reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

LadyMK, ja grzeczna i nie szalalam. Owszem, polazilam sobie co nieco, ale spacerkiem godnym bo mala na krotkich nozkach tez powoli czlapie. Nie podnosilam jej, nie biegalam za bardzo... Szalaly dzieciaki. No, wczoraj dzwigalam jak cholera... 3,5 miesieczne dziecko.:-D Zapomnialam juz jak to jest wziac na rece taka kruszynke, az... Bajeczne uczucie. Slodzizna. Oj, duszno to jest, a ja lubie upal, byle suchy - w parowie odplywam na falach wlasnego potu.:-D
Gosiaczek, gratki! Teraz bym odczekala do 7 tygodnia i zasuwala do gina zobaczyc serducho - w 7 tygodniu powinno juz byc, chyba zeby Ci sie owulka przesunela i dziec byl mlodszy. Se policz o ostatniej @ bo ja nie wiem jak Ci cykl leci.

reklama
Gosiaczek gratuluję :-)
Babeczki trzymajcie dziś kciuki o 12:30, co?? Szok od rana chce mi się płakać ze strachu przed wizytą. Chyba jeszcze przed maturą, żadnym egzaminem na studiach czy rozmową kwalifikacyjną się tak nie stresowałam :-(
Tak jak myślałam miałam durnowaty sen, aczkolwiek przy waszych to całkiem przyzwoity był;) najpierw śniło mi się że zapomniałam o wizycie bo robiłam pranie w wannie z moją mamą :eek: jak już dotarłam do przychodni to rejestratorka zaczęła odradzać mi moją dr prowadzącą ciążę a na koniec weszłam do gabinetu, sama podłączyłam się pod usg i zobaczyłam (coś jak u V_jolki) animowany obraz mojego dziecka- taki rysunkowy anioł. Szybko sprawdziłam że ma dwie rączki, dwie nóżki, skrzydła stwierdziłam że się utnie po porodzie i będzie git :eek:

gosiaczek12344 - GRATULACJE i mega &&&!!! Co prawda pytanie nie do mnie, ale się wtrącę... ;-) Wiesiołek nie jest podobno wskazany w ciąży ze względu na skurcze macicy, jakie może powodować - bierze się go na poprawę śluzu, aby ułatwić sobie nieco zajście w ciążę, do owulki... Dziwię się, że masz brać bromergon tak długo... Ja poprzednim razem dostałam od swojego gina wytyczne, aby od razu odstawić, jak tylko zorientuję się, że jestem w ciąży...

Kurcze, ja to zawsze w gorącej wodzie kąpana jestem... :wściekła/y: i niestety nie zawsze wychodzi mi to na dobre... Znowu wyszłam przed szereg i chociaż miałam tego nie robić, to poczytałam trochę o nieprawidłowych kariotypach, czyli tych różnych translokacjach w chromosomach i jak się to ma do ewentualnej ciąży... No i oczywiście niepotrzebnie to zrobiłam, bo sama na własne życzenie się zestresowałam (i to oczywiście bez powodu póki co i za wczas), no i główka zaczęła pracować...tylko nie w tym kierunku, w którym powinna... Ale jestem zła na siebie :angry: Tak się samemu nakręcać...człowiek to jednak beznadziejne stworzenie...

Ostatnia edycja:
gosiaczek gratulacje!!! do lekarza jak najwcześniej, może coś przepisze. Jak masz problemy z hormonami to może skontroluj prolaktynę ( choć jeśli się udało zajść to jst ok), byś miała od razu wynik na wizytę no i tsh i ft4. No i progesteron od razu bym sprawdziła

poroniona84 kciuki zaciśnięte!!! będzie dobrze!!!!

