reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

a_gala jestem dobrej mysli i wieze ze bedzie wszystko ok z malutka
dziekuje dziewczyny za gratki jest mi bardzo milo
moj D to az sie poplakal jak pani doktor powiedziala co bedzie jest taki szczesliwy ze mamy parke juz mowi ze jakby wiecej uwagi poswiecal malej to ze on juz teraz przeprasza ale to bedzie jego mala ksiezniczka i ze ja troche rozpusci
slodki jest poprostu a tesciowa juz szykuje wyprawke dla malej a za 2 miesiace kupujemy wozek dla niej
co do porodu to wedlog usg 28.12.11 a wedlog om 04.01.12 wiec moze w tym roku w grudniu sie rozpakujemy przed sylwkiem:-)

reklama
Odpadam ponownie pierwsza! :-(

No i masz Ci los, objawy wmówione właśnie przyszła moja mega punktualna @
confused8gj.gif

Teraz będę kombinować w drugą stronę, kupuję testy owulacyjne, bo już dziś na cpp pisałam, że nie ma u mnie czegoś takiego jak:
- mokro
- uczucie mokrości a sucho,
czyli typowych objawów owulacji/przed owulacji.

No więc muszę sprawdzić czy ta owulacja w ogóle jest. No nic doktorek na urlopie do końca sierpnia, dam sobie czas jeszcze ten miesiąc na sprawdzenie organizmu, potem wizyta u doktorka i będziemy debatować.

Ps. Cichaczem się przyznam, że zrobiłam sobie suwaka i 2h się w niego wpatrywałam, nawet datę porodu już miałam, na 26.04
wink2.gif

Tak mi smutno z tego powodu...

ja dziś zrobiłam sikańca...sama nie wiem po co jak wiedziałam, że tak wczesnie to nawet jakby to nic nie wyjdzie....no i nie wyszło..jedna krecha i ani sladu drugiej...
a tak sobie obiecywałam, że cierpliwie doczekam....
ja tez mam taki plan, że jak tym razem sie nie uda to zakupie testy owulkowe...i będę zgodnie z nimi "sie poruszać" po moim cyklu...bo też za cholerę nie wiem czy ja wogóle miałam teraz tą owulkę...

oszaleć można....
w każdym razie mocno zaciskam kciuki za Twój kolejny cykl....

czesć , brakuje mi czasu....dlatego mnie nie ma
kasia , gratuluje córeczki
lilijanna , olusia ,karolcia - trzy muszkieterki :) uda się zobaczycie
, aha a ilona24 to dartanian.....:)
agala , anulka buziaki

u mnie bez zmian ....nic nowego na froncie

Martyna, jestes rozdarta jak kazda z nas. Ja czuje dokladnie to samo, chociaz minelo juz pol roku. Boli strasznie, tym bardziej jakslysze ze ktos ma problem, bo jest w ciazy i co teraz. Wtedy naprawde jest to dla mnie ogromna proba wytrzymalosci. Czasami mysle sobie, ze moze najzwyczajniej w swiecie nie zasluguje na dziecko za to jaka jestem. Nie wiem dlaczego, ale wrecz wmawiam sobie ze dopoki nie zrobimy z M porzadku z naszymi sumieniami, to nic z tego nie bedzie. Ale tak ciezko pozbyc sie tej zlosci i zazdrosci z serca...

Milego dnia Kochane.

Lilianna - przykro mi :( a tak staramy sie odpędzać te małpy wszystkie od nas !!!!!!!!!!!kolejny cykl boboseksów i kolejny cykl nadziei !!!
Karolcia- bo za stanowczo za wcześnie zrobiłaś ten test !!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: więc miało prawo nie wyjść !!!!!!!!!!!! Wiec proszę mi tu nie smutać juz tylko CZEKAC DO TERMINU @ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a wtedy ujrzysz te II kreseczki :)
Olusia- kciuki zaciśnięte ciągle &&&&&&&&&&&&&&&&&&& Jutro sikniesz i zobaczysz piękne grube II krechy :) NO musi być choć jedna kwietnióweczka :) tzn jeszcze Karolcia jak coś bedzie kwietniówka :) ( chyba nikogo nie ominęłam ?????) jesli tak to wybaczcie !!!!!!!!!!
Czarna a_gala - buziak :*

Ja sie pochwalę mam dziś imieniny :p ale tak sie źle czuje :( wczoraj tej cholerny ból prawego jajnika i podbrzusza a dziś......... lewy napitala jak opętany :szok: oszaleć można, co nigdy nie wiedziałam kiedy mam owulkę to w tym cyklu po prostu nie da sie jej nie wyczuć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:(
No jakoś przeżyję, !!!!!!!!!!! Temp idzie w górę, ból okropny, szyjka wysoko( baaaaaardzo) i otwarta wiec znajoma jak zobaczyła wykres stwierdziła ze to juz owulka wczoraj była , ale jak jest naprawdę to nie wiadomo, mozemy tylko przypuszczać !!!!!!!!!!

