reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Magda, zaliczylam Evansa, Peacocka, Dorothy Perkins, Bon marche (czy jakos tak), Asde i Nexta. W jednym tylko byly typowe ciazowki ale i to raz ze niskie (biodrowki) to jeszcze do rozm. 16. Ja potrzebuje 20, czyli te pewnie bym na jednej nodze zapiela. I nie chce biodrowek, chce wyciagane na brzuch bo miem ze to mi nie zjezdza ani nie udaje ze zjezdza. No i jeansy - przyzwyczajenie. Kombinuje na ebay'u - o tyle do kitu, ze wolalabym miec moznosc zmierzenia, ale damy rade.
Kobietko doczytalas dobrze - to co potem napisalam to sarkazm byl po prostu. Uwazam ze NT jest na tyle waznym markerem, ze powinni go byli za wszelka cene robic. Czuje sie olana.
Kahaka, ja bym pewnie potanczyla ale bardzo delikatnie. Ot, strzezonego...
As, jacy mili rodzice! Dziecko ma zabawe z psami, a Wy w rewaznu kontrole. No, zeby nie bylo ze za darmo pieski byly.:dry:

Wrocilam po zabawach z Amelia. Jestem dociapana - od kilku dni pogoda nie tyle upalna co parno. Temperatura kolo 30 stopni, ale wysoka wilgotnosc powietrza i czlowek plywal we wlasnych majtkach. Dzis pozbieralo sie wreszcie na burze. Bylysmy z Amelka u Nikoli, dziewczyny szalaly w ogrodowym basenie (z 5m srednicy basenik) i jakos tak sie zaczely wypietrzac cumulusy, wiec pozbieralam dzieciaka zebysmy do domu zdazyly i udalo sie. Z tym ze jak tata wrocil to juz pierwszy deszcz przeszedl wiec myslalam ze przelece... Myslenie nie jest moja mocna strona, jestem mokra.:-D Taki fajny, cieply deszcz i powietrze tez cieple, od rozgrzanego asflatu jezdni bija cieplejsze fale... Eh... Zeby nie ta komorka w torebce i te dokumenty, to ja bym sie chyba wcale nie spieszyla do domu...

reklama
kobietka ja po prostu nie nadążam tu już czytać :( tęsknie za wami,ale coś za coś.wolę małym się zająć,pójść na spacer i dzień mija. na rozpakowanych piszę.choć ostatnio też mam zaległości w czytaniu,na wieści od ciężarówek czasem wpadam, bo tam zawsze miło:) ale podczytuję tylko. ale kciuki za was trzymam cały czas! a co to za choróbsko?:(

Magda z ta tarczyca to jest tak, ze sa tak naprawde dwie normy. Te ktore podaja na wynikach, to sa normy dla kobiet nieciezarnych, wrecz w wieku poprodukcyjnym (sorki za okreslenie). Natomiast jesli chodzi o kobiety w ciazy, badz starajace sie, to norma znajduje sie w bardzo waskim zakresie i wynik najlepszy oscyluje miedzy 1 a 1,25. W pierwszej mojej ciazy mialam wynik w gornej granicy, wiec nawet sie za bardzo nie przejelam, ale jak poszlam do endokrynologa okazalo sie, ze jest on sporo za wysoki. Mialam tsh rowne 4, ft3 i ft4 w normie.

Kobietka, jesli masz juz stwierdzona niedoczynnosc, to zacznij leczenie juz teraz, bo ustabilizowanie trwa dosc dlugo. Oczywiscie nie jest to regula, ale ja z moja walcze juz 4 lata i dopiero od miesiac mam w miare stabilna sytuacje. Wiec jesli przed Toba niecale dwa a masz nieduza niedoczynnosc, to mysle, ze mozesz juz zaczac leczenie.

Milego wieczorku:*

kłaczku łydkę to ja mam porządną :) kupiłam rozmiar 40 i miały sporo zapasu. Pani w Huppy Mum tłumaczyła mi żeby całą rękę włożyc w spodnie tak po boku do wysokości poniżej tyłka, jak jest sporo luzu to znaczy że raczej starczą do końca. I te moje właśnie starczą, a poszło mi trochę w nogi i tyłek. Nie powiem w łydce robią się z lekka obcisłe ale źle nie jest :)

Laseczki, zapomnialam napisac, ze dzisiaj powtorzylam test owulacyjny i druga krecha nadal blada, prawie niewidoczna. Jakies sugestie? Mialyscie tak moze?

Olusia, no cos sie zaczyna dziac, ale do owulacji jeszcze kilka dni. Pamietaj by przez 2 godziny przed testem ograniczyc napoje :tak: Jak 2 krechy beda mocne, to za 24-36 godz bedzie owulacja. a sluz jakis jest? Obserwuj. Jak jajo kurze, to do dziela. wiesiolka lykasz? Najlepiej zaczac podczas miesiaczki, a w polowie cyklu przestac, bo powoduje skurcze. I nogi do gory po ;-)

reklama
Magnusik, mnie po gestozie nozki zostaly jak niejednej udko, wiec poza tylkiem ktory niechetnie miesci sie w portkach, mam tu drugi "punkt zapalny". Z tego tez powodu chetnie chodze w szerokich rurach, dzwonach lub wrecz szwedach. Zwazywszy na nieco hippie styl w ciuchach, calosc mniej wiecej gra.

Do góry