reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witajcie moje kochane...dano mnie nie było, bo odpoczywam od tematu ciąży, poronienia, muszę zdystansować się do tego wszystkiego ale jak zwykle nie idzie mi to najlepiej...podczytuje Was w miare regularnie, bo to forum i Wy działacie jak narkotk;))) Piszę również dlatego, że u mnie znowu kłopoty zdrowotne się przyplątały...chodzi o to, ze ze względu na brak owulki i tę wstrętną endometrizę muszę zażywać hormony. Biorę tabletki anty novynette pierwszy cykl, ostatni okres miałam 18 września i wtedy wzięłam 1 tabletkę z blistra w ten piątek zakończyłam opakowanie i mam 7 dniową przerwę i totalny brak okresu...znowu!!!Mam delikatne brudzenie, prawie znikome, nawet wkładka to za dużo, jest takie ciemno brązowe i prawie go nie ma....kilka kropusiek na wkładce przez cały dzień. Byłam chora w tym cyklu i miałąm biegunki,ale wątpię by to miało wpływ na skuteczność tabletek...nie robie testu, bo po co ale martwie się czy tymi hormonami nie dowaliłam do pieca z tymi wszystkimi moimi kłopotami!!!Może któraś coś poradzi, wiem, że muszę iść do gina,ale już mam dość tych lekarzy. Co miesiąc jak do spowiedzi do nich chodzić i ciągle nic, żadnych rewelacji a jest coraz gorzej...
Żeby nie być samolubną to gorąco pozdrawiam wszystkie brzuchatki, stare i nowe na tym forum...niech brzuszki zdrowo rosną. Dla nowych aniołkowych mamusiek dużo ciepła i (*) dla waszych aniołeczków...Pozdrawiam wszystkie bez wyjątku. Buziaki-Aga

reklama
Agniesia - to okropne, że nie możesz dojść ze zdrówkiem do ładu. Mam nadzieję, że jednak wszystko wróci do normy. Ja też ostatnio nic innego nie robię od trzech lat tylko po lekarzach biegam. mam nadzieję, że jednak zostanie nam to wynagrodzone. Trzymam kciuki &&&

Ania - nie wiem czy obserwujesz swój organizm i wiesz kiedy masz owulację. Mnie np. kłują zawsze jajniki. Owulka powinna być mniej więcej w środku cyklu. Też stosowałam wiesiołek i przerywałam jak czułam kłucie w boku. Mój cykl trwa ok 28 dni. Przestawałam brać ok 13-14 dnia. Myślę, że Ty możesz brać do 15 dnia cyklu i przestać, chyba, że masz jakieś objawy owulacji i dostosujesz się do nich. Wiesiołek może powodować skurcze macicy i utrudniać zagnieżdżenie się zarodka. Myślę jednak, że do 3 dni po owulacji nie jest w stanie zaszkodzić zarodkowi, bo zagnieżdżanie trwa do 4-5 dni po zapłodnieniu. Nie trzeba się więc trzymać sztywno co do godziny.

Co do przytulanek, to miałam podobne problemy i też brałam leki dopochwowe. Zakładałam je na noc a przytulaliśmy się przed zaaplikowaniem tabletki, jak już bardzo nie mogliśmy wytrzymać. Najlepiej jednak wziąć całą serię, żeby się porządnie wyleczyć.

Gosiu ja wiem ze jak coś dołuje to każde kolejne zdarzenie nie po naszej myśli dokłada ciężaru.

agniesia kurcze noooo

Powiedźcie mi dziewczyny czy to normalne że krwawię 11 dzień i choć dwa razy myślałam ze to już koniec bo dwie trzy kropelki w ciągu dnia były a na następny dzień powtórka, co prawda nie jakoś nadzwyczaj mocno ale jednak. Tak jak 3 dni przed końcem okresu. Spałam dziś na brzuchu, dzieci czasem szturchną dośc mocno brzuch ale żeby od razu taka zmiana?
Z drugiej strony czytałam że ponoć do 2 tygodni jest norma z krwawieniem i jeżeli miała bym być niedoczyszczona to krwawiła bym mocno i nieprzerwalnie choć określenie mocno to pojęcie względne.

