamy na Kluske ;-)

Pozdrawiam stare i nowe foremki, przesyłam tyyyle fluidków, bierzcie kto potrzebuje ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :-)

reklama
Malgonia, zgłaszam się do grona staraczek :tak: praca ostro wre ostatnio;-):-) a Ty w którym dniu cyklu jesteś?

Karolina, oczywiście, że powinnaś się cieszyć, gratuluję :-) ja też trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Kasia, łapię pełnymi garściami Twoje fluidki , dziękuję:-) spokojnego oczekiwania i bezproblemowego rozwiązania życzę:happy2:

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny. rośnie mi ósemka:( nie wiem co z tym zrobić, wolałabym usunąć bo bardzo boli, ale jestem w 9 tyg ciąży i muszę poczekać. spać nie mogę, boli mnie szczęka. boję się że zrobi mi się stan zapalny a wtedy będę musiała wziąć antybiotyk. mogę wziąć paracetamol ale podejrzewam że nic nie pomoże. a dentystka nie odbiera. jutro idę do ginekologa ale on pewnie nie obeznany w tym temacie i powie, że trzeba iść do dentysty. jak to się dzieje, że akurat w ciąży rosną ósemki?tyle lat miałam spokój i już myślałam, że kolejne ósemki nie wyrosną wcale a tu klops...

cześć dziewczyny
Karolina- gratulacje :)
eve- może jakiś żel sobie kup i smaruj dziąsło ,ale najlepiej to iść do dentysty może coś poradzi , mi wychodziły 2 lata temu i to dwie na raz ,a potem trzecia i czwarta nadal siedzi w dziąśle.
pozdrawiam Was serdecznie jakie macie plany na dziś ?ja znalazłam ofertę pracy mój mąż wozi tam towar i ma podpytać ,ale nie łudzę się ,że się uda tak tylko przeglądałam i M powiedział ,że zagada.
Dziś wzięłam leki wypiłam kawkę i sobie siedziałam z mamą ,a teraz postanowiłam popisać, szła burza ,ale chyba poszła bokiem bo słoneczko już wyszło.
Jeszcze raz gorąco pozdrawiam i życzę miłego dnia :)

kobietka tez myślałam nad tym żelem ale podobno mało skuteczny.
na szczęście na 13.00 mam wizytę u dentysty, ale juz powiedziała że jeśli będzie trzeba wyrwać to ona się tego nie podejmie, tylko chirurg szczękowy, a w I trymestrze nie powinno się usuwać zębów, dodatkowo biorę acard i mogę dostac krwotoku:(więc pozostaje mi mieć nadzieję, że nie zrobi się stan zapalny i jakoś przeczekam do 12 tygodnia

eve nie jest powiedziane że od razu trzeba te zęby usuwać, mi też wychodziły i bolało, to normalka, musisz bardzo dbać teraz o higienę żeby nie doprowadzić do stanów zapalnych, ja mogę ci polecić płyn do płukania Eludril dostępny w aptece i to co już pisałam Liluś - malutka szczykawka i igiełka ale ucięta tak żeby się nie pokłóć i np wodą utlenioną płukać bolące miejsce, igłą dojdziesz pod dziąsło i wypłuczesz ewentualne resztki jedzenia i bakterie, to taki domowej roboty irygator :-)daj znać co ci powiedział dentysta

kasia dzięki za fluidki :-) fajnie że już wszystko macie, teraz tylko czekać :-)

karolina gratulacje :-) zaciskam kciuki za wizytę i serduszko &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

małgonia ja też do staraczek, ale narazie jeszcze pauzuję

kobietka no u mnie też upalnie i gorąco, planów nie mam, chyba pojadę połazić trochę po sklepach albo do parku z kocykiem, poleżeć pod drzewem, dzisiaj miałam rozmawiać z promotorem ale się okazało że go nie ma i jutro idę znowu... ehh takie życie... teraz zajadam się czereśniami i czekam aż filet z kurczaka mi się odmrozi bo jeszcze obiadku nie jadłam i powoli głodnieję :tak:
a niech twój mąż zagada o tą pracę, może się uda :tak: trzymam kciuki :-)

eve- to daj nam znać co u dentysty ok ?
Edytko - to fajnie masz czereśnie pycha są :) ja też filet rozmrażam i robię chińszczyznę, a co do M i jego zagadania to nie będzie dziś w tym sklepie więc wzięłam sprawy we własne ręce i zadzwoniłam do właścicielki , pogadałyśmy sobie o tym gdzie pracowałam i ,że mam grupę inwalidzką no i kazała mi przyjść pomiędzy 17:00 ,a 21:00 na rozmowę , byłam też w ccc sklepie z obuwiem złożyć cv bo tam też szukają mają dzwonić do wybranych osób w tym tygodniu...

już po dentyście. nie ma stanu zapalnego ani ropy, ząb praktycznie wyrósł i nie wie dlaczego jeszcze mnie tak boli. ale zaczerwienienie dziąsła jest. włożyła mi jakąś tabletkę przeciwzapalną pod dziąsło (powiedziała że to nie zaszkodzi dzidzi) i przepłukała wodą utlenioną, mogę w domu też sobie przepłukać.kupiłam septolux spray na ten stan zapalny i będę psikać, zobaczymy czy pomoże. ale jeśli zacznie mi dziąsło puchnąć to antybiotyk mnie czeka:(

Emka , narazie nie narzekam , jest faktycznie grzeczny . dzisiaj karmiłam o 22 , potem miedzy 1-2 w nocy nie spał tylko jadł i przebieralam pieluchę i o 6 rano , w międzyczasie ładnie spal , a my razem z nim :-D Jesli jest najedzony i ma sucho to sobie leży i patrzy , rozglada się juz i wodzi oczkami za nami. Karmię piersią , a jak już wyciągnie wszystko to daje mu 30ml mleka MM , karmię tak co 2-3-4 godziny , zależy kiedy chce.
Ja zważyłam się po porodzie to z 68kg(przytyłam ostatecznie 14kg) ważyłam 62kg , a dzisiaj już 57,7kg .
Jem jak najęta , myslałam że nic mi nie spadło , a tu miła niespodzianka :)
Lada chwila a będziemy laski jak się patrzy :)

reklama
eve że też teraz masz takie przeboje,ciękza sprawa z tymi zebami,ja to sie boję że mi się coś porobi,oby nie,bo wtedy kiepsko_Oby u Ciebie juz było lepiej i nie dokuczało tak.
Czarna no to ładnie z maluszkiem sobie radzisz a i on jest grzeczniutki:) no i Twoja waga super,to pozazdroszczenia

Dziewczyny jak dajecie radę w te upały,jak był deszcz to deszcz a teraz taakie słonko
Fajnie fajnie,ale wczoraj miałam męke w ta pogodę,dupcia sie uparzyła w tych legginsach,musze sobie zakupic jakies szorty bo w nic nie wchodze,w nic

Ostatnia edycja:
Do góry