reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam wieczornie:)

Igusiad, a w ktorym roku szlas z pielgrzymka? My z mezem, wtedy jeszcze nie mezem;) szlam dwa razy, wlsanie z malborska pielgrzymka: 1999 i 2000. Za pierwszym razem do konca razem, a za drugim wrocilam po trzech dniach w gipsie:( M dotrwal do konca. Moze sie juz spotkalysmy???

Lilijanna, ja od wczoraj powinnam miec plamienia. Poki co brak, ale boje sie nastawiac, zeby sie pozniej nie rozczarowac. I do tego to moje zabojcze cisnienie... ostatnio mialam takie wlasnie w ciazy. Ale stwierdzilam ze wytrzymam do piatku i jak @ nie przylezie, to sikne. Tylko to serducho mnie martwi bo kolacze jak wsciekle. Dzisiaj caly dzien bylo ok a teraz znowu szwankuje. Boje sie jak diabli. Edit: lilijanna, kurcze, przykro mi bardzo. No to teraz pewnie ja odpadne, buuu.:(

Kasiu gratuluje coreczki:)

Dlugowlosa, trzymam kciuki ze wszystkich sil.

Sciskam Was mocno wszystkie bez wyjatku.

Majamaja, chetnie pomoge, tez walcze z hashimoto juz 4 lata.

Olusia Z moich obliczeń wynika, że w 2000-2003 więc jeden rok byłyśmy razem, tak mi coś świta, ktoś z gipsem ale nie jestem pewna:)

U mnie @ dalej brak, jakieś tam objawy ciążowe są, na miesiączkę mniej, Tylko, że ja jestem rozdarta bo serduszko bardzo by chciało zobaczyć te dwie piękne krechy, a rozum boi się bo przecież od września będę jakby bez pracy. Wiem, że niektóre mnie nie zrozumieją. Kiedyś było mi bardzo źle finansowo w życiu, po urodzeniu Rafała i nie chciałabym znowu mieć takich problemów po urodzeniu drugiego dzidzusia, ale bardzo go pragnę....

reklama
Martyynaa, doczytalam Twojego posta. Przykro mi ze musisz przechodzic przez to co przechodzisz. Widzisz... Miedzy pustym jajem a obumarciem ciazy nie ma zwiazku - tu lekarze maja racje. Mialam to samo, tylko w odwrotnej kolejnosci i moje dzieciatko umarlo juz osmiotygodniowe. Pustak byl drugi. Nie ma zwiazku - przyczyny smierci dziecka nie znam, pustak to blad "przyrody" zaraz po zaplodnieniu. Kiedy pytalam lekarza dlaczego moje dziecko umarlo, powiedzial ze moze po prostu jego organizm nie byl zdolny do zycia i natura sama "wyeliminowala swoj blad". Jesli badania masz w porzadku, nastepnym razem powinno byc dobrze. Normalne jest, ze chcemy juz, najlepiej wczoraj, ze dostrzegamy kazda ciezarna w okolicy, kazde male dziecko i ze to w jakis sposob rani, ale to jest zycie, ktore toczy sie niezaleznie od naszego bolu.
Kasia, mam syna z 04.12.
yes2.gif

Igusiad, i to jest moment kiedy lubi sie pojawic dziecko. Ni z gruchy ni z pietruchy, kiedy akurat najmniej Ci pasuje. ;-)
A_gala, pokatnie zazdraszczam. Cichutko marzy mi sie dziouszka...

Majamaja DZIĘKUJE ZA ŻYCZENIA :)))))
Wyniki najlepiej skonsultuj z lekarzem, bo ja tez ostatnio miałam cos nie tak w morfologii naczytałam sie głupot a okazało sie ze po poroniuniu i dużej urracie krwi miało prawo mi tak wyjść !!

