reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

ja się melduję po wczorajszej prawie nocnej wizycie, zależało mi na przedłużeniu zwolnienia w sumie dlatego poszłam prywatnie do lekarza ze szpitala w którym byłam, do tego ordynatora ;) i trochę za to zapłaciłam, 150 za wizytkę, ale dzięki zwolnieniu dostanę "aż" 3 stówki z Krusu więc i tak na plus tylko szkoda że taki mały ;) ale przy okazji mnie przebadał i powiedział że wszystko wygląda super, macica i jajniki ok, tylko minus że macica tyłozgięta ale z tym da się żyć. Powiedział że dobrze by było dać organizmowi teraz chwilę na regenerację, ok 3 miesięcy, żebym przyszła do niego w czerwcu i wtedy powie jakie badania będę musiała zrobić zanim jeszcze zaczniemy starania. To jest dobry lekarz i może faktycznie jeszcze się do niego wybiorę, ale w środę idę jeszcze do mojej ginki z Pzn na NFZ i z nią pogadam o badaniach, może wypisze mi skierowanie na jakieś, wiem że po 2 # coś się należy na fundusz ale nie wszystko, orientujecie się może które z nich? Dobrze pamiętam że kariotyp?

Anilek dobrze że wróciłaś, odpoczywaj teraz :-):-) a jak ugasić pragnienie to niestety nie wiem...

reklama
Edyta ,to fajnie że zadowolona jesteś z wizyty :) ciężko trafić na ludzkiego lekarza ....
katherinne , co ty , musiałabyś wypić chyba ten deet żeby ci zaszkodził , nie zamartwiaj się na zapas :)
mamusia synka , to co ? wcale nie czeamy na @ :-D &&&&
małgonia , powodzenia i żeby wszystko było tak jak sobie zaplanowałaś !! a po ślubie wpadnij , fotę wrzuć i zabieraj się za starania :)

co do seksu w ciąży : my po teście odczekaliśmy jakiś czas , potem u mnie tak wzrosło libido , że T był eksploatowany nieźle i powiem am że ten seks był super , a teraz jak już mam duży brzuch to zwyczajnie mi się nie chce ... wymyslać : jak to zrobić , hmmm ciężka sprawa . Ale T nie powiem wyrozumiały , a ja mu dogadzam jak mogę :-D więc nie czuje się odrzucony.

U mnie libido wzrosło w II trymestrze i się trzyma. Tylko tak jak pisze czarna: trochę już niewygodnie i tęsknię za najzwyklejszą pozycją misjonarską... :sorry2: Też się staram, żeby ten mój mężuś nie usechł...;-) Potem jeszcze połóg...:rolleyes2:

edyta: a powiedział czemu źle, że tyłozgięcie? Bo ja to też mam. :confused:

Anilek powiedział że to trochę utrudnia zajście w ciążę, chyba miał na myśli zagnieżdżenie mówiąc dokładnie (bo samo zapł to w jajowodzie), ale że nie zawsze ma to jakiś wpływ i że mam się tym nie przejmować, kiedyś szukałam w necie informacji o tym i też doszłam do wniosku że nie ma się czym przejmować taka moja uroda, a poprawić tego i tak się nie da, to polega na tym że szyjka macicy jest skierowana w stronę pleców Tyłozgięcie macicy - Ciążowy.pl

Miłego upalnego dnia kobitki :-D

Kurde laski, kilka dni mnie nie było i nie mogę ogarnąć. :zawstydzona/y::rolleyes2::unsure:

Nie dość, że nie mam sił umysłowych by ogarnąć, to fizycznych też brak. Odgruzowuję mieszkanie, piorę załatwiam sprawy. I brzuch boli. to się kładę, kocem owijam... I sił brak.:no:
A piję jak smok!!!!:szok: Nie wiem czy to przez leki czy pogodę, ale ja zawsze mało piłam ,a teraz CIĄGLE pić mi się chce... Piję wodę i nadal jestem spragniona. Masakra...:no:

Przepraszam, że tak tylko o sobie... Widziałam nowe aniołkowe mamy
[*] dla waszych Aniołków. Zaciążone trzymacie się w dwupaku? Staraczki- jak idzie robota?;-)
WIELKA BUŹKA DLA WSZYSTKICH!!!!

Od dzisiaj zabieramy się do roboty :cool2:;-) a na pragnienie to tylko woda, ewentualnie z cytryną (bez cukru) :happy2:

Edyta
, mi mój lekarz oprócz kariotypu załatwił skierowanie na badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego, cukrzyca, tsh... pisze załatwił, w tym sensie, że przyjął mnie w poradni, gdzie jest na NFZ i tam wypisał skierowania. Może faktycznie warto odpocząć nie tyle fizycznie, co psychicznie... Trzymam &&&&&&&

Co do seksu w ciąży, przynajmniej na pierwszym etapie to dla mnie to była ostatnia rzecz na jaką miałam ochotę...:no: wołami, by mnie nie zaciągnął:-) byłam mega zmęczona i nie dobrze mi było... podobno w II trymestrze ochota się rozkręca :confused: mam nadzieję, że niedługo się przekonam...:happy2:

