reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kobietko bo słuszne jest przysłowie, że najlepszych przyjaciół poznaje się w biedzie. Taka przyjaciółka to o dupe rozbić na przeproszeniem. Ja w trudnych chwilach mogłam liczyć na kuzynkę i przyjaciółkę. Zawiodłam się na teściowej, mamie. Mój tata się spisał. Mój M też był cudowny. Właśnie w takich sytuacjach wiadomo na kogo można liczyć.
Katherinne ja też mam sporo okien,ale myć ich nienawidze. Odkąd mieszkamy w domu to M zajmuje się ich myciem. Ja w dwóch ciążach robiłam wszystko,ale w tej trzeciej do 12 tygodnia leżalałam ile mogłam, nie odkurzałam, nie myłam podłóg. Jedyne co to gotowałam obiady, a to też nie zawsze bo teściowa troche pomagała. Potem zaczełam troche sprzatać,ale też bez szaleństw, a teraz już powoli wracam do żywych i już ja zajmuje się domowymi porządkami. Jedynie u córki M odkurza dywan bo go się strasznie ciężko odkurza. Ale np w ogródku nie zamierzam pracować, Ale nosze sporadycznie.

Kurcze dziewczyny mam problem. Otóż kłuje mnie podbrzusze, w nocy też kłuło tzn tak ściska i puszcza,ale nie twardnieje brzuch i niewiem czy to coś złego znaczy czy to może wzdęcia po fasolce po bretońsku? W nocy też tak miałam,ale przeszło. Teraz wziełam podwójną dawke magnezu i czekam. Zaraz zbieram się na przedstawienie.

reklama
RudaA przykro mi, że nie poznałaś jednoznacznej przyczyny, wiem jak ta niewiedza boli. ja byłam w takim szoku, że nie wiedziałam jakie badania mi przysługują i nikt mi nie powiedział, że mam prawo do badań genetycznych. a sama jakoś na to nie wpadłam. szpitale żerują na niewiedzy pacjentów i mają kolejny przypadek z głowy, a my cierpimy.

Agnieszkaala- kurczę nie wiem co Ci poradzić na te kłócia...ja w ciąży byłam zaledwie 7tygodni to nie wiem za bardzo co doradzać.
Ja miałam ogromne oparcie w mojej mamie i cioci to ciocia przyjechała ze mną posiedzieć w pierwszych dniach po stracie, M mógł wziąć tylko jeden dzień wolnego niestety , ciocia i mama po jakimś czasie zmusiły mnie do kąpieli wcześniej tylko się myłam bo mamy wannę ,a tak niehigienicznie się pluskać w swojej krwi , no i kazały mi się wtedy umalować umyć włosy bo ja byłam w takim stanie ,że całe dnie leżałam w łóżku i nie chciałam nic z tym zrobić , płakałam i użalałam się nad sobą, więc one mnie wzięły w obroty, zaraz po zabiegu zjawiła się moja przyjaciółka z lat dziecięcych ,a kilka dni potem kolejna koleżanka po której się tego zupełnie nie spodziewałam , ale przyszła i posiedziała ze mną, tamte dni wspominam jak traumę ,o której chcę zapomnieć i do tej pory jak o tym myślę to mi się łzy do oczu cisną.
Dlatego już nie będę się rozpisywać, każda z Was wie co czułam, i to jest tutaj najlepsze na tym wątku każda każdą zrozumie i za to zrozumienie serdecznie Wam dziękuję:*

Agnieszkaala, mnie nie ilosc przeraza, bo jakbym chciala to moglabym sobie tak jedno-dwa myknac, potem nastepnego dnia kolejne i jakos poszloby bez wiekszego bolu. Mi chodzi o ich wielkosc. Procedura mycia jednego okna wyglada tak: najpierw gora na krzeselku, potem srodek bez krzeselka a na koniec dol na kolanku, i druga strona od nowa to samo.

