reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ewelinka, cieszę się, ze przygoda z krwiakiem zakończona pomyślnie... Teraz tylko ten cukier do opanowania i będzie super
Trzymam kciuki

Skierka witaj!!!! Gdzies ty sie podziewala???
Trzymam kciuki za szczesliwe rozwiązanie! Oczywiscie musisz się pochwalic córą po porodzie.

Ja się chyba roztopię od tych upałów... naszła jakas wilgotna fala, aż rybą zalatuje od morza i nie daje się oddychac od kilku dni..

Buziaki!!
Miłego dnia!
Trzymam kciuki za staraczki i sprężać się bo mamy małe opóznienie w boboprodukcji!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Lady MK, no wkoncu jestes!!!!!!!! Dłuzyło się tu bez ciebie.
Cieszę się, że wyjazd udany. W sumie dobrze, że twoj organizm oszczędził sobie trudu oczyszczania na urlopie.
Lekarz dobrze radzi, teraz dbaj o siebie, odpoczywaj, fizycznie i psychicznie
Głowa do góry.
Cos czuję, że za kilka miesięcy będziesz miala malutkie serduszko pod swoim.
Buziaki!

Emy, oby twoje słowa okazały się prorocze... Mam nadzieję, że jeśli nawet wcześniej nie miałaś, to właśnie ujawnił się u ciebie dar przepowiadania przyszłości :-) Oj, wszystko bym za to dała - mogę się nawet z tobą zamienić i powdychać trochę te smrodki, które cię ostatnio dolatują... Upały też jakoś przeżyję... ;-)

ilona24, jeśli pozwolisz, to ja od razu podłączam się pod twoje życzenie, czyli w skrócie...do trzech razy sztuka... ;-) Następna próba niech będzie naszą ostatnią, bo...skuteczną... Czary - mary, itd...

karolcia81, nie wiem, ile ma to wspólnego z odwagą, a ile z chęcią ucieczki, choćby tylko na dwa tygodnie, przed tą brutalną rzeczywistością, ale dla mnie osobiście ten wyjazd okazał się dobrą formą...terapii (?) A tak na marginesie, to kciuki trzymam cały czas tak mocno, że aż mi całe kostki zbielały... ;-)

A tak w ogóle, to nie wiem, co prawda, jaką dokładnie drogę przeszła Katarzyna Skrzynecka, ale jednak daje mi nadzieję fakt, że pomimo podobno kilku nieudanych prób donoszenia przez nią ciąży, wreszcie wszystko jest na jak najlepszej drodze do szczęśliwego rozwiązania, bo wychodzi na to, że skoro już oficjalnie się chwali, to ten najgorszy dla siebie okres ma już za sobą... To naprawdę napełnia wiarą i optymizmem, że można, tylko niestety trzeba być cierpliwym i wytrwałym...

Ostatnia edycja:
Emy no tak sie zlozylo ze nie zagladalam na forum sama nie wiem dlaczego?? Szczerze powiedziawszy jeszcze do mnie nie dochodzi ze na dniach moge zaczac rodzic. Na plusie mam 14,5 kilograma i czuje sie jak wielkiiiiiii słoń. Z tymi upałami to cie doskonale rozumiem ja praktycznie z domu nie wychodze tylko siedze przy wiatraku heh. Widze po suwaczku ze ty tez juz niedlugo ktory to tydzien?

Skierka188 - jejusiu Ty już, super, ale się cieszę, no i jedna z niewielu co ma torbę spakowaną na czas - moje wielkie gratulacje. Odpoczywaj kochana teraz jeszcze ile się da, bo potem będziesz się jak jełop w dzidzię wpatrywać, a sen przejdzie obok :)
EwelinaK- super, że krwiak poszedł w siną dal :) Co do jedzenia IG wejdź sobie na stronę montigniaca, jest też taka tabelka, która pokazuje co jest ok, a co be
Karolcia81 - Ty nie patrz ani na mnie ani na Zjolę i miej barana, ja na byka bardzo się ucieszę, sama nim jestem :)
Zjola -mógłby organizm filga Ci zrobić mimo wszystko :p

Cześć dziewczyny,
przyjmiecie do Waszego grona?
Jestem po 2 poronieniach, obecnie w 8 tyg. ciąży. Oczywiście umieram ze strachu,
Nie znam przyczyny poronień, obecnie jestem na Luteinie, Duphastonie i Clexanie.
Tydzień temu na usg. widziałam bijące serduszko (pierwszy raz w życiu), następna wizyta dopiero 9 sierpnia, osiwieję do tego czasu. potrzeba mi Waszego wsparcia.

