reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nowe Aniołkowe Mamusie - zapalam światełka dla Waszych Aniołków
[*].
Nowe zafasolkowane Mamusie - gratulacje - trochę przejrzałam wątek, ale dłuższe siedzenie to już nie dla mnie,,,
emka01 - super lista
czyli przede mną:
Hona- 39t4d
AniołkowaMama - 39t
i po mnie
IZW - 36t1d
Gatto - 27t
kwiatuszek23 - 26t6d
martusia - 25t
majra - 20t1d
lenka - 17t5d
mysiak - 13t1d
czarna - 10t3d
elka - 9t2d
anilek - 9t
emka 8t5d
prija 8t1d
kasia 7t4d
malgonia 4t

IZW- również serdecznie pozdrawiam i o ile mój pseudo net (mobilny orange) znowu nie nawali to powinnam tutaj bywać częściej,,,
aniii, bett, karola1388 - gratuluję Córeczek super, że są już z Wami swojej już się doczekać nie mogę chyba wysyp dziewczynek jest ) u mnie w przychodni dziewczyny też mają już, albo będą miały Córeczki jest tylko jedna z Synkiem na jakieś 15 Mam
mysiak - tulenie do urządzeń sanitarnych - Heh, sorry, ale świetne porównanie i uśmiechnęłam się u mnie żadnych sensacji nie było, nic zero zachcianek, zero wymiotowania - współczuję...

Dziś wizyta i KTG, od czasu jak chwilowo miałam podwyższone ciśnienie, to wizyty co tydzień i co tydzień KTG, (już mamy drugą kc do połowy zapisaną )torbę mam od ponad miesiąca spakowaną - jakby ciśnienie mi się nie unormowało to szpital wcześniej bym odwiedziła, ale dobrze, że jest dobrze wczoraj odebrałam chyba już ostatnie wyniki badań mocz, krew, tsh i wszystko ok
Jeszcze troszkę i Jasia będzie z Nami
Mam nadzieję, że moje dwa Kociambry
sq1qna.jpg
nie będą zazdrosne i z godnością przyjmą Nową Członkinię Rodzinki! Ma któraś z Was koty, psy...? i da znać jak zareagowały na Dzieciątko...?

Pozdrawiam Was wszystkie

reklama
aniunia pytam o brzuszek tobiego.sluchaj skoro ma problemy ze wzdeciami to dodawaj do mleka bobotic.8kropli 4razy dziennie...kiedy sie unormuje???? ciezko powiedziec gdzie lezy przyczyna...moja Ala tez sie tak zachowywala...mleko normalne poprostu ja spinało...brzuszek ja bolał przy jedzeniu...przyczyna-nietolerancja laktozy...ale powiem ci,ze nawet teraz ciezko jest ja nakarmic...trzepie sie okrutnie...na 6,7 karmien moze 2 sa udane...:crazy:...neurolog nam powiedzial,ze dzieci z alergia sa niespokojne i nic sie nie da z tym zrobic...na szczescie kolki juz prawie odpusciły...dodatkowo dawaj mu do przepijania raz dziennie po 100ml cherbatki koperkowej z bobowity,bo ona jest dla maluchow po 1msc zycia...u nas pomaga.mala pierdzi jak dorosly czlowiek i kupki sa po pare razy dziennie...a jak u malego z kupami? w sensie kolor i czy jest w nich sluz??? kessi77 my mamy psa 2 letniego,ktory nie przepadal za dziecmi i bardzo sie balismy reakcji jego na Ale...na szczescie wogole nie zwraca na nia uwagi,a jak juz ja widzi to merda ogonem i lize ja po raczce,ale obcych dzieci nadal nie toleruje...grunt to nie odpychac zwierzaka zeby nie poczul sie zazdrosny.

a ja dzis dzwonie do pediatry umowic mała...najprawdopodobniej ma atopowe zapalenie skory...:-( jelsli faktycznie sie to potwierdzi to chyba sie zalamie...na poczatq myslalam,ze to ciemieniucha,ale walcze juz ponad 2 tyg i zamiast poprawy widze nasilenie objawow...przeszlo juz na uszy,za uszami,na brwi,a na glowie ma pelno czerwonych plamek...na ciemieniuche mi to nie wyglada...skora szorstka,za uszami i na zaczerwieniona bardzo...ehhh

Dziekuję Wam Wszystkim za gratulacje, jak się cieszę :)
Kessi77 długa lista, ale przydałaby się dłuższa. Czekam na przekazanie BERKA :)

Karola Trzymam kciuki, żeby to nie było azs. Ale nie martw się na zapas , nawet jesli to atopowe zapalenie skóry to bardzo często samo mija z wiekiem. W naszych czasach jest to częsta choroba, bo przecież wszędzie wokół chemia, zanieczyszczenia, to jak taki maluszek ma sobie poradzić. Trzeba oczywiście na wszystko uważac, bo niemal wszystko uczula, stosowac maści, ale jesli pojawia się u tak malutkich dzieci, potem wyrastają, gorzej gdy u większych. Znam przypadek naprawdę ciężkiej postaci azs z alergią niemal na wszystko, mama była załamana a dziewczynka wyrosła i nie ma sladu po chorobie. Mojej kuzynki synek miał lekka postać i szybko się skończyło po maściach, musiała uważać tylko na jedzenie .
Też jestem ciekawa zdjęcia.

