reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Aniii - przede wszystkim to wszystkiego najlepszego z okazji imienin - szczęśliwego, terminowego porodu, a poza tym to wdech, wydech, wdech, wydech... niestety to te nasze wspaniałe hormonki tak buzują i dają o sobie znać, widocznie potrzebowałaś się trochę wyżyć i sobie popłakać. nie wiem czy dobre mam wrażenie ale chyba też troszkę jesteś sfrustrowana i czujesz że wszystko jest na Twojej głowie? to też może powodować Twoje problemy z zasypianiem. postaraj się może pogadać z mężem, powiedzieć mu wprost czego od niego oczekujesz itd. nie zazdroszczę gości, ale w końcu jesteś w ciąży i możesz ich przyjąć byle jak i nikt nie będzie miał do Ciebie pretensji
Karola - zakupy zawsze możesz zrobić przez internet lub męża wysłać. lekarz Ci dobrze powiedział że jak mała będzie chciała wyjść to i tak wyjdzie, a Twoje nerwy mogą to dodatkowo przyspieszyć. trzymam mocno kciuki żeby poczekała do 6 września &&&&&&&&&&&&&&&

reklama
ziółko uff normalnie :D tak czułam ale ten wczorajszy dzionek i te wizyty ... ciesze sie okropecznie i trzymamy dalej && i kibicujemy wam z wszystkich sił
PS. gadałaś z ginkiem o L4?

anii sie ciesz że jestes równomiernie czerwona, bo mogłas opalić się na łaciato lub mogły ci wyskoczyc ciemno-brazowe przebarwienia nawet przy jasnej karnacji, które mogą zostać na stałe, tak to jest z brzuchatkami. Mnie nawet z ogródka przepędzają jak jest mocne słońce bo nie wolno sie przegrzewać. Ja tez dzis nieprzespana noc więc łączę się z toba wirtualnie (tak mi palce drętwiały że aż piekło środkowy+serdeczny)
Wszystkiego naj z okazji imienin !!! i mocno trzymam kciuki za was &&

aniołkowamama to straszne co przeżyłaś przy bliźniakach ... i normalne że tak reagujesz na każdy podejrzany symptom, mam nadzieję że wszystko będzie ok i idź kochana na ten zasiłek napewno jest on lepsiejszy niż u nas w PL a w sumie i tak za 1,5 miecha chciałaś iść, ja wiem że to brutalnie brzmi ale olej wszystko i zyj dniem dzisiejszym patrząc na siebie i dzieciaka. Wiem że to bedzie kumulowało stres że nie starczy kasiory na to czy na tamto i to tez nie jest dobre, ale trzeba zawsze wybierać mniejsze zło jak to sie mówi && za was kciuki && i tulam mocno

karolka i aniunia && && cały czas

eh dziołszki prosze o same dobre wiesci !!! bo może z tego trzymania kciuków mi te recę tak w nocy drętwieją !!!
A tak na serio, niby babeczkom w ciązy czasem sietak dzieje, ale trochu mi to wyglada na zespół cieśni nadgarstka czy jak to sie tam nazywa ... dzis piekło mnie aż do łokcia, ale tylko prawa ręka a dokładniej dwa środkowe palce + po wewnetrznej stronie liniowo aż do łokcia - masakra uczucie miała tak któraś?
Moja mama ma własnie ta przypadłość i bez tabletek nasennych nie zaśnie, a operacji sie nie che poddać.
Ja mam ciśnienie ok, a widze że mi sie co nieco pozmieniało bo rece i nogi miałam zawsze zimne i czesto sine - od dziecka a teraz mam cieplutkie w normalnym kolorze i ciągle troche opuchniete - obrączki nie noszę juz chyba od końcówki 1 trymestru, może to tylko moje ciążowe uroki, taka mam nadzieję - bo zniose wszystko, byle by mi to tylko nie zostało :D

Zjola dobrze, ze od Ciebie chociaz dobre wieści...oby tak dalej...

Aniii wszytskiego najlepszego moja wspólimienniczko :-)

Karola oby bnam sie udało wytrwać do konca... Tobie juz nie długo zostało.. A mi jeszcze tyyyyyle czasu.. Naweyt na kompie pisać nie moge tak mi sie rece telepią.. To jakaś masakra po tych tabletach...

IZW ja od kilku dni sie budze z jedna zdretwiałą reką i nie wiem co jest grane.. Zapomnialam o tym gin powiedziec a wczoraj odstawiłą mi wszystkie witaminy w tym magnez, bo za duzo juz tego biore...

