reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kłaczek - uffff...to mi ulżyło....myślałam, że coś wiesz strasznego - nie ja się w to nie wkręcam....choć masz rację...ta babka ma obsesje, każdą kasę przeznacza na doszkalania się, wyjazdy i takie tam....i właściwie to o niczym innym nie gada...jest solidnie nawiedzona i zakręcona...ale jednocześnie bardzo dobra i życzliwa...więc myslę, że krzywdy mi tym swoim przesyłaniem raczej nie zrobi....a może to zadziała jak efekt placebo....:-)

Zjola - jaka @....? a precz z @....no nie rób mi tego Zjoluś, kochanie...miały byc baranki...ja jeszcze tydzień oczekiwania w napieciu....staram się nie nastawiać, ale same wiecie, ze to sie tak nie da...i ciągle po głowie chodzi myśl, że może już coś kiełkuje....
Lilijanna juz odpadła....niestety @ ją dopadła....i szykuje się na BYKA (majowe dzieciątko)!

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie dziewczyny dawno nie pisalam. Jak sie czujecie? ja juz ledwo zipie:) prawdopodobnie za 2 tygodnie bede juz mama:) Tak strasznie sie ciesze ale i rowniez boje. 3 mam za was kciuki:*

Skierka - matko, jak ten czas leci!!! A wydawało mi się, że dopiero co w ciążę zaszłaś! Szczęśliwego rozwiązania! &&&

Kłaczek masz racje ta data była ostatnio własnie szokująca jak byłam w szpitalu z tym pustakiem , na usg komisyjnym zapytał sie lekarz " ostatnia miesiączka"?????? a ja " w styczniu " :szok::szok:
Boje sie teraz ryzykować, wiem ze to było puste jajo, na początku ciąży bo ok 7 tydzien i bez łyzeczkowania ale boje sie jak cholera zeto za wczesnie moze ????????????? Na jedno tak strasznie chce ale na drugie obawiam sie ze jak teraz spróbujemy i znów nie wyjdzie to nie daruje sobie ze nie poczekalismy , ehhhhhhh Boze jakie to bezsensu

Skierka szczęśliwego i szybkiego rozwiązania:) A co sie urodzi ???????
Nie jestem z Wami od początku wiec zapytam, TY zaszłas zaraz po poronieniu w ciaze???? tak wynika z suwaczka !I nie było problemów w ciazy ??? wszystko sie układało dobrze /??

Ostatnia edycja:
ilona24. Ciaże stracilam 29 maja 2010 roku. w 12 tygodniu. A 6 grudnia 2010 dowiedzialam sie o ciazy czyli pol roku po poronieniu. Nie wiem czemu ten suwak tak dziwnie to pokazuje. Bedzie coreczka:)

zjola dziekuje bardzo:)

I na dodatek wlasnie przed chwilą zostalam ciocią moja siostra urodzila coreczke przez cc:) teraz moja kolej:)

Karolciu - nie martwuj się kochanie. Jak by co, to może byczek będzie albo co inszego? No chyba, że to był jakiś fałszywy alarm ale ja znam swój organizm, jak jestem w ciąży to nie ma mowy o plamieniu. W każdym razie trzymam kciuki za twojego baranka, bo w końcu na mnie oglądać się nie musi :-D. Ja tam się cieszę, że chociaż wizyta przede mną i jestem nią cała podekscytowana.

Skierka rozumiem, najważniejsze ze wszytsko do tej pory jest super, teraz to juz w kazdej chwili mozesz urodzic :)nie masz skurczy przepowiadających ????
Moja znajoma wczoraj urodziła córeczkę :) Strasznie lubię dostawać takie wiadomości :)))))) aż sie ciepło na sercu robi jak na świat przychodzi nowy malutki człowieczek :)
a własnie mialam dzis sen, byłam w ciązy, i musiałam isc na pierwszą wizytę ale nie chciałam dać sie zbadać , tzn zrobić USG i gim mnie siłą zaciągnęła na fotel i przywiązała ,a ja krzyczałam ze to nie potrzebne bo i tak dziecko nie żyje albo go tam nie ma , i w koncu Ona zrobiła to usg i na ekranie był taki maluteńki człowieczek ( wyglądało to tak na ok 10-12 tydzien ) no ryczałam pamietam .... no i tyle z tego pamietam!!!!!!! <Moze to taki znak ze teraz bedzie juz dobrze zebym sie nie zamartwiała !!!!!!!!!!!!!Kto wie moze akurat to taki sen proroczy :)

sprawdziłam w senniki
Ciąża we śnie symbolizuje nowe plany i nadzieje, które dojrzewają w nas i zostaną w końcu urzeczywistnione. kobieta śniąca, że jest ciężarna: oczekuj od życia czegoś nowego, spełnią się twoje życzenia

Ostatnia edycja:
Karolcia, zalezy z jakiego punktu widzenia. Czlowiek obsesyjnie zafiksowany na czyms takim, nie liczacy sie z rodzina, zachowujacy sie jak autentyczny nalog, to jest straszne. Poki traktowac to z dystansem - nie ma problemu.
Skierka, niezle!
Ilona, pustaki raczej sie nie powtarzaja. Masz jak ja - pierwsze dzieciatko a potem pustak, czyli teraz by wypadalo...

ilona24 Napewno bedzie dobrze musi byc. Kiedy ty stracilas ciąże?w ktorym tygodniu? Z tego co widze bylo u ciebie puste jajo . U mnie wygladalo to tak ze maluszek poprostu przestal sie rozwijac w 9 tygodniu a dowiedzialam sie o tym w koncowce 12. Byl to straszny cios.Ale widocznie musialo tak byc , zebym teraz docenila to co mam.

Skurcze przepowiadajace mam juz od jakiegos czasu. Od 31 tygodnia szyjka mi sie skrocila a 2 tygodnie temu na kontroli byla juz miekka i z 3 cm zrobil sie jeden. Lekarz powiedzial ze teraz to juz tylko czekac w praktycznie w kazdej chwili moge urodzic. Dzidzia jest juz gotowa zeby wyjsc. Z usg wyglada na tydzien straszą niz wychodzi to zmiesiaczki. Wiec siedze czekam mysle torba do szpitala spakowana juz od 2 tygodni:)

reklama
NO wiec teraz czekamy na dobre nowiny ze jestescie juz z córeczką w domu :) Ja też chodziłam ok miesiąca z3 cm rozwarcia i bóle tez mialam, aż w koncu mi wywołali porób w 37ty bo lekarz stwierdził ze za3 tyg dziecko bedzie juz bardzo duze ( 3,660kg wtedy miał z usg ) czy takie duze??? sama nie wiem!!!!
Poroniłam w marcu w 9 tyg dziecko sie nie rozwijało od 7 tyg juz, - łyzeczkowanie , zaszłam zaraz po łyzeczkowaniu ( 18 dnia po poronieniu) w ciaze i w maju puste jajo - i poroniłam juz sama!!!!!
Kłaczek oby było tak jak u Ciebie teraz, ze za trzecim razem juz sie uda i w koncu zobaczę zdrowe piekne rozwijające sie dzieciątko

Do góry