Poroniona, spokoj prosze! Wiesz co bedzie na monitorze? Taki kaskader jak Jajko. Widzialas zdjecie Jajka? No to bedziesz miala takiego samego fikajacego ludka na usg i moze tez Ci pomacha lapka i zrobi "pa pa" jak nasz maly skubaniec. Bedzie totalny odjazd, tylko sie nie porycz. I nie probuj do niego gadac bo sie lekarz bedzie nabijal.:-D
Gosiaczek, absolutnie nie! Wiesiolka bralam prze pierwsza polowe cyklu - od pierwszego dnia @, do mniej wiecej owulacji, potem przerwa i od @ znowu. Po pierwsze, chodzi o wzmocnienie wydzielania w obrebie drog rodnych zeby ulatwic obserwcje sluzu a komandosom stworzyc lepsze warunki do inwazji, po drugie wiesiolek w dawkach jakie sie bierze przy tej okazji (1500-2000mg/dobe), moze powodowac skurcze macicy i utrudniac zagniezdzenie sie zarodka. Jest zalecany wylacznie na pierwsza polowe cyklu.

Ach, poroniona, byłabym zapomniała...chociaż w sumie to bym nie mogła, bo kciuki mam tak zaciśnięte, że cały czas mi przypominają... ;-) Powodzenia - wszystko będzie ok! Już tak chucham i dmucham na te moje biedne kciuczki, że inaczej być nie może... :-)

Hej Babolki!
kłaczku, no żeś mnie nastraszyła! Leżeć tam grzecznie i się oszczędzać, no!
poroniona, wyobrażam sobie Twój stres. Ale zobaczysz, że będzie dobrze, przylecisz tu do nas jak na skrzydłach i będziesz się chwalić! :tak:
Olusia, wiesz co, mojej koleżance gin ostatnio kazała po seksie leżeć na brzuchu, a nie z nogami w górze, ale może to dlatego, że ona ma macicę trochę zgiętą?
gosiaczek, gratulacje!!!!! Co do Bromergonu-ja też brałam, ale jak tylko zrobiłam test, zadzwoniłam do gin i mi kazała odstawiać - zmniejszałam dawkę, najpierw do pół tabletki, potem 1/4 i w końcu przestałam brać. To odstawianie z 1,5 tyg trwało. Prolaktyna w ciązy naturalnie rośnie, więc chyba nie powinno się jej tak zbijać?

Ja wczoraj wieczorem zauważyłam, że mi luteiny starczy tylko do soboty! A wizyta dopiero we wtorek. No ja nie wiem, jak to zrobiłam, byłam pewna, że mam cały listek jeszcze. Ale uruchomiłam kontakty i załatwiłam :-D Dzisiaj mi mąż od koleżanki w Warszawie odbierze, uff.
Dzisiaj mojego taty urodziny, więc po południu polecimy. Poza tym planów brak.

Poroniona trzymam kciuki i myśl pozytywnie będzie dobrze ;)
Kłaczek no od paru dni już nie biorę mam nadzieje ze nie zaszkodzi kurcze...
kahaka, LadyMK co do Bromergonu ja biore pol tabletki na noc, gin kazał mi brać do 12 tc kurcze zaznaczyl to tez w czerwcu jak bylam, on jest tez endokrynologiem mam nadzieje ze wie co robi... Ostatnia moja ciąża - bliźniacza zakończona niepowodzeniem, - przez rok moj organizm szalał i czuł sie jak w ciąży (mleko leciało mi z cycków, macica nie chciala sie obkurczyć) po wielu nieudanych próbach zajcia i badaniach ten lekarz wyprowadził mnie na prostą...i jakoś wierzę mu...
Umówię się na wizytę zobaczę co powie ale bardzo bardzo wam dziękuje wasze uwagi sa cenniejsze niz złoto!

reklama
Kahaka, sie tez nastraszylam. Jak cholera. Leze dopoki mnie d... nie zacznie bolec, troche sie ruszac trzeba.
Gosiaczek, nie powinno. Wrzuc na luz. W zasadzie nie powinnas juz ze 2 tygodnie, ale skoro jest i sie trzyma, to nie zaszkodzilo. I juz nie zaszkodzi. Kiedy masz lekarza?

Polezalam, sprawdzilam serduszko - mamy tetno ok 152, a ja mam problem z utrzymaniem lobuza pod aparatem dluzej niz 15 sekund. Namierzam, jest sliczne pukanie, a po chwilunce malutkiej pukanie cichnie az milknie zupelnie i moge szukac wiatru w polu. Ucieka mi lobuziak normalnie! Nadazyc nie idzie. Ale jak tak, to chyba ma sie niezle, nasz mala wiercipieta.

Do góry