reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

anilek77 staram sie żeby nie swędziała kilka razy dziennie wcieram ziajkę a po wieczornej kąpieli na mokro wcieram zwykłą oliwkę dla dzieci, nadmiar ścieram ręcznikiem. I tu od razu odpowiedź dla kajsia222 czasem jest tak ze jeśli ktoś ma mocne tendencje do rozstepów to nawet najdroższe kremy nie pomogą. Kremik dopiero po zakończeniu 1 trymestru ciąży (zawiera witaminę A).
Moje wszystkie znajome które w ostatnim czasie były w ciąży stosowały Ziajkę przeciw rozstępom KREM PRZECIW ROZSTĘPOM ZIAJA ZIAJKA NA ROZSTĘPY (2492415932) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i bardzo sobie chwaliły. Kosztuje grosze w porównaniu do większości specyfików, większość aptek niestety nie ma jej w swojej ofercie nawet wtedy kiedy mają pozostałe produkty z serii "mamma mia" z wiadomych względów ... ja po długich poszukiwaniach po aptekach spotkałam tylko w jednej ten tani zamiennik ... no ale cóż, jest jeszce allegro i ROSSMAN gdzie to cudeńko kosztowało mnie niecałe 14 zł.
Dużą zaletą jest to że balsamik bardzo fajnie sie wchłania i nie tworzy tłustej powłoki, tak że nie pobrudzi ubrań. Wieczorkiem dawka oliwki dla dzieci i jest ok nie zauważyłam niczego podejrzanego a brzusio juz jest spory.
Ogólnie jest opinia ważne żeby się smarować żeby poprawić elastycznośc skóry, czytałam tez pozytywne opinie o najzwyklejszej oliwie, kobitki czasem smarują sie tym co w domu mają, ale tu warto zobaczyć co w składzie ma specyfik - wiele balsamów i kremów uelastyczniających i ujędrniajacych skórę ma w składzie kofeinę, no i ta witamina A ... w 1 trymestrze mocno nie wskazana z uwagi na ryzyko przedawkowania, dlatego niektórzy ginkowie wrecz odradzaja przyjmowania suplementów dla ciężarnych w 1 trymestrze i zalecają sam kwas foliowy. Chociaż np Fembion Natal 1 jej nie zawiera ale sporo kosztuje...

kłaczek a patrz o tym nie pomyślałam hehe ale i tak lepiej żeby mnie paskuda nie drapała, poprzednia kicia była bardziej delikatna ta drapie wszystko, każdy mebel to potencjalny drapak, firanki to idealna zabawka z której można wyciągać małe nitki, a gołe stopy to sygnał do zabawy i polowania

siorka odebrała wyniki z powtórnego badania na tolerancje glukozy , 1 było na 1 h z dawką 50g i nie wyszło ok, teraz miała 2 h z dawką glukozy 75g, na czczo miała 75,7 a po 2h 150,5 gdzie norma to 140 ;/ jutro biore jej wynik do gina obadamy co poradzi ... pewnie będzie dieta i glukometr ...

a zrobiłam to z tymi fotkami "jak będzie wygladać wasze dziecko" od Emy i tez mi wyszło rude, ale co dziwne w 1 próbie moje zdjecie jako 1 a meża jako 2 jedna fota, potem na 2 próbie zamieniłam kolejnośc fotek i juz zupełnie inna bużka jedyne podobieństwo to rude włosy :D

zmykam dobranoc papa

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Wam

Dziewczyny czy Wy mnie jeszcze pamiętacie? :)

mam nowinę :) wczoraj robiłam test i wyszły dwie kreseczki chociaz ta druga blada jak nie wiem co , ale dzisiaj jest już mocniejsza :)
udało mi się chyba w 1 cyklu po poronieniu :) pewna na 100% jeszcze nie jestem..wiecie jak to jest.
A najgorsze to,że od pn pobolewa mnie ósemka i co ja mam teraz zrobić? może poradzicie coś? najchętniej bym ją jutro wyrwała ale nie wiem czy mogę ;/ tam już jest plomba , sama nie wiem co robić..moze dziś zadzwonię do mojej ginki i zapytam. Chociaż termin @ mam na piatek to mi trochę głupio tak dzwonić i mówić o ciazy która nie jest jeszcze potwierdzona. Ach czemu życie nie jest proste? :)

http://zapodaj.net/aba12c66218e4.jpg.html
http://zapodaj.net/images/148386d54fe7b.jpg

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :)

Kwiatuszek
nie mam już clexane.,.. Wysłałąm AniołkowejMamie do Dublina.... Przykro mi..

