reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Czarna Ty se tam nic nie planuj... Juz ja tam wiem, że z planów nigdy nic nie wychodzi... Trzy ciąze planowałam ,żeby na wakacje urodzić ,żeby nie dusic sie w tym upale... I zadna nie wyszla.. A ta mam nadzieje udana trafiła się na najgiorszy skwar:-D

reklama
Karola, mam dokladnie to: LINDAM SKOCZEK, HUŚTAWKA POLECAM (2482878046) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Wybralam ze wzgl. na udzwig do 13kg.
Zjola, nie swiruj!! Mnie wcale piersi nie bola, mdli od czasu do czasu na zasadzie "niedobrze mi" i przechodzi, centralnie nie dzieje sie nic! Nie szalej, nie czytaj "wiedzy internetowej" bo oszalejesz. Objawy nie musza byc caly czas takie same, nie musza w ogole byc caly czas. Spokojnie.
Aniunnia, Ty bierzesz Clexane albo cos w tym stylu?

Kajasia widzę że my na podobnym etapie ciąży;) i na podobnym etapie poroniłyśmy;( Super że z Kruszynką wszystko ok;) Pamiętaj że tak jak my jesteśmy różne tak i nasze dzieciaczki różnia się od siebie- jeden będzie miał w 5 tyg 5mm i będzie ok a drugi 11 i też dobrze;) Oddychamy głęboko;*

A teraz napiszę co u mnie: dziś byłam na drugiej wizycie podglądowej u Kruszynki i rośnie zdrowo- ma już 6 mm widziałam bijące serduszko- poezja;) Wszystko jest w jak najlepszym porządku! Duphaston dalej mam zalecony dla naszego większego bezpieczeństwa;):) Karola piątek 13-stego to faaajny dzień ;)

Ano tak sobie podobnie grubniemy ;) Ja jestem każdym najmniejszym sygnałem przestraszona zważywszy na to co działo się wcześniej... ale już powoli wyhamowuję, czekam na wizytę w przyszłym tyg, mam nadzieję, że będzie widać serduszko i wszystko będzie oki. Zazdroszczę że widziałaś już serduszko, pewnie kamień z serca?? :)

No i chwalę się. Zdałam wewnętrzny. Mam komplet dokumentów i czekam na państwowy :)

Zjola gratulacje!! Kiedy masz państwowy egz??

A ja miałam wczoraj miałam masakryczny dzień. problemy w rodzinie, brak możliwości dogadania się między moimi siostrami a ojcem i ja pomiędzy nimi, nie chcę się opowiadac po żadnej ze stron bo ze wszystkimi chce utrzymywać kontakt. koniec końcem wielka awantura dla nie skończyła się tym że przyjechałam wczesniej do domu żeby się nie denerwowac a całe towarzyswo pewnie ofochane ze sobie tak wyszłam...Boze czy u mnie zawsze muszą się kłócić i wyzywać przy kazdym spotkaniu rodzinnym....wiecie co...nie lubię swojej rodziny...jakbym nie była z nimi spokrewniona to pewnie z żadnym z nich nie utrzymywałabym kontaktu po zapoznaniu się z nimi...furiaci, despoci, goniący za pieniedzmi...bleee...szkoda tylko że cały czas truję swoją głowę tym zdarzeniem, cała noc nie przespana. nie dość że i tak mam problemy ze snem to teraz spałam chyba ze cztery godziny. oczy na zapałki i heja balanga bo Lila też potrzebuje uwagi. nie wiem, ale jestem zmęczona i zestresowana tym wszystkim co się wokól mnie dzieje...powoli zaczyna wysiadac mi psycha...sorki że tak o sobie ale musiaalm się komuś wyżalic...:-(

Anii na pocieszenie powiem Ci, że u nas podobne problemy tylko, że ze strony mojego męża. Wieczna wojna zazwyczaj o to kto ma więcej kasy. Stwierdziliśmy, że nie ma sensu się denerwować i nie chodzimy na rodzinne spędy. Od czasu do czasu-choć bardzo rzadko, widujemy się w bardzo wąskim gronie, żeby nie być świadkami kolejnej kłótni... Z rodziną najlepiej na zdjęciu i to z boku co by można było się odciąć ;)

Gatto - jak by mnie od początku nie bolały, to bym się nie denerwowała ale że przestały, to się boję że coś jest nie tak :(

Zjola spokojnie, jak bardzo sie denerwujesz to zadzwoń do swojego gina, ja też tak mam raz bolą raz nie aż czasem sie macam, żeby sprawdzić czy bolą, zauważyłąm że jak prześpię noc na plecach to rano mnie nic a nic nie bolą, dopiero wieczorem. Każda z nas inaczej przechodzi ciążę i objawy raz ma raz nie. Nie denerwuj się, bo to Wam nie służy.
Pozdrawiam Was z zimnej i deszczowej Leby, wakacje w tym roku nam sie nie udaly...

Kłaczku - sama wiesz, jak to wszystko człowieka denerwuje. Dzisiaj rano z nerwów to prawie biegunkę miałam. Na szczęście jednorazowy objaw:baffled:

Kajasia - po dwóch poronieniach, to człowiek ma najgorsze myśli. Byle do piątku. Wtedy będę mieć pierwszy dzień 6-go tygodnia i zobaczymy.

Aniunnia, to ja nie wiem... Lekarz cos powinien wiedziec.
Zjola, wiem... Niby niech sie dzieje wola nieba, a jednak drzymy o kazdy objaw.

Nie, ala mniejsza krzepliwosc krwi tak i jak naczynko popuszcza, to plytki nie lataja dziury. Tyle ze to juz dawno bylo jak bralas heparyne...

Dzięki Karola - już się trochę uspokoiłam, chociaż na necie lekarze takie rzeczy wypisują, że szok!

wiem,ale nie kazda ciaza jest taka sama i nie kazda kobita ma taki sam organizm . u jednej zanikajace objawy moga swiadczyc o czyms złym,u drugiej juz nie....a w necie to wiesz skarbnica wiedzy,ale i nie potrzebnych,stresujacych informacji dla nas.najlepiej nie czytac...ja tez sie wielu rzeczy tam doszukiwalam i moj lekarz powiedzial mi na jednej z wizyt,ze zabrania mi dwoch rzeczy: dotykania brzucha i czytania bzdur w internecie na temat ciazy:tak:;-).

aniunia a probowalas specjalnych kosmetykow na pekajace naczynka??? musiala bys isc do apteki tam napewno cos ci poleca.

reklama
witam kochane po długiej nieobecności;-)zjolka kochana normalnie wbiłam sie w ściane jak przeczytałam tak wspaniałe wieści,jestem prze szczęśliwa ze sie udało ogromne GRATULACJE buziaczki dla brzusia i Ciebie:*:*:*:*:* gatto kolejna dobra wiadomosc nie ma nic wspanialszego jak usłyszeć bicie serduszka szkrabka,ciesze sie ze wszystko dobrze,buziaczki.

chciałam kazdej z was cos na pisać ale jakos nie mam weny wczoraj pozegnalam sie z M dzisiaj o 5rano wyjechał do dani i jakos tak jestem przybita.U mnie raczej narazie nici z staran @ mialam na poczatku lipca a ze mam dlugie cykle to nie ma mowy o zaciążeniu i to tez z lekka mnie przybiło:-(
Ale dziewczyny dzisiaj poprawił sie humorek ze u was wszystko dobrze,weszlam i takie dobre wiesci na mnie czekaly,stęskniłam sie za wami i wszystkie was gorąco pozdrawiam
:-)

Ostatnia edycja:
Do góry