kahaka, witaj! razem zawsze raźniej... nie martw się, nie osiwiejesz. jestesmy mocniejsze niz nam się wydaje
dobrze ze tym razem jestes na lekach. musisz wierzyc, ze jest ok

I masz SUPER suwak z tymi owocami:-)

Witam
EwelinaK26 no widzisz wszystko sie dobrze poukłada :D bardzo sie cieszę że krwiak dał wam spokój dużo zdrówka dla ciebie i maleństwa
siekierka super - lekkiego porodu kochana, przywitaj od nas kruszynkę jak będzie po drugiej stronie brzuszka
V-Jolka :D no to mały olbrzymek już :D fajnie ze wszystko ok :D
lili no trudno, mam nadzieję że next cykl bedzie owocny i wyslesz mi ciążowe fluidki na wrzesień
U mnie dlalej bez @ i jak tak mają wyglądać moje cykle to troche sie wszystko wydłuży w stosunku do tego co "sobie" obmysliliśmy z M, ale nic cierpliwie czekam, z wami leci dzień za dniem i te czekanie aż tak sie nie dłuży
Emy biedna współczuje tego zaduchu o woni dorsza, ps już cos wiesz jak i co tam z wyjazdem do PL?
kahaka witaj i gratulacje :D duzo zdrówka dla ciebie i fasolinki, i nie bój się nie osiwiejesz - nasza kłaczkowa bidna czekała w UK szmat czasu na ich niby wczesne USG - potwierdzajace ciążę które robią po 12 tc i sie doczekała, ty już wiesz że jak na ten etap wszystko jest ok serduszko bije więc myśl pozytywnie bo jest super - wiem że łatwo tak powiedzieć bo strach i tak pozostanie, ale na pocieszenie powiem że było by dziwne gdyby któras z nas nie martwiła się o kruszynke rosnącą pod serduchem
Zostan z nami a zobaczysz jak czas ci zleci
Ania_789 będziesz miała czas na przygotowanie gniazdka a te 6 miechów zleci szybciej niż myślisz, ja mam juz prawie 4 mc za sobą, a na poczatku myslałam że jak naszybciej dostane zielone światło, były komplikacje i różne takie teraz mam już zielono, ale świadomie z M dajemy sobie jeszcze do odczekania kolejny cykl bo wiemy ze nie jest wszystko jeszcze przygotowane.

Ostatnia edycja:
:-D! Nadzialismy sie w necie (jakies durne obrazki) na tekst: "Jesli facet po pierwszej randce pamieta kolor Twoich oczu, to znaczy ze masz za male cycki." Pytam wiec chlopa mego czy pamietal po pierwszej randce jakie mam oczy, a on mi na to: "Ja do dzis tego nie wiem." Zabic to malo!:-D

Kahaka, nie siwiej - strach to u nas norma. Byle do przodu!

Dziękuję dziewczyny za miłe przyjęcie. Będę zaglądać na pewno, tym bardziej, że siedzę w domu, to czas wolno leci.
Emy, możesz sobie pożyczyć mój suwak ;-)
kłaczek, ale się uśmiałam :-D

Powiedzcie mi, czy to forum różni się od "Wieści od ciężarówek"? Bo nie wiem czy jest sens w 2 miejscach pisać, i chyba te same dziewczyny się tam przewijają co tu?

reklama
Cześć dziewczyny,
przyjmiecie do Waszego grona?
Jestem po 2 poronieniach, obecnie w 8 tyg. ciąży. Oczywiście umieram ze strachu,
Nie znam przyczyny poronień, obecnie jestem na Luteinie, Duphastonie i Clexanie.
Tydzień temu na usg. widziałam bijące serduszko (pierwszy raz w życiu), następna wizyta dopiero 9 sierpnia, osiwieję do tego czasu. potrzeba mi Waszego wsparcia.
kahaka - witaj, zostań z nami, broń bosze nie siwiej bo i po co. Dla Aniołków
[*], dla Ciebie dużo wiary i nadziei.

IZW - trzymam kciuki, by cykle się uregulowały, pfff trzymam kciuki by @ już Cię nie nawiedziła.

Do góry