kasia2011
Fanka BB :)
lili jak przez usg?mnie sprawdza palcami
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Normalnie albo dopochwowo albo po brzuchu, szyjkę widać. Palcami też mnie badał, ale przez USG dokładnie Ci zmierzy ile ma długości.lili jak przez usg?mnie sprawdza palcami
Spokojnie -aborcja jest tylko wtedy kiedy przerywasz ciążę z własnego widzimisię.Ilona 24, Kłaczek -dziekuję Wam za porządnego kopaTeraz zaczynam myśleć już bardziej rozsądnie...Tylko kurcze zabieg miałam 27.07.2011 a tu mija 3,5tyg, wycieka mi masakryczny śluz, podbarwiony krwią, dzisiaj bolał mnie prawy jajnik i to albo OWU albo @. Od kilku dni wstrzemięźliwość seksualna
W przyszłym tyg. lecę do lekarza - zmieniam na nowego który niestety skroi mnie na jakies 130 zł ale podobno dobry i od hormonów (podobno mam PCO).
Kłaczek - moje rozmowy z mężem wyglądają podobnie na Skypie - ostatnio jak był w Polsce (zaszłam w ciążę zaraz przed jego wyjazdem) gadamy, gadamy a on do mnie: " Pokaż piersi" - ja myślałam że żartuje i zaczęłam się śmiać, a on "No pokaż proszę, chociaż tyle mi pozostało"
Jeśli chodzi o moją córcię-pomogła mi się pozbierać, ale ja w wielkiej euforii powiedziałam jej o dzidziusiu , u lekarza też byliśmy w trójkę kiedy zapadł wyrok i ona co jakiś czas pyta co z dzidziusiem -na szczęście ma dopiero 4 latka i nie zdaje sobie sprawy z tego ile trwa ciąża i takie tam....stwierdziłam że może zajdę w nową ciążę w miarę szybko i jakoś tak dla niej to będzie to samo....
Mam do Was dziewczyny jeszcze jedno pytanie: jestem wierząca i podjęłam decyzję o podaniu tabletek poronnych i zabiegu bo dzidziuś nie żył, a mój organizm dopiero zaczął reagować(spadała beta) - czy to jest traktowane jako aborcja???? I jak ze spowiedzią??? Macie jakieś doświadczenia jeśli o to chodzi???Lekarka nastraszyła mnie że dostałabym krwotoku i tak bym wylądowała w szpitalu a i tak niedałoby się nic zrobić - mimo to mam wyrzuty sumienia że od razu podjęłam tą decyzję....
Witaj enya81 - nie ma tu mowy o aborcji! Także nawet z tego nie musisz się spowiadać. Ja również dostawałam tabletki na poronienie, mam lekarza bardzo wierzącego, należy do Opus Dei, nie przepisze nawet tabletek antykoncepcyjnych, chyba, że jako lekarstwo. Tak samo jak u Ciebie trzeba było działać, bo chodziło już o moje zdrowie, co prawda nawet tabletki nie pomogły i zabieg miałam.Mam do Was dziewczyny jeszcze jedno pytanie: jestem wierząca i podjęłam decyzję o podaniu tabletek poronnych i zabiegu bo dzidziuś nie żył, a mój organizm dopiero zaczął reagować(spadała beta) - czy to jest traktowane jako aborcja???? I jak ze spowiedzią??? Macie jakieś doświadczenia jeśli o to chodzi???Lekarka nastraszyła mnie że dostałabym krwotoku i tak bym wylądowała w szpitalu a i tak niedałoby się nic zrobić - mimo to mam wyrzuty sumienia że od razu podjęłam tą decyzję....
V_jolka80:Czemu masz zalozony szef? Domyslam sie ze na szyjce macicy ale wczesnie i jak pamietam mi nikt nie sprawdzal szyjki-powiedzieli ze spawdza na 2tyg sonogramie.Nie zdazyli w 18tyg odeszly mi nagle wod!
Doczytalam.Ale powiedz mi jak sprawdzili Ci ta szyjke normalne badanie czy usg czy jak bo mnie niby kontrolowano ale nikt nie informowal o dlugosci szyjki!
Witam!
Vjolka dobrze, ze juz jestes w domu. TeZ jestem ciekawa jak to sie stalo, ze tak szybko zdiagnozowali Tobie ta krotka szyjke (na szczescie!). Cosiek zajefajny!