reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

basia , gratuluje po cichutku , bólu współczuje , pewnie i tak trzeba bedzie zaleczyć
anty , nisiao - I chciałabym i boję się . Znam to , mam to samo .
IZW , &&&&& za wizytkę , a płęć już wiadoma ? może ja gdzieś przegapiłam ,hmmm
Elka , a może testy owu byś robiła , zawsze coś rozjaśnią , spójrz na mój wykres - test pokrył się ze skokiem temp

Ostatnia edycja:
reklama
Czarna no wlasnie tak sie zastanawiam nad tymi testami, mysle ze moga pomoc, a Ty w aptece kupowalas czy moze przez neta????jak masz do daj jakis namiar;-)z gory dzieki:-)

IZW &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& czekamy na dobre wiesci:-):tak:

Ostatnia edycja:
Cześc kobitki!
Siedzę przy kompie w samych gatkach, bo tak mnie brzuch ciągnie z lewej strony, że wszystkie spodnie są be!
Nie wiem czy ta @ się kończy, bo niby przestaje leciec, ale brzuch boli. Jutro idę do gin. Mam nadzieję, że powie:
- podwyższone anty tpo nie przeszkadza w zajściu i utrzymaniu ciąży,
- wszystko ładnie zagojone- można brac się do działania.

IZW; trzymam kciuki dziś, Ty jutro za mnie, ok?

Co do dentysty: ja w pierwszej ciąży (11 lat temu) wyleczyłam wszystkie chore zęby (2 szt) i do zeszłego roku miałam spokój. Po drodze była druga ciąża- i też git. Za to włosy mi wypadały jak szalone i zrobiły się matowe. Jak widac nie ma reguły.

Ostatnia edycja:
heja kochane:-)basia gratulacje trzymam mocno kciuki aby wszystko bylo dobrze &&&&&&&&&&&&&& izw mocno zacisniete na pewno bedzie wszystko dobrze&&&&&&&&&&&&&&&;-)anilek za jutrzejsza wizyte rowniez kciuki&&&&&&&&&& elka z tego co wiem to testy owulacyjne dostaniesz w kazdej aptece bynajmniej u nas sa,musisz zapytac u siebie:tak:karolcia no u zjolki super sie udalo ale ona ma wzorcowe cykle nie to co ja....u mnie to raczej nie mozliwe,by musial byc jakis cud zebym akurat miala owulke jak M wyjechal:-)nie wierze i sie nawet nie ludze :tak:

Ostatnia edycja:
Jestem już zaliczyłam wycieczke z L4 do mojego zakładu pracy dlatego tak długo.
Wszystko jak najbardziej ok serduszko puka tętno kruszyny 140 czyli tak jak ostatnio, podwozie tez mam ok, szyjka macicy znów ma 47mm więc jest ok (miałam 47 potem 46 i była obawa że się za wcześnie zaczyna skracać, chociaż i tak mam ponoć długaśną bo przeważnie kobitki mają o 10 mm krótsze).
Dostałam zakaz podjadania w nocy, zamiast coś przegryzać i popijać wodą mam przy nocnych eskapadach popijać kefir lub jogurt naturalny. Mam 3 kg do przodu w ciągu trzech tygodni ... troszku dużo.
Z moim dziwolągiem pępolem jest wszystko ok i nie ma tu "terminu" kiedy u kogo co się z nimi dzieje bo równie dobrze może mi się zrobić tzw guzik za miesiąc lub nawet dopiero w okolicach 30 tyg, a mogę do samego porodu mieć taki jak w chwili obecnej.
To co czuję to gilanie to najprawdopodobniej ruchy, w karte ciąży jednak gin notke wstawi wtedy kiedy bedzie czuć solidne kopniaczki.

dzieki za kciukacze :D

a co do siorki dał mi dla niej skierowanie do poradni dla diabetyków, najpierw jednak musi sie wybrać do lekarza rodzinnego z tym skierowaniem po jakiś żółty formularz z NFZ-tu

Ostatnia edycja:
Karola na szczescie nie rzygam....mam tylko te mdlosci/mulenia.

to miejmy nadzieje,ze nie bedziesz musiala przechodzic tego co ja:no:,ale jak mi lekarz powiedzial,ze im wieksze mdlosci w ciazy i pawie tym lepiej,bo to oznaka,ze ciaza jest silna i dobrze sie rozwija.wiec jak cos to pawiuj na zdrowie:tak:

martusia to jak juz cie w krzyzu ciagnie to co bedzie pozniej:eek:??? mnie od jakiegos 22tc zaczeły bardzo bolec plecy.teraz o dziwo mniej,a brzuszek juz sporych rozmiarów...kasia kurcze to dziwne,ze twoja pani stomatolog normalnie wykonuje leczenie kanałowe...ale normalnie ze znieczuleniem?????? bo widzisz ja mam do skonczenia wlasnie kanałowe i mnie powiedziała moja dentystka,ze zrobi mi to po porodzie za darmo jesli sie zglosze w ciagu 42 dni od porodu.teraz tez miala bym za free,ale ona mowi,ze w znieczuleniach sa takie składniki min.adrenalina ktore przechodza do dziecka i ona by wolała nie ryzykowac...wiec czekam.ja generalnie chodzilam na rozne zabiegi: wybielanie,usuwanie kamienia,takie lekkie plombowanie itd,ale na cos ciezszego mam czekac jak urodze.ilu lekarzy tyle opinii.mysiak no ćmił mnie tak przez kilka dni,teraz juz nie.zastanawialm sie ostatnio czy sie do innej przychodni poprostu nie wybrac zeby mi kanałowo skonczyli,ale jakos sie boje...tego znieczulenia wlasnie....anty2 witaj.ojjjj z tym czy kazda z nas sie latwo decydowala na ciaze to bym podyskutowała:-p ale ty musisz byc gotowa i mysle,ze twoje obawy beda sie tylko pogłebiac wiec jesli mozecie to dzialaj:tak: jak zajdziesz to bedziesz i tak szczesliwa i przestraszona,a tak jestes tylko przestraszona.a jak maz za toba chodzi to korzystaj:-p izw ja wlasnie skonczylam i musze na suszarce w domu wywiesic,bo cały dzien u nas leje.&&&&&&&&&&&&&&.

no właśnie dentysta ... też musze zaliczyć bo mam kilka nowych małych dziurek, ciągle przekładałam wizytancje u zębologa od ślubu "bo staranka" ale nie spodziewałam sie że to bedzie tyle trwało i trza cosik z tym zrobić, a obiło mi sie o uszy że brzuchatki mają specjalne względy i jest to jak najbardziej na plus nie tylko dla zdrowia ale i dla portfela

no u mnie ta pogoda fest byle jaka teraz akurat nie pada to może jednak przewieszę na balkon to pranie, mam nadzieję że nie będzie trąby (przed wczoraj ponoc była nad naszym miastem ja naszczeście jej nie zauważyłam bo bym sie niepotrzebnie stresowała - mieszkam na poddaszu)
Trąba powietrzna nad Tychami [WIDEO]

IZW ciesze sie, ze wszystko w porzadku!!!

Ale jaja z ta traba, u nas w tv pokazali, potem szukalam w necie i nie umialam znalezc, bo nie zrozumialam co to za miasto bylo (oni tu tak wymawiaja polskie nazwy, ze nie kumam).

Trąba u nas naszczęście nie zrobiła szkód. Ziemi dotkneła dosłownie na kilkanascie sekund i to nad jakąś łąką na obrzeżach miasta ... więc spoko :D misie kilka lat temu nie długo po tym jak sie wprowadziliśmy śniło się że nam takie ustrojstwo dach zerwało i to nad samym łóżkiem

a dostałam dziś ten pakiet w reklamówce co sie go dostaje między 18 a 22 tc, nie było tej położnej co zawsze to nie chiałam babeczce która jest tylko na urlopowym zastępstwie głowy suszyć dlaczego sa tam same "ulotki", skoro powinno byc sporo mini produktów, butelki antykolkowe, pieluchy itp
Reklamówka była "zapieczetowana" banderolką firmy która się tym zajmuje więc nie może być oszukańcza na banderolce jest sygnatura c/standard+E więc chyba są różne wersje tych niby podarków ... ja dostałam wersję z wyrwaną próbką z gazety na bolące brodawki "Mam dziecko" + dwa poradniki i dwie ulotki.
Za parę dni dostane taką reklamówke od znajomej która w swoim prywatnym żłobku prowadzi płatną szkołę rodzenia, joge da ciężarnych i takie tam - pewno będzie to pełen zestaw. Troche bez sensu jest ankieta w środku i foto zestawu i hasło "o kolejny bezpłatny zestaw dla kobiet ciężarnych poproś twojego ginekologa miedzy 18 a 22 tc" i potem dostajesz takie nic ...

Ostatnia edycja:
reklama
Izw super wieści
Basiu gratulacje
Anty2 ja się boję okropnie ale nie dam się będę używać M jak się tylko da:-D

Ja się zapisałam do dentysty bo chciałam jeszcze przed ciązą i mam dopiero na 25 w rześnia i nie wiem jak to będzie, a mam dwie stare plomby do wymiany( nie bolą) ale zeby się mogą kruszyć i ostatnio zobaczyłam że mi się ósemka psuje która wychodzi mi od 10 lat i jeszcze nie wyszła i do tego w takim miejscu że nie widać, a zauważyłąm tylko dlatego że miałam dziąsło rozpulchnione i nie wiem jak to będzie. Wymieniać starych plomb bez znieczulenia raczej sobie nie dam , pożyjemy zobaczymy, jeszcze nawet w ciązy nie jestem wiec po co rozmyślać.

Jednak kupimy szafę na całą ścianę, od podłogi do sufitu, tylko kilka stów więcej a przynajmniej będzie porządna szafa, zrezygnowałam na razie z wykładziny do dużego pokoju, może na świeta zmienimy, już wolę tą szafę.

Do góry