eve ja brać acard zaczęłam po rozmowie z rodzinnym kilka miesięcy po poronieniu, praca stojąco - szybkochodząco- siedząca, częste puchnięcia nóg, pajączki w sporej ilości, niskie ciśnienie itd, mama i tata z żylakami, mama niedawno z zapaleniem żył głębokich w nogach, babka z mega miażdżycą po kilku udarach ( lekarze zdziwieni, że jeszcze żyje, ostatnio okazało się, że ma jeszcze raka piersi ) i zapytałam czy do diosminy mogę coś jeszcze, np. acard, usłyszałam, że jak najbardziej. gin wie, że biorę, ostatnio pytałam kiedy odstawić (wiem, ze w 3 trymestrze nie powinno się go brać) powiedział, że do końca bo nie powinnam puchnąć i łożysko lepiej odżywia dziecko.. a Twój lekarz mówi coś o PTG.. a zalecił Ci jakieś witaminy dla kobiet w ciąży zgodnie z ostatnimi zaleceniami PTG np. pregna plus? w ilu przypadkach leczenie niestandardowe przynosi efekty? żal.. APTT może być skrócone i wydłużone bo tak naprawdę badanie to jest niewystarczające. nawet mysiak będąca teraz na porodówce miała clexane/fraxiparynę z ujemnymi przeciwciałami bo lekarz wolał dmuchać na zimne, czy to standardowe podejście PTG miało jakikolwiek wpływ na jego decyzję?.. APS należy podejrzewać w przypadku jednokrotnego lub kilkukrotnego przypadku obumarcia płodu. być może wcale tego nie masz, ale samo APTT to za mało żeby to sprawdzić, tym bardziej, że płód na na ostatnim usg wydawał się być morfologicznie prawidłowy.. to, że tak bardzo odwlekł wizytę to też bez sensu, norma jest co 4 tygodnie ( ja mam co dwa/trzy tygodnie, ale to inna historia) ciekawe ilu badań na nfz Ci nie zrobił skoro tak się trzyma wskazań PTG.. rozumiem, że nie możesz jeździć do kogoś innego, ale ten gin ma bardzo ciasny umysł moim zdaniem.

agnieszkaala może to jelita (szczególnie po fasolce), ja dowiedziałam się od gina, ze kłucia jakby wewnątrz pochwy to rozciąganie bo macica rośnie lub od szyjki, ale zawsze sprawdzał mi ją przezpochwowym usg.

katherinne czy zapisałaś się już na wizytę do ginekologa???

pleni-troche mnie zaskoczyl wynik mojego M.Bo on jest szczuplej budowy ciala,ruch w pracy ma,bokserki nosi luzniejsze w zime czesto jezdzimy do aquaparku,latem duzo na basenie przebywamy.Wczesniej jak zaszlam w w ciaze to M przestal pic piwo i ograniczyl sie z kawa.Wczoraj mu pow.,ze ma przestac pic piwo i ta przekleta cole.
dzisial dzwonilam do urologa u nas w miescie,a pani mi mowi,ze najblizszy termin po nowym roku:szok::szok: i pow.,zebym zadzwonila do miasta obok nas,ale dzisiaj juz nic nie zalatwie,bo u niemcow weekend zaczyna sie juz 12tej w poludnie,musze poczekac do poniedzialku.

agnieszkaala-teraz znajac przyczyne bedziemy dalej probowac naturalnie,ale jak za dlugo bedzie to trwac to w klinice napakne o in vitro

A jeszcze jedno ten androvit(czy jakos tak) jest on w pl bez recepty?Moj M kilka lat wstecz juz mial te tabletki,ale nie pamietam czy byly one na recepte,czy bez.

dulano jeśli to oligospermia (zbyt mała ilość plemników w ejakulacie) a jest ruch/ basen / dieta bez niezdrowego jedzonka to piwo do ograniczenia jak najbardziej, a cola tym bardziej - mogą powodować niekorzystne zmiany parametrów nasienia, niczego zdrowego w sobie nie ma. androvit lub centrum jest bez recepty bo to suplementy, spróbuj dostać tą macę, ona ma też bardzo dobre działanie na spermatogenezę. jeśli jednak tak to wygląda to potrzebna może się okazać pomoc specjalisty - zrobienie badań hormonalnych (testosteron, prolaktyna), badań narządów płciowych, zastosowanie farmakologii w celu poprawy parametrów. ciąża nie jest niemożliwa w przypadku oligospermii ale jest sporym utrudnieniem. dzwoń po różnych miastach, może dostaniesz gdzieś bliższy termin, a kiedy masz wizytę w klinice?

Dziewczynki może mi jeszcze coś podpowiecie bo mam w planach badania, zrobiłam już mykoplasmę, ureoplasmę (ją przeleczyłam ) , chlamydię , opryszczkę i hpv ten test urogin robiłam właśnie, no i teraz chcę zrobić toksoplazmozę , cytomegalię, wymaz z szyjki macicy , i badanie moczu coś jeszcze doradzacie?aha i morfologię z rozmazem mi śp. ginek mój dawny kazał zrobić przed ciążą.

Dzięki za odzew. Zdjątko wstawiłam dlatego, by dać nadzieję wszystkim staraczkom. :tak:

pleni: no rozwarcie jest, ale malutkie. Zdaje mi się, że w I ciąży też z takim chodziłam. Muszę to sprawdzić.
agnieszkaala: imię w końcu jest: ADAŚ:tak:
kobietko: doczekasz też takiego zdjęcia, twoja cierpliwość zostanie wynagrodzona!:tak:

reklama
pleni-w poniedzialek bede dzwonic,lekarz w klinice pow.,zeby za 4-6tyg dac zolnierzyki do badania,ale dla mnie to nie ma sensu,bo urolog musi im papiery z wizyty M wyslac.W pon.,mam na druga zmiane wiec z rana za tel.i obdzwonie wszystkie miasta wokolo.

Do góry