reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny, byłam u gina, przepisał mi m.in. Clostilbegyt. Czy to jest to tak zwane "CLO"? Któraś w Was brała ten lek? Jak go oceniacie? Czy to prawda, że po nim się tyje?
Wiem, że są inne strony opisujące ten lek ale wolę Was zapytać bo Was znam i ufam :-)

reklama
Witam,
Ilii, tak - clostilbegyt to clo - cytrynian clomifenu na wzrost pęcherzyków w zaburzeniach owulacji - mój stały towarzysz w staraniach o dzidźkę. Lekarz ostrzegał, że może być wzrost apetytu itd ale ja nic po tym nie przybrałam, daje mi w kość tak jak duphaston - mam spore wahania nastroju, zaburzenia koncentracji, rozpływanie obrazu, ogólnie huśtawkę jak przy PMS z czym nie mam PMS :-D jestem po nim wredna i złośliwa i wszystko jest do d... tylko pasta jest do zębów :-D:-D:-D

jaką masz dawkę? Ja mam 3 tabletki dziennie przez 5 dni..

Ostatnia edycja:
po Duphastonie takie są zmienne nastroje?ja brałam go przez dwa tygodnie tylko,na początku ciąży.Potem już tylko luteine dopochwową.Ja podczas ciąży miałam super nastrój,mój mąż mówił ,że lubi mnie w ciaży min dlatego,że nie mam humorów.No,ale skończyło się,ciaży nie ma nastroje się zaczęly :(

A ja po wizycie dobrze... Moja ciąża nadal jest taka jak przy innych zdrowych .. Jestem w szoku ,ze po tylu przejsciach i nie znalezieniu przyczyny teraz nagle jest wszystko ok.. Nie to zebym narzekala.. Ale nie mogę w to uwierzyć.. Anemia nadal jest.. Zmieniła mi żelazo na inne.. Cholestazy nie mam
biggrin.gif
W srodku wszytsko pozamykane.. Dzidzia waży już 566g.. Nie dał się pomierzyć za bardzo ale cos tam się udało.. Gin mówiła, że jakby teraz miała stwierdzic płeć to by nie dała rady ..tak się wczoraj pozasłaniał..

zjola moje gratulacje.. Ale się cieszę :-)

Karola
super, że wszytsko w porządku po wizycie.. Mi zastrzyki odstawiła już na początku drugiego trymestru a duphaston w 16 tygodniu...

aniii
a nie możesz się zwolnić z rana na 2 godzinki, zeby isc na too badanie?

Ostatnia edycja:
czesc Laski :-)

Aniunnia no i widzisz nie taki diabel straszny :-) juz tyle razy pisalam, ze nie moze byc wiecznie tylko zle... kiedys musi byc lepiej ;-) bardzo sie ciesze i pod Twoim suwaczkiem napisali "maluch wazy juz prawie pol kilograma" a Twoj szkrab juz ma ponad :-) teraz musi byc tylko dobrze :-)

Zjolka gratulacje, ale nie spodziewalysmy sie innych wiesci ;-) przeciez Ty zdolna bestia jestes :-)

Karola dacie rade juz tak niewiele zostalo &&&&&&& a moze sie okazac, ze najpierw walczysz do 34tc, a potem przenosisz ;-) dokladnie taka sytuacje miala dziewczyna na lutowkach i staraniach po # :-)

Martusia no jak moglybysmy nie pamietac :-D

Klaczus a moze zamiast grac na skrzypkach to je postroj... nic bardziej nie wkurza jak samo strojenie:-D

Nisiao ja jestem juz ponad pol roku po porodzie, a nadal mam lezki w oczach chwilami... ale jak taki maly brzdac usmiecha sie do Ciebie na ulicy to nie ma bata, zeby sie nie usmiechnac... mamy w sasiedztwie dwa takie brzdace jedno troche ponad roczek, a drugie ma 19 miesiecy... pierwszy maluch to dziewczynka i jak mnie widzi w oknie a wozek jej postawia tylem do mnie to wstaje albo sie wychyla i smieje sie do mnie krecac loczki na paluszek :-D. Drugi maluch to chlopczyk i jak dzielnie wskrabuje sie na II pietro zawsze zadzwoni do nas;-) i jak otworze drzwi to krzyka buuuuzi :-D a potem "papa".
Nie chce nawet myslec ile Sara teraz by miala i co by robila... te mysli by mnie wykonczyly. Patrze w przod i mysle o staraniach, a jak bedzie to czas pokaze... a tak naprawde nie mamy duzego wplywu na to co bylo i na to co bedzie. Mozemy jedynie sie cieszyc z tego co mamy, a nie mamy tak malo :tak:. Glowa do gory przyjdzie i na Ciebie czas :-) jak na nas wszystkie ;-)

Elka faktycznie dziwny ten twoj wykres, trudno obczaic owulke i czy w ogole byla. Ja bym ustawila granice na 16dc i zobaczyla jak to wyglada. Tak jak pisala Majra czasem sluz z owulka nie ida w parze. Sluz plodny powinien byc juz na 5-6 dni przed owulacja, wiec u ciebie by sie zgadzalo. Nie poddawaj sie i mierz, bo dopiero z kilku wykresow mozna tak naprawde cos konkretnego sie dowiedziec:happy2:

Zjolu gratulacje dla Ciebie i ogromne brawa
Aniunnia super że wszystko jest dobrze

karola byłabym wdzięczna gdybyś podała mi swoje wyniki. Ja mam IgG 134 a poniżej 16 wynik jest ujemny. Co w ogóle powiedziął Ci lekarz o tej cholernek cytomegalii.

A u mnie znowu zamieszani. Jak nie urok to sraczka, nosz kurcze szlag mnie trafia.Antek rano się obudził i wstać nie moze i ryczy. Noga go boli, ruszać i chodzić nie moze, jakaś dziwna jest napięta. Przytargałam wózek do domu i sobie w nim siedzi, dałąm mu syrop przeciwbólowy i czekamy. udało mi się dodzwonic do takiego dobrego lekarza, tylko do niego dodzwonić się w dzień graniczy z cudem a mi się udało:-), on tel zazwyczaj odbiera o 11,12 w nocy w czasami później a tak w ogóle to anioł nie człowiek, tylko kolejki u niego masakryczne. Jak do wieczora się nie poprawi to mamy jechać na 19.20. Zobaczymy jak będzie. Oczywiście już zdążyłam pokłócić sie z M. bo niby ja panikuje. A kurczę na co mam czekać jak on płaczę, jak go przenoszę to się napina, ci faceci to są naprawde:crazy:.

Postanoiłąm na razie odciac się od ciaży, staranek, nie myśleć o tym, nie planowac, bo się tylko rozczarowuję i póżniej dołuję. Trzeba się skupić na tym co tu i teraz, ciężko ale co zrobić. Nie planuję , nie marzę o maleństwie. Co ma być to będzie.

Trzymajcie się dziewczyny, zdrówka dla wszystkich.

reklama
Lenka a skurcz go nie zlapal?? probowalas mu rozmasowac nozke? bedzie bolalo, ale powinno ustapic jesli to zwykly skurcz miesni moze zle dziecko spalo i jakos sie miesien przykurczyl, jesli cos innego nie powinno zaszkodzic. Moj plakal ze nozki go bola przy intensywnym wzroscie, smarowalam mu wtedy vikiem (rozgrzewalo i bol ustepowal).

Do góry