Witajcie dziewczyny!
syneczki, mysle, ze narazie jestes w normie, o ile nie masz krwotoku i nie jest ci przez to slabo to jest ok, daj sobie jeszcze kilka dni

Witajcie moje kochane...dano mnie nie było, bo odpoczywam od tematu ciąży, poronienia, muszę zdystansować się do tego wszystkiego ale jak zwykle nie idzie mi to najlepiej...podczytuje Was w miare regularnie, bo to forum i Wy działacie jak narkotk;))) Piszę również dlatego, że u mnie znowu kłopoty zdrowotne się przyplątały...chodzi o to, ze ze względu na brak owulki i tę wstrętną endometrizę muszę zażywać hormony. Biorę tabletki anty novynette pierwszy cykl, ostatni okres miałam 18 września i wtedy wzięłam 1 tabletkę z blistra w ten piątek zakończyłam opakowanie i mam 7 dniową przerwę i totalny brak okresu...znowu!!!Mam delikatne brudzenie, prawie znikome, nawet wkładka to za dużo, jest takie ciemno brązowe i prawie go nie ma....kilka kropusiek na wkładce przez cały dzień. Byłam chora w tym cyklu i miałąm biegunki,ale wątpię by to miało wpływ na skuteczność tabletek...nie robie testu, bo po co ale martwie się czy tymi hormonami nie dowaliłam do pieca z tymi wszystkimi moimi kłopotami!!!Może któraś coś poradzi, wiem, że muszę iść do gina,ale już mam dość tych lekarzy. Co miesiąc jak do spowiedzi do nich chodzić i ciągle nic, żadnych rewelacji a jest coraz gorzej...
Żeby nie być samolubną to gorąco pozdrawiam wszystkie brzuchatki, stare i nowe na tym forum...niech brzuszki zdrowo rosną. Dla nowych aniołkowych mamusiek dużo ciepła i (*) dla waszych aniołeczków...Pozdrawiam wszystkie bez wyjątku. Buziaki-Aga

agniesia, mysle, ze jest ok. moze ci sie jeszcze ruszyc w przeciagu tych 7 dni, a jak nie to na pewno po nastepnej serii. musisz tez pamietac, ze krwawienie po tabsach jest duzo slabsze niz normalna @, i krew tez jest duuzo gestsza. ja tak zawsze mialam przy tabletkach hormonalnych. czasem 3 dni plamien na 3 wkladkach:baffled:

ania nie pomoge niestety

zjolcia, As, czarna.... BUZIAKI!!!!!

Dziękuje dziewczynki za odpowiedzi:)))
Emy kochana ja wiem, ale ja już brałam te piguły, zresztą całe 6 lat i przed urodzeniem Igusia też je brałam i to bez takich rewelacji...okres miałam zawsze regularnie, trzeciego dnia po odstawieniu, bez wcześniejszych brudzeń. A teraz jakaś brązowa niteczka ze mnie wypadnie raz na dobę wielkości nitki do szycia i tyle.Z tabletkami nigde nie miałam kłopotów a teraz tak dziwnie, dostałam je na wyregulowanie cyklu i wchłonięcie torbieli, nie mam siły już na żadne rewelacje, chcę się wyleczyć żeby móc spokojnie zajść w ciąże a tu jak nie urok to sr...ka.buziolki

Hej kobitki

Powiedzcie mi kochane czy któraś z Was brała może bestpirin?
Dostałam go razem z luteiną i mam go brać raz dziennie ale w aptece panowie między sobą wymienili opinię że kobiecie w ciąży by tego nie przepisali. I teraz mam problem, ufam mojej lekarce i jestem pewna że wie co robi ale ci goście z apteki mnie zaniepokoili :-(

reklama
Do góry