reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

angelika131 [*] i tulam mocno z tymi terminami na odczekanie jest różnie dlatego ze organizm każdej z nas jest inny no i co bardzo istotne 7tc a 13tc a np końcówka drugiego trymestru to już na logike mozna wziąść że macica w każdym miesiącu, ba nawet tygodniu jest większa i więcej czasu zajmuje jej obkurczenie. najbezpieczniej jest odczekac chocby jeden @ isć na USG kontrolne do Ginka po opinię co do zielonego światełka, zaraz po zabiegu cięzko jestim określić jak sie dany organizm zachowa w ciągu najblizszego miesiąca czy dwóch, a bez badania tego przeca nie stwierdzą u mnie np dopiero po 3 miechach błona śluzowa się opamietała....
monisiowata [*]
no i gratulacje zielonego światełka && owocnych bobosexów
Bibiana, Karolcia &&&i dla ziółka też jedna mała plamka to jeszcze nie @

No a u mnie dziś w pracy ... hm odebrałam telefon od przedstawiciela z którym wsółpracowałam przez prawie 2 lata, nie przedstawiłam się itp.... dziewczyny która przejeła tą firme odemnie dziś nie było no tu rzuciałam hasło "że jak wróci koleżanka która sie TYM zajmuje to oddzwoni" a on kiedy wróci itp ... a ja że w poniedziałek, a on to co ona już urodziła?.... kolana się podemną ugieły ... ino sapnełam NIE, a ten gagatek jak to gagatek szkoda niech szybko wraca, bo ma bałagan w papierach itp i że z nia sie fajjnie wsółpracowało i kiedy rodzi.. i czy będzie szła na wychowawczy.... ja stoje z tym telefonem w ręce w oczy mi sie szklą .... głęboki wdech a ten dalej trajkoce ... to ja byłam w ciąży ze mną Pan rozmawia, ale niestety już nie jestem bo stracilismy to dziecko. Faceta zamurowało, jak wyczaiłam że jest zmieszany jak zaprawa w betoniarce, szybko zmieniłam ton i że szkoda że nie będę miała juz jego firmy w teczce, ale mam nadzieje ze długo tu nie zabawię i uda mi się szybko ponownie zajść w ciążę i tym razem donosić ją do końca. Kończyłam rozmowe pełna optymizmu i z uśmiechem na ustach - uświadomiłam sobie tym, kudre tym telefonem że mocno w to wierzę. Było przepraszam, niewiedziałem i słynne będzie dobrze, trochę głupio wyszło, ale nie raz jeszcze mnie to spotka. Dziewczyny te nowe pracownice patrzały na mnie jak na kosmitę, zapadła cisza każdy miałam wrażenie słuchał tej rozmowy... no ale cóż przynajmniej już się nie dziwią że jak mnie o coś pytają a ja mówię że "nie wiem "to nie dlatego że nie chce mi się im pomagać, ale że wiem tyle co one świerzaki :D

kahaka tu są staraczki + te oczekujące na zielone światło + te które właśnie straciły dzieciątko no i tee te w których rosną już małe kruszynki, na tamtym forum są kobietki z tej ostatniej grupy
Czasem wpada tu do nas któraś poinformować, że w dwupaku dobrneła do końca i już czeka na przywitanie dzieciaczka, czasem wpadnie któraś z fotką dzieciaczka z rozpakowanych, czasem wpadnie któś pogratulowac dwóch kreseczek - także towarzystwo mieszane.
nawet jeśli zdecydujesz sie pisać na wieściach to chociaż od czasu do czasu zaglądaj do nas, bo nie wszystkie z nas mają "awans na tamte forum".

Ostatnia edycja:
reklama
Powiedzcie mi, czy to forum różni się od "Wieści od ciężarówek"? Bo nie wiem czy jest sens w 2 miejscach pisać, i chyba te same dziewczyny się tam przewijają co tu?
Po mojemu niczym, poza tym ze tu jestesmy "na kupie" - swiezo po stratach, staraczki i ciezarowki, a tam juz w zasadzie tylko zaciazone. Niby pisze i tu i tam, ale osobiscie tu nadal czuje sie najbardziej w domu.