Aniołkowa/mamo no nie... Ty też?? Ja bym se dała siana z ta robotą.. Dziewczyny dobrze radzą.. Przemyslałam sprawe co dla mnie wazniejsze... Tym bardziej , ze ja mam bardzo lekka pracę a poszlm na zwolniuenie ... Wiec dla Ciebie to juz mus skoro masz taką harówkę..

aniunia no ja na ostatniej wizycie u mojego gin gadałam o tej nietolerancji glukozy mojej siorki, byłam tak tym przejeta że zapomniałam o sobie ...
ja najpierw myslałam że może sobie te dłonie przyleżałam w nocy bo se zmieniam boki za każdym razem jak ide siku, ale zaczyna mi sie z drętwienia czyli takich zwykłych mrówek gilgoczacych robic takie cos jakby mnie te mrówki dodatkowo kąsały ... bo piecze okropecznie

Karola, moze sie zaczac ale nie musi. Znowu Ci polece "dydaktycznym smrodkiem", ale Chinczycy juz dawno odkryli ze zamartwianie sie nie ma sensu bo jesli martwisz sie czyms co MOZE sie stac, to martwisz sie niepotrzebnie bo to wcale stac sie nie musi, a jesli martwisz sie czyms co JUZ SIE STALO, to znow niepotrzebnie bo przeciez tego nie zmienisz. Wiem jak trudno jest sie nie martwic, nie myslec o swoim leku, ale sprobuj. Zaufaj swojemu cialu, uwierz w swoje malenstwo - ono sobie da rade. A te kilka rzeczy... Oj, zdazysz! Maluch poczeka. Umow sie z nim ze ma poczekac bo jeszcze nie masz dla niego wszystkiego co chcesz miec, wytlumacz ze jeszcz nie pora... Moze to smieszne, ale psychicznie pomaga.

Karola - gin raczej stawiał, na spadek progesteronu. Zresztą jak przywaliłam większą dawkę, to od razu przeszło :)

IZW - przyznam się, że chyba kompletne odmużdżenie ciążowe mnie dopadło, bo nie dość, że nogi mi nogi tak latały na tym usg z nerwów, że gin na to uwagę zwrócił i myślał, ze ja się tak badaniem stresuję, no a ja nie badaniem tylko jego wynikiem, to jeszcze na dokładkę zapomniałam wziąć z gabinetu recepty na duphaston :baffled:. Na szczęscie policzyłam tabletki i wystarczą mi do wizyty. Możesz się więc domyśleć, że przez myśl mi nawet L4 nie przeszło. Ale nic się nie martw, nie z takimi rzeczami sobie radę dawałam :)
O tym twoim nadgarstku to czytałam, ze to moze być jedna z dolegliwości ciążowych.

Dla Anek najlepsze życzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kłaczku - ja myślałam, ze to hinduska filozofia :eek:

Witam kobietki,
wszystkim naszym Aniom serdeczne życzonka spełnienia marzeń, spokoju i samej radości :tak:

Ilii moje gratulacje, oby tak dalej, trzymam kciuki &&&&&

"naczelna geriatria" jak zwykle daje czadu :-D - kłaczku - dużo zdrowia i czekam na scan z niecierpliwością :-)
zjolu ufff wczoraj ok 23 jeszcze sprawdzałam czy coś napisałaś, tak późno wizyta, ale dobrze, że jest ok, bardzo Ci kibicuję i trzymam mocno kciuki &&&&& ;-)

bett ja też swoje czarnowidztwo uruchomiłam i wizje poszły ale na szczęście wszystko ok :biggrin2: zdrówka Ci życzę kochana

Gatto buziaki i tak jak reszcie naszych kochanych brzuchatek dużo zdrowia i radości &&&&& :tak:

IZW mknie Ci ten suwaczek, życzę zdrowia i samej radości, żeby wszystko było dobrze &&&&& :-)

kasia za staranka trzymam swoje białe już od zaciskania kciuki :tak: &&&&&

Anii ja zazwyczaj też jestem po oparzeniu czerwona jak mój znak zodiaku więc nawet jak słonko ledwo świeci to smaruję się kremem z spf 30 :tak:

mysiaczku pisz gdzie byłaś na tym spływie w niedzielę? bo ja byłam w sobotę na spływie Niesłysz - Ołobok - Lubrza, kajakiem ok 18 km, ręce jeszcze czuję, ale trochę oczyściłam umysł :-)

karola wszystko będzie dobrze, już tak daleko zaszłaś - umów się z małą tak jak kłaczek radzi (to mądra kobieta :-)) i trochę Tobie to psychicznie pomoże, od siebie dorzucam &&&&&

enya uda Ci się kochana, może nawet mnie się uda choć ja jestem na szarym końcu daleko za Tobą w szansach, nigdy nic nie wiadomo na pewno więc się nie dołuj :tak:

anty pozdrowionka i pamiętaj, że myślę o Tobie i śledzę Twoje wpisy co tam u Ciebie :-p

Emy dziś czwartek, myślę o Tobie i wysyłam moje nieciążowe ale bardzo pozytywne fluidki ~~~~~~~~~~ i na dodatek dorzucam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
reklama
ok kobitki ja zmykam połówkowe bede miała przed 18 stą, potem jedziemy do szwagierki w odwiedziny (mieszka niedaleko kliniki) na bb zajrze jutro to sie nie martwcie że nic nie pisze i prosze jeszcze raz troche nachalnie ale co tam o mega kciukacze

papa tulam was mocno

dla wszystkich Ań wszystkiego naj :D

Do góry