Gatto to na pewno od ciąży te mdłości.. Ja takie miałam a do tego jeszcze non stop bekałam..:-D:-D

IZW szybko Ci ten pępek wychodzi.. Ja coś czuję, że mój też wyskoczy , bo już jest płytszy, ale to jeszcze nie teraz.. No i na rozstępy się szykuję.. u mnie to rodzinne i siostra i mama mają poorane brzuchy.. Ja z resztą już trochę rozstępów mam po tym jak przytyłam , ale to na udach/.. Od ciąży narazie nic, bo jeszzce nie wróciłam nawet do dawnej wagi i mam nadzieję, że w ciązy jej nie przekroczę..

basiasz moje gratulacje :-)

Aniunnia mnie sie tez czasem zdarzy beknac hihi:-D

Basia pewnie, ze pamietamy, sklerozy nie mamy:-DGratulacje!!!!! Jesli chodzi o zeba, to ja bym nie wyrywala:no:

witaj angel.co sie odwlecze to nie uciecze,jak u zjoli:tak: izw ja tez czytam tylko to na jakim etapie jest malenstwo.juz mi przeszlo czytanie bzdur w necie,bo kobieta kobiete tez potrafi zestresowac,a jak jeszcze poczytam jakies debilne odpowiedzi niektorych pan to mnie krew zalewa:wściekła/y:.szybko ci pepol wychodzi...mnie zaczal dopiero od ok 28tc...ja sie smieje,ze guzik mi wyszedł:-D gatto jesli ssania w nocy nie czujesz to mdli cie przez ciaze.u mnie najpierw zaczelo sie od mdlosci po wszystkim,a pozniej to juz mega pawie szly i tez po wszystkim nawet po wodzie przegotowanej:eek:...jesli ci sie zacznie meeega zyganko to polecam tabletki mamarin u nas sa na recepte.mnie jeszcze czasem pomagało zjedzenie przed wstaniem z lozka krakersów.ale to tylko czasem...kajasia mnie osobiscie nie porobily sie rozstepy nigdzie.taka skore jaka mialam taka mam.podobno uwarunkowane jest to genetycznie.moze cos w tym jest,bo moja mama urodzila 3 dziewczyny i rozstepow zero.ale ja do konca 2 trymestru smarowalam sie oliwka.teraz juz tego nie robie,bo nie wolno mi dotykac brzucha.Iiii zapisz sie na zumbe jak anulka:-D basia sz to ja jeszcze nie gratuluje zeby nie zapeszyc.ucieklas z bb,a tu prosze po to zeby dzialac:tak:. kochana ja zaszlam w ciaze w grudniu,a w listopadzie jesio leczylam zeba i mialam przyjsc na ostatnie kanalowe leczenie,ale jak sie dowiedzialam o ciazy to juz nie poszlam.3 miechy temu tak mnie zaczal rabac,ze musialam isc do dentystki i ta wsadzila mi taki opatrunek na pol roq,bo powiedziala,ze nic mi robic z tym zebem nie moze jak jestem w ciazy,bo trzeba by bylo podawac znieczulenie...ale zab znowu zaczyna mnie cmic i tez sie zastanawiam co robic,ale poczekam jak najdłuzej do porodu i pojde zrobic z nim porzadek po.

Kurczę nie mam na nic czasu taka zalatana jestem;( Zaglądam do Was laski, patrzę na pięknie pnące się suwaczki i napawam się tym widokiem;):) Przez ostatnie dwa dni to prawie cały czas leżałam bo tak krzyż mnie ciągnął że myślałam że zwariuje, na szczęście po leżeniu przestawało;)

Ciężaróweczki a jak tam u Was?
Starającym się życzę dużo wytrwałości i cierpliwości;*:*

Pozdrawiam Was wszystkie bez wyjątku;*:*

basiu, moja kuzynka urodziła 3 tyg temu pięknego zdrowego malucha, a w ciąży normalnie leczyła zęby. nawet lepszy bajer, w ramach profilaktyki leczenie kanałowe i jakieś inne bajery, jako kobieta w ciąży, miała za darmo :D ja też ostatnio byłam w tym samym gabinecie, też leczenie kanałowe, w sierpniu muszę iść jeszcze na jedną wizytę i pani powiedziała, że jakby się okazało, że do tego czasu będę w ciąży, to nie będę musiała płacić :D nie wiem od czego to zależy, niby słyszałam, że się nie powinno, a jak widać - wszystko dobrze :)

tak patrzę na te Wasze suwaczki, ło, jak dobrze :D my tu z mężem pracujemy, żeby Was dogonić ;D

miłego dnia i duużo słonka, chociaż na buziach, bo na niebie jakoś braki ;)

No własnie z tym pepkiem to chyba lekko zapeszyłam, wczoraj już mnie w tej okolicy nie ciągło a dzis juz zupełnie luzacko, zatem chyba tylko zmienił kształt, ale czemu nie wiem, nigdy nie był zbyt głęboki ale środka nie widziałam, dziś dochodzi do środka światło i mam w niego wgląd hehehe, ma dziwaczny kształt, a jego górna cześć robi jakby za daszek :D hehe
Gdybym nie wiedziałą to bym pomyslała ze może macica jest już powyżej lini pępka, ale o tym gin poinformował mnie na ostatniej wizycie 3 tyg temu.

basia sz to trzymamy kciuki &&

reklama
Do góry