reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

mart, ale uwierz mi to wszystko jest tak pory...ane, ze jak zaczynamy szalenczo gonic za ciązą, to nic a nic nie wychodzi. mi tez tak wszyscy radzili, zebym odpuscila, a ja i tak robilam swoje i w koncu sie udalo jak zaczelam troche odpuszczac. oczywiscie warto sobie raz zafundowac taki cykl z testami owu, moze akurat cos sie trafi, ale u mnie pomimo pozytywnego testu i seksiku ciazy nie bylo. no i przynajmniej bedziesz wiedziala kiedy mniej wiecej przypada owu

reklama
Magnusik -każdy się boi ,że nie dojdzie.:tak:;-):-):-)
Jednak presja tłumu czasami jest tak duża ,że płaczesz z bólu ,a idziesz bo widząc małe dziecko to sobie myślisz.
Kurcze taki maluch idzie i nie narzeka ,a ja dorosła baba i taka maruda rozlazła jestem :-D:-D:-D:baffled::baffled::rofl2::rofl2:
Oj miałam w tym roku 3 takie kryzysy chyba,ale jak ludzie idą to ja też szłam i doszłam :-D:-D:-D:-D
Podobno w kupie siła :laugh2::laugh2::laugh2:
U nas w grupie najmłoszy pątnik miał rok i 3 miesiące :-):-),szła też dziewczyna w ciązy z 4 letnim synkiem (ale wiadomo ,oni podjeżdżali sporo odcinków).
Najmłodsze dziecko ,które przeszło na własnych nogach całą trasę miało 7 lat:rofl2::rofl2::rofl2:

Życzę dla wszystkich świętujący STO LAT w zdrowiu i z dzieckiem u boku :-):-)
U mnie kilka dni po @ ,więc wszystko przed nami,ale na owu w tym cyklu się nie zapowiada :no:

witam.
Nie posiedzę dziś z Wami bo czasu brak.
Już wstawiłam pranie ,była 2 razy z psami na spacerze,nakarmiłam rodzinkę ( a każdy co innego je :crazy:) wyszykowałam męża do teściowej bo nadal w szpitalu ,a potem do pracy pojedzie.
Zaraz muszę ruszyć na zakupy,potem zrobić obiad - papryczki faszerowane dzisiaj ;-)
Po południu chcę odwiedzić moją mamę ,z małym trochę trzeba posiedzieć nad terapią,a jeszcze prasowanie mnie czeka i zmywanie podłóg :baffled::baffled:
O 21.30 mam kolejne seminarium ,więc cały dzień to jedno wielkie urwanie głowy :-D:-D:-D:-D
Życzę miłego dnia babeczki i ładnej pogody do spacerowania.:-):-):-)

Anka", lecimy leb w leb!:-D Szykuje sie rozladunek grupowy?
Kasiaa, spory przede wszystkim jak na 4 miesiace, ale najwazniejsze zeby Jajko w srodku dobrze sie czulo.
Kahaka, ja mam Angelsounda. Dokladnie tego co jest pod drugim linkiem. Tego drugiego po prostu nie znam, wiec trudno mi doradzac. Angelsound mnie urzadza o ile Jajko wspolpracuje bo czasem to jest moment i ucieka - skubaniec maly.

Majamaja byłabym zapomniała. WSZYSTKIEGO NAJ NAJ Z OKAZJI ROCZNICY :) SAMYCH SLONECZNYCH DNI W WASZYM ZYCIU I KOLEJNYCH ROCZNIC :)
karolcia - tak własnie jest z tymi testami, po czasie pojawia sie KRESKA WIDMO , ale to juz po czasie i to sporym wiec nie sugeruj sie tym, ale kto wie za pare dni zobaczysz od razu tłuste krechy :)
Kasia24 trzymamy kciuki &&&&&&&&&&&&& powodzenia :)

