reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Klaczek - Dzieki za wszystko wejdz jesze na ebay.de tam znajdziesz takie spodnie jakie ja mam sa naprawde wygodne . To dziwne ze w Polsce robia dopiero takie badania w 12 tyg u mnie bylo calkiem innaczej w piatym tyg dowiedzialam sie ze jestem w ciazy i poszlam do gin on sprawdzil nic nie bylo widac dopiero przez mocz mogl stwierdzic ze jestem w ciazy za 2 tyg bylam znow u niego i widac juz bylo mala fasolke dzien przed moim wyjazdem do
Pl bylam na kontroli niby wszystko okay a jednak bylo zle skoro poronilam .. Ale nie bede sie poddawac z moim Partnerem zaczne za 3 miesiace znow prubowac i mam nadzieje ze w koncu sie uda . Nic wiecej mi do szczescia nie potrzeba tylko malego szkraba ktory placze w nocy byla bym najszczesliwsza mama na swiecie :!

reklama
Milencia, dzieki. Ja mieszkam w UK. Tu pierwszy trymestr ciazy praktycznie nikogo nie obchodzi. Tzn. zglaszasz sie ze jestes w ciazy, pierwsze spotkanie z polozna (ciazy nie prowadzi lekarz tylko polozna) masz ok. 9 tygodnia - robia krew, mocz (testem paskowym), cisnienie i umawiaja scan na 12-13 tydzien. Dokladnie to tak wyglada. Scan mialam 08.06, a druga wizyte u poloznej w miniony poniedzialek, kolejna bede miala 24. wrzesnia, po scanie 01. wrzesnia. Porcieta zaczelam wykopywac na ebay'u UK, "biduje" 2 pary i moze cos z tego bedzie bo wygladaja sensownie.

Hej,
magda, rzeczywiście trochę późno w 8 tygodniu. Będziesz się denerwować tylko. Mogłabyś iść do jakiegos gina, może Duphaston by Ci przepisał?
ilona, kolorek ekstra, maluj! Ja jestem blondynka naturalną i nigdy w życiu nie farbowałam włosów, bo mi szkoda mojego koloru.
As, gratulacje dla synka. Ciekawa jestem co to za terapia. Jak pójdziesz na oligo, to już w ogóle będziesz spec :-D
Bibiana, przykro mi z powodu @. Ale nie poddawaj się, nie wolno.

Mnie się wczoraj przypomniało, że mój tata ma jutro urodziny. Więc musze lecieć na miasto po jakis prezent. Kurde, pierwszy raz mi się to zdarzyło, zawsze byłam przygotowana na takie okazje dużo wcześniej.
Kahaka ta terapia to RDI .
Byłam ostatnio na ich szkoleniu i mnie zachwycili spokojem pracy z dzieckiem.
Bez nerwów,bez stresów ,bez naciskania i najważniejsze bez BEHAWIORU :-):-)
Tu masz więcej
RDI™

As, dzięki, zaraz poczytam o tej terapii. Na autyzmie nie znam się za bardzo, bo ja po surdo, ale z chęcią się dowiem więcej.

Wróciłam z miasta, kupiłam tacie koszulę fajną.

Dziewczyny w ciąży - kiedy minęły Wam mdłości? Ja już od jakiegoś tygodnia nie mam i oczywiście przeżywam, że to źle.

Ostatnia edycja:
No wez sie... Teraz t akurat mam nadal w pogotowiu, choc rzadko puszczam pawia, ale miewalam ciaze bez jednego marnego pawika i dzieci jak dzwony sa. Spokojnie, wszelkie objawy poza brakiem miesiaczki i rosnacym ( w swoim czasie) brzucholem nie sa obowiazkowe.

No wiem, że panikuję trochę...
powiedzcie mi jeszcze, jak z tańcami na weselu? 13.08 idziemy, to będzie 11 tc. Chciałabym potańczyć,ale się boję trochę.

Kahaka to moja 3. ciaza i mdlosci nie mialam. Nie ma co sie tym sugerowac. Przy pierwszej (donoszonej) i tej teraz bola mnie piersi. I ja sie tym nakrecam. Co chwila je ugniatam, zeby sprawdzic czy dalej bola.
Co do tancow to moim zdaniem mozesz potanczyc. Pewnie bez wielkich szalenstw, ale w koncu nie usiadziesz na caly okres ciazy i nie bedziesz sie ruszac! no chyba, ze takie sa zalecenia lekarza.

klaczku dziwne, ze w UK ciezko Ci kupic spodnie ciazowe. U nas nie ma szalenstw, ale pamietam, ze jak mieszkalam w Irlandii to w kazdej sieciowce byly w przerozniastych rozmiarach.

Bibiana- głowa do góry kochana przed tobą kolejny cykl upojnych boboseksów skup się najlepiej na przyjemności:)trzymam kciuki aby kolejnym razem się udało.
Anetha- trzymam kciuki za owocne staranka.
Kahaka- z tańcami lepiej ostrożnie zwłaszcza ,że to początek lepiej dmuchać na zimne kochana przynajmniej ja bym tak zrobiła jakieś wolniejsze kawałki wybierać do tańca a te bardziej skoczne omijać.
Ja dziś już zupkę upitrasiłam i czekam na mamuśke bo M to zapowiedział ,że późno dziś wróci,
Kłaczek - musiało mi się coś popiętrolić z tym Twoim usg może źle doczytałam.
Ola**- witaj dawno nie widziałam Twoich postów :)ja miałam w tym roku sie starać ,ale choróbsko mi poplątąło szyki ehh.

reklama
kahaka ja to bym z tańcami uważała...niby kobiety pływają, chodzą na aerobik dla kobiet w ciąży, ale... jedyna rzecz jaką mogę sobie zarzucić z pierwszej ciazy to właśnie tańce na weselu.... w piątek byłam na usg, ładnie pięknie wsio, w sobotę na weselu, bawiłam się normalnie ( czułam się dobrze, więc myślę co mi się może stać). A maleństwo jak się później okazało przestało się rozwijać jakieś 4 dni po weselu. To był 11 tydzień czy jakoś tak... Nie chcę myśleć że to przez to, ale teraz już nie zrobiłam nic podobnego

Do góry