A u mnie humorek dzisiaj lepszy, Nie nakręcam się i próbuję zachować spokój. Udało mi się zapisac do lekarza do którego chciałam - na 3 grudnia, powiedział, że wcześniej nie trzeba jesli nic się nie dzieje i mam leki, a 3 grudnia już COŚ będzie widac.

małgonia dziekuje...kurcze na poczatq zaczal sie problem tylko na glowie.wygladalo to jak ciemieniucha.mala miala takie plamki z łuskami,ktore jak sie troche ruszyło to wygladaly jak łupiez...zaczelam leczyc tak jak sie leczy ciemieniuche.przed kapiela ze 2h natluszczalam malej glowe oliwka,pozniej mylam i wyczesywalam...wydawalo sie,ze jest tego coraz mniej az tu nagle zaczeły jej sie robic takie czerwone plamki na glowie,pełno tego ma gdyby nie jej czupryna to fatalnie by to wygladało...za uszami ma strupki i zaczerwienienia,ktore czasem sie sacza...tam tez smarowalam oliwka,ale nie pomaga...z przodu na platkach uszu tez ma strupki,strasznie sucha ta skora...pelno czerwonych plam...jutro na 15ta zapisalam ja do lekarza zobaczymy.mała ma alergie pokarmowa,a to czesto idzie w parze...mam nadzieje,ze bedzie tak jak piszesz...skad to sie wzielo to nie wiem...ani ja ani maz nigdy nie bylismy alergikami,u nas w rodzinie tez nie ma takiego problemu...dobrze,ze udalo ci sie zapisac do lekarza do ktorego chcialas.ja nie lubie chodzic do nikogo innego tylko do swojego.do 3.12 juz nie duzo czasu zostalo.bedziesz miala piekny prezent na mikołajki:tak:

DZIEWCZYNY CO DO LISTY!!!! Pamiętajcie że jeśli suwaczek wskazuje np. tak jak w moim przypadku 25 tc czyli od dzisiaj zaczęłam 26 ;-) Suwaczki pokazują ukończone tygodnie ciąży a nie te już zaczęte!! :-D

Agnieszkaala
imię już dawno wybrane tylko czeka na Właścicielkę :tak: Nasza córa będzie się nazywać Blanka Emilia, nie lubię podwójnych imion ale obiecaliśmy sobie z mężem że przy pierwsza kobietka dostanie imię które nosiła męża siostrzyczka zanim powiększyła grono Aniołków (miała dwa latka). Mamy nadzieję że będzie opiekować się naszą Pyzunią :tak:

Aniunnia czuję się naprawdę dobrze, choć chciałabym żeby czas szybciej mijał i Blanka była już z nami! Tak się o nią boję, przed każdą wizytą truchleję czy wszystko na pewno jest ok, ale teraz najważniejsze są ruchy to wiem że żyje...

Katka dostałam @ stosunkowo późno bo aż 47 dni po zabiegu, dłużyło mi się strasznie ale kolejnej @ się już nie doczekałam-dzięki Bogu! Zrobiliśmy z mężem trochę na przekór zaleceniom lekarzy bo kazali odczekać 3 cykle ale nie spodziewaliśmy się że Bóg tak szybko obdarzy nas drugim szczęściem!! A co do bycia z nami na liście Ciężarówek- Kochana niedługo i Ty tam będziesz, zobaczysz ;*

Hej Laski

Meldunek ze u mnie po zawodach! Krwawienie bol brzucha zabieg właśnie jestem w szpitalu! Postanowiłam dac aobie narazie spokój z Bb przynajmniej z udzielaniem sie mam nadzieję ze rozumiecie &&&&& dla Was trzymajcie sie!

Elka_30: Tak bardzo mi przykro. Jakie to bezsensu. Niby wyższy etap ciąży, a i tak w każdej chwili może się coś wydarzyć. Współczuję z całego serca:-(

Eluchna tak bardzo mi przykro... zwłaszcza, że testowałyśmy w tym samym czasie i tak się cieszyłam, że Ci się udało. Nie poddawaj się, zrób badania, sprawdź co zawiodło. Tulę Cię mocno :***

reklama
Do góry