Karolcia do wtorku zleci zobaczysz:) a co do tego ze korci to doskonale Cię rozumiem, i ja tez pewnie sikne pare dni przed @ a wiadomo przeciez ze nic nie wyjdzie !!!!!!
Igusiad- ja trzymam kciuki aby to była fasolka, problemy finansowe to są problemy przejściowe, są a potem ich nie ma, wiec nie ma co sie martwić tylko przyjąć to co daje Ci TEN NA GÓRZE :)

a_gala łatwo powiedzieć nie szalejcie z testami :-), ja przez dwa lata żyłam bez zabezpieczenia i nie zaszłam w ciążę, więc jeśli chce zajść to muszę się trochę postarać. Problem tkwi w tym, że nasz związek jest już wieloletni i jakby to powiedzieć nie ma w nim takiego ognia jak na początku. Przytulanki tak same z siebie są dość rzadko. Więc muszę wiedzieć jak wycyrklować i kiedy zainicjować "randkę". Dlatego muszę testować, choć wiem że z drugiej strony to działa odwrotnie takie nakręcanie się.

Cześć dziewczyny
światełka dla aniołków(*)(*)(*)
powodzonka dls staraczek, zyczę dwuch krech

czytam jak zawsze, caly czas i kazdej z osobna mocno kibicuję!!!!!!

ja po przebojach (szpital zaliczony miesiac temu, zawiatalam tam z krwawieniem, kosmówka odklejona na 16mm) byłam wczoraj na usg. juz po krwiaku ani sladu, z maluszkiem wszystko ok, i ma byc dziewczynka:))) Synuś juz imię wybrał dla siostry:-)

Pozdrawiam wszystkie i trzymam za każda kciuki!!!!!! miłego dnia.
A, i termin porodu znowu o tydzien do porodu, z 16-go zrobil się 10 styczen.

Nienawidze tych testów...oczywiście mam w torebce ten z rana...i teraz pod swiatło widać cień cienia....ale to już ponad 5 godzin....kurcze, a tak sobie obiecałam, że go wyrzucę....oj ja głupia...!!!!!!!!

Witajcie dziewczyny, dawno mnie nie było :-)
kłaczek fajny brzuszek
ilona 24 wszystkiego najlepszego
a gala gratuluje dziewczynki, powiem Ci że jak też myślałam nad taką wanienką
anka gratuluje dziewczynki

A ja właśnie po @ i od poniedziłku staranko, a później długie oczekiwania na następną @ mam nadzieję, że nie przyjdzie :-)

Ostatnia edycja:
Cześć,
oj dziewczyny, coś u niektórych humory nie za bardzo dzisiaj...
karolcia, nie świruj! Dobrze wiesz, że za wcześnie test zrobiłaś, po 5 godzinach się nie liczy. Wiem, że te dni tuż przed terminem @ są najgorsze, ale musisz przetrwać ;-)
ilona24, STO LAT, STO LAT :-)
No i już nie wiem, co miałam jeszcze komu odpisać....

Ja byłam zobaczyć salę, w której będę pracować. Fajna, duża. Bałam się, że za mała będzie na 25 dzieciaków. Tylko jeszcze zabawek nie ma, ale mają przywieźć.

kłaczku, prośbę mam do Ciebie. Chyba kupię ten detektor, bo trochę świrować zaczynam. I przeglądam na allegro. Doradź, który model:
Detektor tętna płodu BabySound A, nowy, gwarancja (1752360529) - Aukcje internetowe Allegro
czy może ten DETEKTOR TĘTNA PŁODU ANGELSOUNDS + ŻEL USG GRATIS (1762446341) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
kasia2011 gratuluję córci!!!!
Liljanko jak nie teraz to następnym razem co??? ale czy teraz nie wstrzelisz się w bliźnięta :p ?
Olusia dobrze że przeżyłaś to biopsję
As kurczę aż mi ciary przechodziły jak oglądałam te filmiki. Nigdy nie miałam odwagi iść na pielgrzymkę, zawsze się bałam że nie dam rady

Do góry