reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Byc moze znacie to uczucie, byc moze nie, ale ja juz w srodku wiem, ze po wszystkim. Wczoraj jeszcze bolaly mnie piersi tak, ze sie w nocy budzilam gdy maz niechcacy dotknal. Dzisiaj nie bola juz w ogole. Ani same z siebie, ani przy dotknieciu, ani przy ucisnieciu. Poprzednim razem to byl pierwszy znak. Tez objawy przeszly z godziny na godzine, jak reka odjal. Jest mi strasznie smutno.

reklama
Katherinne klupos do gory i zasuwaj do lekarza, nie panikuj, bol piersi albo brak to nie wyrocznia!!!!! daj znać po lekarzu

Ja dzis w pracy :-( mam dyzur do 18, dobrze ze pogoda brzydka to przynajmniej zal mi du.. nie sciska ze musze siedziec w robocie :-)

Katherinne- kochana , tylko spokojnie idź do lekarza niech Cię zbada to nie musi być nic groźnego , a ,że piersi przestały boleć to nie musi wcale oznaczać ,że to już koniec trzymaj się i bądź dzielna dla maluszka trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&

magdalena,mantis,bata,winki witajcie. (*) dla nowych aniołków
kobietko ależ się cieszę twoim szczęściem,już teraz zaciskam kciuki:tak:To ja poproszę ten link do ćwiczeń i kilka podpowiedzi,bo po zimie się okazało,że nie mieszczę się prawie w żadne ubrania letnie:wściekła/y:
onemoretime &&&&&&&&&& za owocne staranka
malgonia czekamy na ślubne zdjęcia;-)
edyta a mnie gin powiedział,ze tyłozgięcie to tylko taka uroda i nie ma żadnego wpływu na nic...
meśka witaj.Przykro mi z powodu twojej straty.Mój pierwszy okres po # był bardziej obfity niż zwykle,ale na pewno nie trwał dwóch tygodni
dulano przynajmniej wiecie już o co kaman,a znajomy wróg jest łatwiejszy do pokonania niz nieznany. &&&&&&&&&
eve witaj.masz rację -dzidziuś najważniejszy,a pracodawcy też wybierają zawsze opcję najkorzystnijeszą dla nich samych,nie przejmując się pracownikami
katherine wiem co czujesz odnośnie komarów,bo u mnie też w tym roku sporo tego dziadostwa.Ja uwielbiam zieleń i pracę w ogrodzie,las kocham namiętnie i nie wyobrażam sobie nie wychodzenia z domu...A te lampy elektryczne na owady też nie można stosować?Na spacer zawsze możesz założyć coś lekkiego i zwiewnego z długim rękawem i nogawkami...
I co się dzieje?Napisz proszę zaraz po wizycie...&&&&&&&&
mysiak super gratki!!!!!

mysiak- gratulacje dla dzielnej mamusi i dzieciaczka:-):-):-)

katherinne- ale lekarz będzie wiedział co ewentualnie może przepisać, staraj się nie denerwować &&&&&

jakiś czas temu pisałam, że mój tatuś miał zawał i jest w śpiączce, niestety nie dał rady, bardzo mi go brakuje ...

majra bardzo mi przykro :-:)-( trzymaj się, choć wiem jakie to trudne, gdy się za kimś tak mocno tęskni a jego tu nie ma... ale z pewnością będzie przy tobie jeszcze nie raz, nawet jak nie będziesz sobie z tego zdawała sprawy

katherinne rozumiem że teraz jest ci przykro i jesteś zła na cały świat bo coś ci się znowu przytrafiło czego nie było w planie, ale to tylko ty sobie ułożyłaś ten czarny scenariusz, postaraj się opanować pesymistyczne myśli, to że piersi cie teraz nie bolą o niczym nie świadczy, może wieczorem znowu zaczną, a ta opuchlizna to może być tzw świnka, powiększone więzły chłonne, nawet jak dostaniesz antybiotyk to nie znaczy że on ci zaszkodzi, wiele dziewczyn brało antybiotyk na początku ciąży z powodu zapalenia czy to gardła czy czegoś innego, ba wiele kobiet na twoim miejscu pewnie nie wiedziałoby jeszcze o tym że są w ciąży, a ty to wiesz więc możesz od razu powiedzieć lekarzowi a on przepisze odpowiednie leki, będzie dobrze &&&&&&&

Ruda mam nadzieję ze porozumiesz się ze swoim partnerem, ale z drugiej strony decydując się na dziecko powinnaś być pewna że to jest odpowiedni facet i ojciec dla maluszka, no a sesja i egzamin licencjacki to faktycznie błahostka przy tym co przechodzimy, ja też tak myślę w kontekście magisterki, ale nie warto marnować tego co się już osiągnęło, gdy tak nie wiele brakuje do końca, wierzę że dasz radę i otrzymasz tytuł licencjacki, nie odkładaj tego

u mnie pogoda paskudna :no::no: zimno i deszczowo

No wlasnie swinki sie najbardziej boje. Swinka jest wirusowa, wiec antybiotyku sie nie dostanie. I prowadzi do poronienia. Czekam. Wizyta oczywiscie juz opozniona.

reklama
Majra bardzo mi przykro z powodu Twojego taty, przytulam..

Katherinne świnka w pierwszym trymestrze nie prowadzi do poronienia a zwiększa jego ryzyko, to znaczy, ze nie jest to wyrok. to wirusowka wiec antybiotyk odpada, tylko jak bedziesz jechala do lekarza to w kapturze i jakims nawet lekkim szaliku. Swinka nie jest tak grozna jak cytomegalia czy toxo. Rozumiem, ze interpretujesz brak bólu piersi na niekorzysc, ale to rowniez nie jest staly wyznacznik, mnie w pierwszej ciazy bardzo bolaly a w drugiej jednego dnia bolaly a drugiego nic i tez sie martwilam. Jak najszybciej idz do lekarza bo to wazne. Trzymam kciuki &&&&

Do góry