reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nisiao, ja się czuję dobrze, dziękuję. Choć trochę mnie to nie pociesza. W ogóle nie mam żadnych objawów. Dziś termin @. Wiem, że trochę przesadzam, ale znowu poszłam na betę. Upewnić się, że rośnie. A przy okazji progesteron zobaczę, bo cały czas nie wiem, czy maszerować po dupka do gina, czy nie. I na razie chyba starczy kłucia, bo będę jak narkomanka wyglądać.

reklama
Mysiak , se tak pomyślałam że chyba nie rodzisz , kto by wtedy myślał o zmianie czcionki na dużą i jeszcze kolorową :-p

Dziewczyny ja już po wizycie,ktg wyszło super,choć mała dość dziwnie na nie reagowała,jakieś adhd jej się załączyło:-D Waży ok.2300g,nadal jest w tym niższym centylu,ale nie jakoś na granicy,więc jest ok.Według usg dalej jest to ciąża o tydzień młodsza. Bynajmniej mam już za dwa tyg stawić się na oddziale,przez tydz będę sobie leżakować ,bo lekarz chce miec mnie na oku i po tym tygodniu cięcie,równo w 38tc-chyba,ze zmienie zdanie co do porodu...Ło matko juz mam stan przedzawałowy:-D
Pleni kciukaski za Twoją wizytę:))))

Dziewczyny, potrzebuję porady. Betka rośnie dalej pięknie, bo już wynosi 168,3, co mnie bardzo cieszy, ale zastanawiam się nad progesteronem. Wyszło 26,28 ng/ml. Normy dla fazy lutealnej to 3,34-24,56 a dla I trymestru ciąży 11,22-90. Nie jest za mało, prawda? Nie muszę żadnego dupka ani lutki? Czy przydałoby się?

Dziewczyny,boję się jak nie wiem co,płaczę ,trudno mi uwierzyć że znowu wszystko się sypnie:(:no:dziś popołudniu przy podcieraniu się w toalecie zauwarzyłam biały śluz w nitkami krwi.Zaraz zadzwonilam do gina i wtedy on kazał mi zakupić ten duphaston i wziąć od razu 4 tabletki na raz a potem już tylko 3 razy dziennie po jednej.Teraz delikatnie kłuje mnie podbrzusze,ale nie stale:( do wczoraj miałam inne bóle brzucha ja na @ a dziś nic aż do teraz kiedy są to takie klucia.Jutro mam wizytę u lekarza na 13,30,tak byłam już wczesn iej umówiona.tERAZ jak się podcierałam to było duzo białego śluzu z nitkami brazowymi :-(tak się boję,ze stracę tą ciążę,tak się cieszyłam i byłam spokojna.Boję się bardzo.......

reklama
Dziewczyny, potrzebuję porady. Betka rośnie dalej pięknie, bo już wynosi 168,3, co mnie bardzo cieszy, ale zastanawiam się nad progesteronem. Wyszło 26,28 ng/ml. Normy dla fazy lutealnej to 3,34-24,56 a dla I trymestru ciąży 11,22-90. Nie jest za mało, prawda? Nie muszę żadnego dupka ani lutki? Czy przydałoby się?

Kochana betka super :-) a normy progesteronu jak sama napisałaś od 11,22, zatem całkowicie w normie masz :tak: myśl pozytywne, wszystko jest dobrze i oby tak zostało :happy:

nisiao... mam nadzieję, że będzie dobrze, że to tylko jakieś plamienia... leż, zażywaj duphaston i nie poddawaj się. Mam nadzieję, że jutro dobre wieści usłyszysz &&&&&&

Ostatnia edycja:
Do góry