oj dziewczyny..... strasznie zły dzien mam od rana a raczej mały :( jak tylko wstał to juz broił, niedawno uprałam dywan i dziś cały talerz z parówką i mega ilością ketchupu wylądował własnie na dywanie :wściekła/y::wściekła/y: ale dobra wybaczyłam,
za jakies czas powyrywał mi mały diabełek klawiczę w lapku :wściekła/y: wiec sptwierdziłam ze tego dość - poszedł do kąta , wyszykowałam siebie i jego i poszlismy na spacer plus zakupy, idąc czarny kot przebiegł nam drogę :wściekła/y: to se myśle----> no żesz k......a !!!!:wściekła/y: No i co....na placu zabaw po 10 minutach zabawy dziewczynka huśtająca sie niechcący uderzyła małego bo wlazł centralnie w nią, wiec GO odbiło i bach...... wiec do domu z płaczem, położyłam go niech idzie spać bo jego pora, to za chwilę słyszę benc lece do pokoju bo juz ryczy, a tu cały materac zapadł sie w jego łożeczku a ON uderzył sie główką w desce co trzymała materac :-(
Najchętniej to bym go trzymała dziś na kolanach i nie puszczała bo czuje ze sobie krzywkę zrobi jakąś !!!!!:szok::wściekła/y: NO co za dzien a tu dopiero 13 wiec gdzie do 20 !!!!!!!!!!!!!!!!

Witam was wszystkie
Dawno tu nie pisałam, ale się przyznam że podglądałam co piszecie :). Właśnie sobie przed chwilką uświadomiłam że dzis 18 i dokładnie 4 miesiące jak mój aniołek odszedł :( ale jakoś daję radę, teraz już jakby troszkę lepiej jest, w tym miesiącu były staranka :) licze po cichutku że się uda czekam cierpliwie do 24 wtedy @ powinna być, staram sie nie nakrecac i nie wariowac bo tak juz było w zeszłym miesiącu i potem było tylko wielkie rozczarowanie:( w tym miesiący zrobiłam sobie oczywiscie na własną reke dwa badania prolaktynę - 16,71 i progesteron 11,70ng/ml,wyszły w normie to chyba dobrze, choć nawet te normy czasem są dziwne i inaczej jest na normach a inaczej lekarz interpretuje, i czekam jak przyjdzie to pojdę na wizytę kontrolną do lekarza, a moze nie przyjdzie momentami mnie korci ale bede twarda :)
pozdrawiam :-)

Ilona24 dziękuję. Biedny Maluszek :-( Mam nadzieję, że nic poważniejszego mu się nie stało. A śpi teraz?? Ilona a czy Ty po poronieniu robiłaś jakieś badania?

Ilona24 dziękuję. Biedny Maluszek :-( Mam nadzieję, że nic poważniejszego mu się nie stało. A śpi teraz?? Ilona a czy Ty po poronieniu robiłaś jakieś badania?
teraz dopiero zasnął ,ale w salonie bo na swoim łóżeczku nie chciał ehhhhh, głowka ma poobijaną bo przedwczoraj wywinął orła na placu a dziś uderzył sie to desce jak wpadał z materacem w łózko :(

Tak ,Ja zrobiłam badania, morfologie, tarczyce ( tsh) oraz gin kazał zrobić toxoplazmozę, i cytomegalię, wyniki mam OK, tzn ze przechodziłam je i mam przeciwciała , ale coś wspomniał ze przyczyna obumarcia mogła leżec własnie w cytomegali ale wiadomo ze na 100% tego sie nie dowiemy juz,
kurcze tak sobie myślę aby ten progesteron zbadać jeszcze na własną ręke juz, tak dla świętego spokoju

Ilona24 dobrze, ze śpi, odpocznie trochę :-) Ja mam córcie ciut starszą od twojego synka i tak broi, ze jak przychodzi ze żłobka to wiecznie z siniakami. A co do progesteronu, to teraz czekasz na testowanko, więc jeśli bedziesz w ciąży to też go musisz zbadać? Bo ja już sama nie wiem co robić. Mój mąż chciałby się już starać a ja i chce i boję sie.Bo co jeśli zajde a progesteron wyjdzie źle? A moze jednak juz zaczać a nie tracić kolejnego miesiąca? A kiedy chcesz wogóle badać progesteron? Aha, i wracając do Twojego synka to jak spadł z materacem w łózeczko to ciekawe czy wogóle będzie jeszcze chciał w nim spać. Jej, ale jak to się stało, kołki puściły?
A te badania cytomegalia i toxo to w konkretnym dc się bada czy nie koniecznie?

reklama
Do góry