reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Pleni to w takim razie jest szansa,ze te torbielki zanikną wraz z jej wzrostem? I nie rycz nad glukozą,bo i tak robisz ją późno:-DJa musiałam chyba w 24 czy 25tc i od tamtej pory mam depresję z powodu diety:-( Najważniejsze ,że malutka rośnie zdrowo i wage ma dobrą na ten tydzień:))))

reklama
emeczko one zostaną i może to być tylko wada kosmetyczna, zarośnie włoskami, największa ma 0,5x1,5 cm czyli opuszek małego palca, jest spora szansa, że ona genetycznie jest ok (mam na myśli brak zespołu Noonan) i tylko to pozostanie jej na 'pamiątkę', rośnie ok i on się nie czepia do niczego. nad glukozą nie płaczę bo bardzo lubię słodkie i może mi to smakować:-D cieszę się, że u Ciebie ok, u mnie 39/40 tydzień coś mówił o cięciu czyli praktycznie w terminie:happy:

witam , dzień dobry !
Ja mam przesuniętą wizytę na dzisiaj bo jutro lekarza nie ma , zaraz się zbieram...

Pleni , fajnie że malutka rośnie a torbielki nie :)
Nisiao , spokojnie , poleguj sobie i się nie denerwuj , macica jest teraz bardzo ukrwiona i takie nitki się zdarzają
liluś , ojej dziada i się nie stresuj , trzymaj się :)

Nisiao musisz być dobrej myśli. My tu wszystkie trzymamy zaCiebie mocno kciuki i wierzymy, że będzie ok. Musi się kochana kiedyś udać i jawierze, że to będzie ta ciąża. Zdrowa i spokojna!! Bardzo tego Ci życze!!! Trzymamkciuki za wizytę.
Aniołek ciesze się, że znalazłaś fajnego lekarza. To jestbardzo ważne.
Emka ciesze się, że wizyta ok. Widze, że godzina 0 nadchodziwielkimi krokamiJwszystko przygotowane na narodziny małej?
Edytka Kochana bardzo mocno Cię Tule. Za dużo złych rzeczyCię w ostatnim czasie spotkało, ale miejmy nadzieje, że limit został wyczerpanyi teraz będzie już tylko lepiej. Trzymam za to mocno kciuki!!!
Pleni to odpoczywaj Kochana jak najwięcej! Ciesze się, żemalutka rośnie, a torbiele nie.
Liluś bo chłopy to jednak durnie są. Nie przejmuj siępalantem. Wiem łatwo powiedzieć, bo sama się wkurzam na swojego. Ale jakośmusimy wrzucić na luz, najważniejsze jest teraz nasze maleństwo!!!
Czarna kciuki za wizyte zaciśnięte.

U mnie po wizycie ok. USG nie było, ale słyszałam serduszko maluszka. Szyjka twarda, zamknięta, w odpowiedniej pozycji czy tam wysokości (nie znam się ) więc mój gin uważa, że te skurcze są nie groźne i mam brać więcej magnezu i doraźnie nospe. Grzybicy już niemam, ale dostałam profilaktycznie czopki gino cośtam i mam brać 1 w tygodniu. Wyniki uznał, że są ok, że są inne normy dla cieżąrnych dlatego też w niektórych mam za mało. Do następnej wizyty (11.06) mam zrobić usg połówkowe u innego gina, żeby sprawdzić czy mój się nie myli i badanie moczu.

czarna && za ginkowizytancję
pleni bardzo ciesze sie że wszystko ok mała rośnie torbieliki nie i to najważniesze, moja mała ma ciągle na oczkach i nosku krwiaczki czerwone miały zniknąć max do 6 m-ca teraz sa blade tj dużo mniej widoczne niż na poczatku, ale ja np cisnie kupke lub płacze sa bardzo wyraźne i powiem szczerze że zwracam na nie uwage wtedy kiedy ktos o nich zagada, jest to defekt kosmetyczny ja dziekuje Bogu ze mała jest zdrowa a te "pocałunki anioła" i "dziobniecia bociana" bo tak to sie zwie w zależności gdziie krwiaczki są - moga ale nie musza zniknąć - mam nadzieję nie bedą w przyszłości kompleksem dla mojej księzniczki.
A glukoza z cytryną jak przesłodzona lemoniadka mi smakowało :D

ciesze sie że ginko wizytancje wszystkich dziewczyn udane :D i trzymam kciuki za następne &&

nisiao i kat && głowy do góry &&

mysiak nie strasz kobitko :D hehe

pozdrawiam i zycze udanego dzionka

Plenitude... super ze malutka pięknie rośnie :) ładną ma już wagę jak na ten tydz ciązy :) ja jutro ide do bęcwałów ale z córcią :) i w dupie ich mam nie biore ani gliukometru ani pomiarow ze sobą, grzecznie pwoeimz e mierze tylko na czczo i jak sobie przypomnę po posiłku.... ze etra mam większe zmartwienia... pokrzywki po zastrzykach i co z porodem niech mi powiedzą....

nisiao.. ja trzymam mocno za ciebie kciuki...a takie niteczki nie muszą być czymś złym.. głowa do góry...

Ja w kwestii wyjaśnienia.. potrzebowałam kontakt do łodzi bo tam mieszka babka, która ma gondolke dokładnie taką jak potrezbuje (3 miesiące już szukam) i nie zgadza się na wysyłke... i po prostu potrzebowałam pomocy by ją odebrać i wysłać do mnie ...Na szczęście znalazła się dobra duszyczka.. wczoraj poslałam jej pieniążki i załatwi to dla mnie.... a ja jestem jej bardzo wdzięczna.... teraz tylko czekam na fotelik do autka, tą gondolke, przemeblowanie zrobione, łóżeczko złożone, jeszcze tylko kosmetyka i jestem gotowa:)

Hn, wlasnie sie zorientowalam, ze moja beta jest ponizej normy. Badalam ja w 5t2d, miala wartosc 168 a norma w/g rozpiski z laboratorium jest od 217. Mam sie czym martwic, czy oni te normy robia dla standardowego cyklu 28-dniowego z owu w 14dc? W sumie chyba pytam pro forma, bo jakos za bardzo mnie to nie ruszylo, skoro rosnie...

Plenitude
super ,że wizyta udana i malutka rośnie super i jest zdrowa:)
Katherinne ​ja się na tej becie nie znam,sama dopytuje dziewczyn czy jest dobra itp,ale tak jak piszesz,jeśli rośnie to dobrze :)

Dziękuje dziewczyny za słowa otuchy.Tak myślę,że skoro nie mam mocnych bólów brzucha,to być może to nie jest nic groźnego_Od tamtego plamienia,nic narazie nie wyszło i oby nie wyszło.Dziś wizyta,boję się bardzo .W głowie są pytania c co jak nic nie będzie widać,co jak to jest pozamaciczna-choć lekarz na pierwszej wizycie wykluczył to totalnie,na pczątku ciąży byłam spokojna teraz po tym plamieniu wszystko odzyło dużo bardziej,ten strach,że nie musi być dobrze.

Ostatnia edycja:
reklama
katherinne na becie się nie znam, ale jesteś pewna, że owulację miałaś w terminie i że ciąża te parę dni nie jest młodsza? Dziewczyny coś pisały o przyroście ileś razy na 48h, według takiej formuły wzrost jest ok?

nisiao trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę. &&&

Do góry