Miłego dzionka dziewczyny!!!!
Ja jadę na grillowanie za chwilę, później maraton kabaretowy, jakieś piwko i ..... pierwsza z kilku upojnych nocy mam nadzieję:cool2::-D

Ostatnia edycja:
mamusia synka , jak nie teraz to za miesiąc się uda :) nie martw się - kolejne boboseksy przed tobą :-p

plenitude , czy ja mogę prosić nr tel do Ciebie ? jeśli się zgodzisz to Cię będę zamęczać newsami z porodówki

Katherinnemasz prawidłowe podejscie,mimo ze wiem o tym trudno czasem zachować spokój,choć jest ogolnie dobrze nastawiona,nie dopuszczam do siebie że bedzie inaczej ,że zakończy się w szpitalu ale z porodem :)Musimy się trzymać :) to ktory tydzien jesteś?Pmiętasz jak ja panikowałam z plamieniem,było to jednorazowe na szczęście ale nie powiem byłam cała w nerwach.
Plenitudeteż racja z tymi bakteriami przenoszonymi przez partnera,jak mozna to lepiej sie wstrzymać,choc przyznam ze cięzko.W pierwszej ciąży lekarz nie zabraniał sexu,chyba że byly by jakieś bóle,teraz w drugiej ciąży lekarz powiedział,że zrezygnować z sexu.Pewnie z racji na poprzednią ciażę.
Moja infekcja gardła jest lżejsza bo gardło nie boli już ale za to drapie,do tego katar,czuje się jakas otumaniona,na wieczór mleko z czosnkiem,woda z solą płukanie gardła,syrop *spam*,nie wiem czy to przejdzie czy iść do lekarza....czy radzić sobie z problemami sama.Czyli ten tantum werde można??
Wczoraj w pracy nie mailam takiego ruchu a tak mnie zaczęło podbrzusze kłuć,tak na dole,naśrodku czasemboki,nie było to przyjemne,bo aż miałam ochotę sie w poł zgiąć,jak wrocilam do domu zaraz się położyłam,mineło,ale byłam zaniepokojona....Mam prace stojącą ,jako fryzjerka.Moze te bole są nrmalne,bo wszystko rosnie,ale w poprzedniej też tak miałam.

Cześć dziewczyny , ja dziś z rana byłam na mieście i mi się zeszło do tej pory :)
Byłam z koleżanką i jej dzieciaczkami na zakupach i przechodziłam kurs jak się obchodzić z wózkiem :-D ja rzadko kiedy mam przyjemność pchać wuzek mimo ,że jestem ciocią która ma dużą gromadkę dzieci do wybawienia to jakoś się nie złożyło , wiem ,że to nic trudnego i się pewnie ze mnie będziecie śmiały :-D.
Wczoraj bujałam w wózku półroczną dzidzię ,a dziś pchałam wózek z dwulatką ćwiczę ile wlezie :-D.
no , obiadek mam ugotowany teraz laba
Edytko - cieszę się ,że lekarz w porządku , ja się zapiszę na lipiec w czerwcu na NFZ do mojego enokrynologa bo on jest też ginekologiem i zobaczymy co mi powie ciekawego czy jakieś badania mi zleci , dobrze by było ....
Mamusia synka - poczekaj jeszcze troszkę , mi od razu testy nie wychodziły :tak:
co do naszych staranek to wczoraj opiłam tę nowinę starankową winkiem ,a potem z M trenowaliśmy do staranek :-D, M ledwo żywy był po pracy ,ale i tak go dopadłam.

reklama
Hejka kobietki! Dawno mnie tu nie bylo ale jestem zalatana- koncze 3 rok studiow wiec zaliczam ost egzaminy͵ chodze na praktyki do podstawowki i co najwazniejsze jestem zajeta opieka nad naszym malenkim skarbem!!:) powinnam sie wreszcie zabrac za pisanie licencjatu, mam nadzieje ze uda mi sie wreszcie zaczac...
Blaneczka wczoraj skonczyla dwa miesiace, czas leci blyskawicznie a cora z dnia na dzien sie zmienia i uczy nowych rzeczy. Nie zapeszajac spi bardzo dobrze w nocy:) karmie piersia choc czasami musze dokarmiac ale wychodze z zalozenia ze lepiej choc troszke mego pokarmu niz wcale:)

Kobietka ciesze sie Twoim szczesciem, obyscie jak najszybciej mogli cieszyc sie zdrowa bezblemowa ciaza

Anilek dobrze ze juz jestescie w domku, odpoczywaj jak najwiecej!

Katherine wierze ze ta mikroplamki to nic zlego! Zaciskam kciuki!!

Mysiak a Tobie zycze szybkiego bezproblemowego porodu!

Wszystkie zaciazone caluje w brzusie, staraczkom zycze wytrwalosci w dazeniu do celu a czekajacym na zielone swiatlo cierpliwosci.

P.s mam teraz dostep do neta w tel wiec obiecuje czesciej do Was zagladac!

Ostatnia edycja:
Do góry