reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Katherinne teraz mnie zatkało.Musisz w takim razie skonsultować się z innym lekarzem.Było by bardzo niedobrze,gdyby ten lekarz się mylił.Ja jak byłam chora,to byłam u rodzinnego,przepisła mi w razie W antybiotyk,ale skonsultowałam to z ginem a on,że jak można to leczyć się domowymi sposobami,to jednak ryzyko.U Ciebie jest inna sytuacja,bo jednak Ty musisz na bierząco coś brać,musisz jak najszybciej się skonsultować z innym lekarzem czy można brać....

Dziewczyny,pamiętam jak któraś z Was pisała,że Aniunie
SWĘdziały w ciąży nogi i ręce,jakie badania trzeba wykonać na jaką bakterię dokładnie.Chciałam takna wszelki wypadek,wiem że wątrobę napewno,ale było coś jeszcze....

Poza tym mam problem z bezsennością,wieczorem mam trudności z zasypianiem,męczę się jak już zasnę i późno wnocy wstanę do WC,to historia się powtarza-cięzko zasnąć.Teraz wstałam o 5 tej i ponownie problem,to męczy strasznie.Zjadłam śniadanie,żeby mnie zmuliło na spanie chociaż teraz z pełnym żołądkiem.Jakieś sposoby?
Plenitude Dziękuję za odp,też słyszałam o tych kremach,z Rossmanna,że mają fajne.Będę używać dwa różne i trzeba systematycznie też napewno.
eve może też sobie zrobię te badania na przeciwciała...Mój gin nie kzał mi oprócz mofrologii,tsh,grupy krwi i moczu,nic innego mi nie przepisał.Może na wlasną rękę zrobię toxo,choć w pierwszej ciąży robiłam i było ujemne.

Ostatnia edycja:
reklama
edytko nio mam nadzieje,ze juz bedzie wszystko dobrze choc boje sie cholernie.z jednej strony ciesze sie,ze wrocil,bo jakos nie wiem czy potrafila bym tam zyc,ale z drugiej strony wydaje mi sie,ze przepadla nam szansa na lepsze zycie choc nie z naszego powodu...nisiao nio 10msc...juz nie pamietam jak miala tydzien:-D:eek:...gratuluje ciazy.widze,ze wreszcie sie udalo.a jak sie czujesz?kobietko ja mam 25lat,a wygladam na 18/19:eek::crazy: jak ide z wozkiem to dziwnie sie na mnie patrza:szok::-D.teraz zmienilam fryzure,scielam wlosy tak jak ma Tatiana Okupnik z x-factor i wygladam troche powazniej,ale podkreslam,ze troche:-p.pleni dziekuje kochana.tez tak uwazam,ze widocznie nasze miejsce jest tutaj...jak u was? imie wybraliscie cudowne.... zakupy zrobione?

a co u aniuni,kłaczka,zjoli,emy,as,priji,duncus???? stresci mi ktos:happy:? czy same sie odeziwcie?

a oto moja Ala;

250520131862.jpg

110520131768.jpg

040620131928.jpg

080620131969.jpg

Załączniki

• 250520131862.jpg
    250520131862.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 31
  • 110520131768.jpg
    110520131768.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 32
  • 040620131928.jpg
    040620131928.jpg
    15,8 KB · Wyświetleń: 30
  • 080620131969.jpg
    080620131969.jpg
    28,5 KB · Wyświetleń: 38
Najgorsze, ze jest niedziela, nigdzie sie nie dostane. Teraz okres pylenia i ja MUSZE brac leki, bo inaczej zaraz bede miala zapalenie oskrzeli, a to pewnie jeszcze gorzej. Do alergologa nawet prywatnie nie dostane sie tak hop siup z marszu. Jestem zalamana. A najnardziej nie rozumiem, dlaczego czlowiek musi wszystko sprawdzac, dlaczego musi sie znac na medycynie lepiej, niz lekarze. Przeciez to straszne. A ja teraz bede zyla w strachu o malenstwo. Jak mu sie cos stanie przez ten lek to nie wiem, co zrobie. I boje sie go wziac teraz, a wiem, ze nie moge nie wziac

katherinne lek weź, bo nie wzięcie może mieć gorsze konsekwencje niż wzięcie. Dziś już nic nie załatwisz, więc się uspokój i nie denerwuj maluszka. Jutro z rana podzwonisz i na pewno ktoś cię przyjmie.

My wróciliśmy dziś w nocy,szybko minęły nam te wczasy. Biorę się za naukę, bo jutro mam egzamin, a notatki dopiero co świeżo wydrukowane:p

juchu powodzenia na egzaminie :-) wczasy zawsze szybko mijają, ale teraz jest co wspominać ;-)

katherinne niestety tak teraz jest że jajko powinno być mądrzejsze od kury a kobieta w ciąży od lekarza... wszystko się poprzestawiało na tym świecie i już nie wiadomo co robić :no: mam nadzieję że się szybko dostaniesz do jakiegoś kompetentnego lekarza i cię uspokoi &&&&&&&&&&&&

karola urocze zdjęcia małej :-) no a Anglii nie ma co żałować, tam też kolorowo nie jest a z dala od rodziny i bliskich... ja też mam taki młody wygląd ale u mnie żadna fryzura tego nie zmieni, jedyne co mi dodaje powagi to okulary :cool: hihi :-D:nerd:

matita pleni ci też prawdę napisała, może faktycznie umów się do psychologa... nie zaszkodzi ci to, najwyżej pójdziesz raz i koniec... a może doświadczony psycholog podpowie ci jak sobie radzić ze strachem przed utratą dziecka... tak na prawdę nawet jak już urodzisz zdrowe dziecię to i tak trzeba się liczyć z tym że jakaś choroba albo wypadek może sprawić że z dzidzią będzie nie dobrze, ale nie można się tym zadręczać...

cześć
dziś u mnie 25dc, miałam testować ale rano tak mi się chciało siku, ze zapomniałam o tym teście, wiec najwcześniej jutro.....................

A u mnie jedynym objawem może być odrzut od bro
icon_eek.gif
wczoraj byliśmy na grillu i na zapach otwieranego bro miałam odrzut
icon_sad.gif
a za to mam chęć na wszystko co mleczne dziś wypiłam litr kefiru i shake
icon_smile.gif

Właśnie wróciliśmy z przejazdzki rowerowej z rodzinką i padam na pysk
icon_exclaim.gif

Katherinne ja też mam astmę i biorę Flixotide, czyli praktycznie to samo (chociaż seretide ma jeszcze jakiś składnik dodatkowy) i jak byłam w ciąży to lekarze też pozwolili mi go brać, pulmunolog i gin twierdzili że tego typu steryd (wziewny) działa przede wszystkim miejscowo w oskrzelach i w niewielkim stopniu oddziałuje na cały organizm. Dużo zależy też od dawki jaką bierzesz, ja biorę 100 rano i 100 wieczorem (a poza okresem pylenia 2x50 mg) czyli niewielką dawkę. Wiesz, zmiana leku też może się wiązać z okresowym zaostrzeniem duszności i stanu zapalnego ( tak jest u mnie)... Nie denerwuj się, bierz lek i postaraj się jak najszybciej dostać do lek. Może jednak zmieni Ci lek.

Hej dziewczyny.

Ja na razie chciałam się pożegnać na kilka dni, jutro z rana idę do szpitala. Boję się troszkę, ale mam nadzieje, że bedzie ok.
Dam znać jak będę
już wstanie:tak:

reklama
Do góry