reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

witam kobitki u nas deszczowo i deszczowo :D

kłaczek no wiem że tak to jest z tą toxo i kotami od zawsze mamy koty w domu, ja nie przechodziłam toxo ale siorka np tak, choć nie wiadomo czy zaraziła sie od kota.
Z tym zjadaniem kupy to też to zawsze gadam, bardziej niebezpieczne jest zjedzenie truskawki bo nigdy tego dokładnie nie wymyjesz a w szczelinki z nasionkami może sie dostac wszystko, ale wiesz w sumie kot zagrzebuje swojego klocka jak najcenniejszy skarb, a ta moja małpica strasznie lubi wbijać pazurki we wszystko łącznie z domownikami. A swoją droga znajoma która też jest w ciąży, nie lubi zwierzaków, nigdy nie miała do czynienia ze zwierzakami w poprzedniej ciaży 7 lat temu wynik miała ujemny, a teraz okazało sie że w miedzyczasie przeszła przez toxo.
Co do ruchów to taka mam nadzieję :D nie miałam wcześniej okazji poczuć, więc nie mam porównania :D

ziółko poszła won od neta i dziwnych stronek nie masz co robić?? każda ciąża jest inna a cycory zazwyczaj raz bola potem kilka dni nie bolą, moje np od dłuższego czasu są "tykalskie" i dobrze przynajmniej moge sie ciaprać ziajka na rozstepy :D a wcześniej bolały jakby mi ktoś haki powbijał i przyczepił do je na łańcuchu do traktora (tak sie czułam np schodząc po schodach)
poprzednia ciąża mocno była zaznaczona dla mnie zapachem i widokiem mojego jadłospisu bo pawie puszczałam na okrągło - teraz zero
Nie porównuj się do nikogo bo to co teraz przechodziś to 9-miesięczna wycieczka z atrakcjami zorganizowanymi specjalnie dla ciebie, po co ci te stresy niepotrzebne. Ja sie ograniczam do przeglądania co "u kruszyny słychać" takie tydzien po tygodniu i na tym kończę, bo wiem że inaczej bym ześwirowała :D np z tymi ruchami i praktycznie brakiem jakich kolwiek objawów ciążowych

aaa wczoraj wieczorkiem mój pępek już oficjalnie zaczął szykować się do wyskoku :D ja patrząc od góry widziałam że zaczynna lekko wystawać ale M obczaił że przybiera kształtem coś na formę NIKE lub połówki chińskiego znaku równości :D

reklama
angel: na długo Twój mąż wyjechał?
czarna: co ma byc to będzie, chłop albo dziewucha- ważne, żeby zdrowe- banał,ale prawdziwy
IZW: a skóra na brzuszku zaczyna swędziec?

u mnie trochę się uspokoiło z @, ale pobolewał mnie brzuch. mam nadzieję, że do czwartku się skończy, bo mam wizytę...:szok:

anilek prawdopodobnie na 6tyg:-(jakos dam rade bo juz wczesniej wyjezdzal chociaz na poczatku zawsze jest ciezko.

Cześć;-)
Aniunnia mam pytanie. Ty kiedyś pisałaś że masz na zbyciu Clexane 20mg/0,2 ml??? Dobrze pamiętam? Masz je jeszcze??? Może odkupiła bym od Ciebie?
Zjola ja też tak panikowałam że mnie cycki nie bolą. Kazałam M dotykać:-D I to normalne że będziemy się tak nakręcać. Taka już nasza psychika jest, trzeba ją tylko ograniczać.

IZW, ale oocysty musza sie dostac do organizmu droga pokarmowa - kot nie "wszczepi" toxo drapiac. Naprawde spokojnie mozesz sie z kotem glaskac. MOje co prawda celowo nie drapia, ale zdarza sie ze kotecek z kolan spada i sie ratuje.

Pogryze tego mojego oseska... Wrocilismy ze spaceru, on glodny jak wilk, wiec szybko flacha w podgrzewacz, a tymczasem ziemniaczkami z maslem dziob zatykam... No i skonczylo sie - flacha jest be, ziemniaczki cacy. Nieodrodny synek tatusia....

Klaczku zaraz skuma, ze krwiste steki sa cacy:tak:

Dziewczyny mam pytanie. Wlasciwie wiekszosc dnia mnie mdli, ciagle cos przegryzam, a to jablko, a to marchewke, a to obiad, a to ogorek, a to rogalik.....mdli i koniec, ale nie rzygam. Ale budze sie w nocy i mnie mdli. I teraz nie wiem czy mnie mdli z glodu, czy to generalnie przez ciaze....

Ostatnia edycja:
Kłaczku - sama wiesz, jak to wszystko człowieka denerwuje. Dzisiaj rano z nerwów to prawie biegunkę miałam. Na szczęście jednorazowy objaw:baffled:

Kajasia - po dwóch poronieniach, to człowiek ma najgorsze myśli. Byle do piątku. Wtedy będę mieć pierwszy dzień 6-go tygodnia i zobaczymy.

Wiem zjola, mam tak samo, każda z nas tak pewnie ma, ale czarnymi myślami tylko pogarszamy sprawę.

Dziewczyny mam pytanko, co stosujecie na rozstępy które już sa i mają sie pojawić?? W aptece spotkałam tylko vichy i mustele a ceny masakra, czy one są tak skuteczne i tyle warte? Czy macie coś lepszego??

Gatto :-D to przez ciążę! Moja koleżanka, która jest na tym samie etapie ciąży co Ty, też ma ciągle mdłości ale ani raz nie zwymiotuje.

Kurcze dziewczyny jak ja nie mogę się przestawić z myślenia "chcę, chcę, chcę ciążę" :-( nie wiem co zrobić, żeby się nie nakręcać.....

reklama
kajasia: ja w pierwszej ciąży smarowałam się vichy i wyszły rozstępy. W drugiej zapytałam lekarza- on powiedział, że jak ktoś ma predyspozycje, to rozstępy będzie miał z kremem i bez kremu. ważne jest by smarowac skórę czymkolwiek, bo wysycha i jest napięta. W drugiej ciąży smarowałam zwykłym balsamem i nic oprócz starych rozstępów mi nie wylazło.

angel: no to faktycznie- z zajściem w ciążę klops przez najbliższe 6 tygodni! Trza będzie zając się czymś innym...

Ostatnia edycja:
Do góry