Martyynaa - !!! !!! !!! czas brać się w garść choć Ci bardzo trudno, wiem że szukanie winy w sobie to taki etap, musisz uwierzyć, że to nie Twoja wina, Twoje badania, które zrobiłaś wyszły ok. Wspomniałam Ci o Cleaxane i chyba będziesz musiała swojego lekarza o to zapytać. Nie odtrącaj męża, on też cierpi, ale widzi, że musi działać, bo zatracasz się, chce Ci pomóc, nie odtrącaj wyciągniętej ręki, wyjedźcie gdzieś na kilka dni, odpocznijcie, porozmawiajcie i zdecydujcie co dalej. Choć trudno czas podnieść się z kolan, spojrzeć w niebo i powiedzieć "do zobaczenia", pożegnać się na jakiś czas by tu na ziemi móc żyć. Jeżeli nie potrafisz tego zrobić potrzebujesz pomocy lekarza. W każdej z nas jest tęsknota, żal, niezrozumienie, ale Aniołkowa Mama to silna Mama, to Mama, która jest wzorem dla swojego dziecka tam w niebie, myślisz, że Twoim Dzieciom łezki nie lecą skoro widzą jak cierpisz? Dasz radę, dla Nich.

Dzięki dziewczyny, chyba za mocno się nakręcam mimo, że mówiłam sobie, że nie. Przespałam się z tym i po prostu będę się cieszyć z bliskości z A., a jak z tego wyjdzie mały człowieczek to super, jak nie, jest Adrianna. We wrześniu pójdę jednak na wizytę.

Miłego dnia.

Onaxxx- halo gdzie jesteś?

lilijanna , olusia ,karolcia - trzy muszkieterki :)
Kiedyś tak nazwałam Ewelinę28, Ilonkę26 i Karolcię81, pamietasz? - Ewelina ma Miłka, Ilonka w ciąży, a Karolcia dalej walczy.

Ostatnia edycja:
ilona24 - oj wiem, wiem, że za wczesnie....ale tak mnie kusiło....
choć już sama nie wiem czy jest sens sie nakręcać...bo poza bolesnością piersi...to nic innego się nie dzieje...nawet nie ma kłucia w brzuszku, ani nic....
postaram sie wyluzować...teraz się zbliża weekend to zleci....a we wtorek to już będzie termin @..to już albo wóz albo przewóz...w każdym razie cos się powinno zacząć dziać...

Lilijanna - bo ja to sie tak ostałam jako jedyna od bardzo dawna...ciągle tutaj...i dalej walcze....dziewczyny się zmieniaja, pojawiają nowe, stare odchodzą, albo przenoszą się na wieści...a ja dalej tu tkwie:-(

Cześć Dziewczyny. Dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi.

Ilona24 wszystkiego najlepszego z okazji imienin :tak: Życzę Ci fasolki pod sercem w brzuszku. Ja dziś nieskromnie się przyznam że mam 4 rocznicę ślubu :p
Co do moich wyników to poczytałam na necie i wydaje mi sie że są dobre.

Olusia jakie bierzesz leki przy hashimoto? Widzę że dziewczyny kciuki trzymaja to i ja zaciskam, żebyś mogła cieszyć sie ciążą i urodzić zdrową dzidzie.

Czarna, Ilonka24 buziaki i pozdrowienia :-)

Dziewczyny staraczki nie szalejcie tak z tymi testami owu i wyliczaniem "tych" dni, ja robiłam podobnie przez kilka miesięcy...testy owu pozytywne, seksik w te właśnie "testowane" dni, wiesiołek brany,śluz obserwowany i nawet tempke zaczelam mierzyc itp. itd. i dopiero było rozczarowanie jak @ przyłaziła...i tak to było przez 5 cykli i dopiero w 6 tym zaskoczyłam, jak zrezygnowałam z całej tej "szopki", ja już pisałam, że ciągle wszystko przekładałam, bo przecież zaraz mogę być w ciąży, a jak zaczęłam żyć dla siebie, a nie pod kątem ciąży, to właśnie wtedy się udało (w 6-tym cyklu starań). Pilnowałam tylko dni, w których mniej więcej miała być owulka i to też seksik raz był dzień po dniu raz z jednodniową przerwą....

aaaa...zapomniałam dodać, wczoraj przyszła paczka z komodą kąpielową, za którą zresztą parę osób na moim blogu mnie skrytykowało, i napiszę tylko, ze jest idealna, porządnie wykonana i bardzo stabilna :-) cieszę się jak głupia, bo to pierwszy, duży zakup dla Malutkiej...teraz czeka nas tylko łóżeczko z pościelą, elektroniczna niania no i wózek... a komoda to jest dokładnie taka http://www.bajkowachatka.pl/product...EARS-firmy-PRIMI-SOGNI-kolekcja-2011/?id=2874 na necie wyhaczyłam ją w dobrej cenie, bo w sklepie kosztuje prawie 500zl

Ostatnia edycja:
reklama
Hej a_gala super masz tą komodę kąpielową. Nie rozumiem krytyki, przecież to Twoja sprawa, gdzie będziesz kąpać maluszka.A już znasz płeć dzieciątka?

Dziewczyny, tak bardzo chciałabym już zacząć starania :-(

Do góry