Kahaka trzymam mocno kciuki &&&&&&&&&&&&&& , napewno bedzie tym razem dobrze, światełka dla aniołków (*)(*) nie robiłas żadnych badan????????
kłaczek haha to tak jak mój ostatnio pytał sie o kolor moich oczu :szok: totalna załamka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
IZW oby małpa szybko przyszła teraz a potem to juz za 9 miesiecy :)

a ja zmokłam jak kura , poszłam na zakupy aby pokupowac na placek składniki to nas deszcz złapał, wryyyyyyy!!!!!!!!! masakra !!!!!!!!!!!11

Ja mam tak zawsze z Rajmundem. Nie warto pytac co zalozyc na wyjscie bo jego zdaniem wszystko jest ok. No, moze jakbym w samych majtkach chciala isc to by zauwazyl, ale dzis to przegial. :-D Sam mi kiedys mowil ze podobaja mu sie moje oczy bo mam plamki ciemne na brazowym tle... wrrr... I jeszcze z takim usmieszkiem... Padalec.;-)

Kłaczek matko kochana widze ze my mamy dużo ze sobą wspólnego , chłopy mamy bardzo podobne ze tego co piszesz :) hehe

a no dobrze to kłaczek ujeła wszystkow kupie :D
Ps dokupiłam do tych trampoli kibolowskich zestawik bodziak, kaftanik, czopeczka, śliniak, niedrapki taki zestawik zielono żółty dla tego maleństwa wrześniowego no to już mam prezenta całkiem gotowego
ilonka no u nas tez pogoda masakrayczna w kratke totalnie zaplątana

no mój pamięta jakie mam oczy :D baloniki nabyłam dopiero przed 30 stką więc miał czas się napatrzeć i zapamiętac kolor:D wcześniej miałam A z przelotami na małe B, teraz mam duże C niby nie duża różnica ale prz tak niskich rozmiarach naprawdę rzucająca się w oczy :D

Ostatnia edycja:
Ilona, tutaj jakby sie rozejrzec, to sie okaze ze wiecej z nas ma tego samego chlopa. Swego czasu lecial temat tego co nasi jadaja - baaardzo podobnie wychodzilo.
IZW, super zestawik kibica!
O, obiadek mi sie skonczyl robic, chlebek sie piecze. Obiadek pozny bo Rajmund po nocy odsypia i zje jak wstanie. Jak zwykle mialo byc co innego a wyszlo co innego... :-D

kłaczek ano fajny mam nadzieje że się spodoba
my wcinamy leczo

Ps fasolka jak zaglądasz dawaj znaka że jestes bo nie ukrywam martwie się o ciebie, napisz choćby byle pierdołę typu "witam"

co do kobietki to chyba już miesiąc minął odkąd się ostatnio odezwała, mam nadzieje ze sie gdzies byczy i wypoczywa

Ja zniknę prawdopodobnie około 15 sierpnia na jakiś miesiąc, bo mi sie zacznie robota po 10 - 12 h nie ukrywam że czasu i siły na nadrabianie postów pewno nie znajdę, ale bedę się starała rzucić okiem w poszukiwaniu nowych zafasolkowanych i towarzyszących temu okrzyków GRATULACJE itp
Potem z końcem września wesele siorki, to jak zrobi sie w miare luźno w robocie zacznie się czas przygotowywań. Ale bedę się starała was od czasu do czasu nawiedzać :D
W sumie to dobrze że to bedzie zwariowany miesiąc bo na 15 września miałam termin porodu to jakos może łatwiej będzie mi przetrwać ten czas, zreszta obadamy jak to będzie

Nic ja zmykam kuchnie ogarnąć, pangę natrzeć przyprawami na jutro itp dobrej nocki tulam wszystkie mocno i trzymam kciuki za te oficjalnie testujące i te po cichaczu w najbliższym czasie - nie traćcie nadzieji

Ostatnia edycja:
no tak kłaczek wszystkie chłopy to na jedno kopyto są :) hihihi a mój to wszystko żerny jest !:)
IZW szkoda gadać o pogodzie bo sie az płakać chce, nie dość ze duszno ze ciezko spać to co trochę leje !!!!!! ale juz wole zeby padało niz ma być burza !!!!!!!! Jakos u nas łagodnie to przechodzi, bo jak patrze na wiadomości to az cos sie robi jak sie patrzy na tragedie ludzi po nawałnicach !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IZW pewnie bedzie lepiej jak sie zajmiesz pracą i nie bedziesz myslec,ale wiem ze to cholernie przykre,ja to bede przezywać w pażdzierniku,:( mialam termin ten sam co z małym( tzn gdzies w połowie pażdzierniaka, mały sie urodził 5 pażdziernika) , wiec zajme sie jego przyjeciem urodzinowym i jakos to bedzie ;( co zrobic !!!!!!!!!!!!!:((((((((ale im blizej tym gorzej tak naprawde

Ostatnia edycja:
reklama
IZW, planowalam gulaszyk drobiowy z ziemniakami, ale w koncu wciepnelam do niego sporo papryki i zamiast ziemniakow ugotowalam ryzyk. Dobre jest.
Oj, ilona, wszystkozerny to moj jest, tyle ze nie jada... I tu dluga lista tego czego moje kochanie nie ruszy - surowy ogorek, cebula, szczypiorek, rzodkiewka itd. itd... :-D

Do góry