reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Brzuszki pogaduchy ;)

Elizka- widze nie tylko u nas jest jazda z zebami...
Artystko serio niema co sie przejmowac ze dziecko nie tyle on teraz bedzie chudl bo bedzie sie wiecej ruszać.I kazde dziecko tak ma wiec niema co sie zastanawiac czy malo wazy. jest OK.
Salemcia- a jak u was pozatym??

reklama
To zależy pod jakim względem :-D
Oduczamy Kubulka spania z butelką,więc wyobraź sobie co my mamy za cyrki wieczorami :-D dzisiaj po 24 nie wytrzymałam i poszłam spać do pokoju Kuby,spaliśmy na rozkładanym fotelu :happy: i spaliśmy do 8:30 więc bardzo długo jak dla Kuby,a tak budzi się gdzieś 3 razy.Do tego znowu miałam na głowie siostrzeńców mojego faceta i Kuba znowu chory,dziwnie gorączkował i została biegunka-mam dość,bo zawsze mi te dzieci wciśnie a nie poprosi o pilnowanie :wściekła/y:
Do tego jakiś ch....na allegro oszukał mnie,kupiłam kombinezon i okazał się za mały,a pytałam kretyna czy wejdzie na syna,podałam mu nawet minimalne wymiary jakie potrzebuje,a on mi odpisał,że spokojnie się zmieści i tak się zmieścił,że nogawki są krótkie,nawet nie zakrywają dobrze butów i jest ciasny a gdzie tam koniec zimy,nie chce mi zwrócic kasy a mało za niego nie dałam.Tyle narzekania

Teraz pozytywy,Kuba coraz bardziej pokazuje swoją madrość :-)
wczoraj jadł kaszkę łyżeczką i podzielił się ze stołem i podłogą,no ale udało mu się zjeść całą porcję :-)
Jak się czeszę,zabiera mi szczotkę i jeździ mi nią po głowie :-D robi burdel w domu jak tylko potrafi,jakieś fotki porobię i wstawię :-)

Salemcia- z tymi dziećmi to widze masz przerąbane w domu bidulko wykorzystują cie..:-( a co nie ma kto sie nimi zajać tylko akurat ty??
No Kubuś chciał sie podzielić :D hehe zdolny chłopak :-)
A codo spania z flaszką no u nas podobnie tyle ze Marcel nie spi z butlą w łózku a na moich rekach tzn zawsze zasypia przy butli rzadko kiedy sam zaśnie.. a przez te zeby to wogole mało śpimy ostatnio dzis chyba 2 godziny go usypialam w nocy mi wstal i co zasnal ja go klade a on w ryk..!! noto nie wytrzymalam i wzielam go do siebie wiem ze zle zrobilam ale bylam tak padnieta a on nie umial spac.. i spalismy do 8 prawie wiec tez dlugo.. no to zycze Małemu powrotu do zdrowia. ja sie ciesze tfu tfu ze moj maly jeszcze nie chorowal poza tym ze mial tam katarku troche i raz biegunke..
no a dzis u nad nadal śnieg :) i na dodatek sloneczko świeci.. zimno tak ze mąż nie umie auta otworzyć bo przmarzły mu drzwi... ;/
Ahaa a kombinezon.. hmm napisz do admina allegro niech oni to załatwią to jest oszustwo i powinien ten chlop być zablokowany czy coś. dać mu możesz też negatywny komentarz.

Pozdrawiam

ja mam problem ze smoczkiem. W nocy takie cyrki jak smoczus wypadnie, ze az sie boje tych nocek ale trzeba niedługo postawić wszystko na jedną karte i ie ma zmiłuj...najwyzej bede zombie pare dni ;-)
Saleminka a ile Twoj maluszek juz ma, ze ładnie je łyzeczka?
Niko moj ma problem z kawałkami. Jest lepiej ale bez rewelacji. Dzisiaj dostał risotto po 8 mies i jakoś poszło 3/4 duzego słoika ale odruchy były..

Marcia-to duzo je.. moj je pol sloiczka na obiad albo je z nami. co do smoczka no my tez oduczamy powoli w nocy tez spi ze smokiem czasem placze ja mu wyleci ale nie zawsze.

Marcia 7 grudnia będzie miał 13 miesięcy,od 2 miesięcy nie bawi się jedzeniem,wcześniej rozgniatał,lądowało wiele na ziemię,potem już przestał wysypywać chrupki na podłogę,zaczął wkałdać ładnie rączkę do paczki i wyciągać po 1,2 i jeść

Co do dzieci to siostra mojego zawsze podrzuca je swojej mamie lub mnie,ale teraz mam to gdzieś,ona olewa to czy jej dzieci są zdrowe czy nie,wiec wiecznie jakiś ma katar czy kaszel i jeszcze mi je podrzuca :wściekła/y: a potem to ja latam po lekarzach,bo jak Kuba ma katar muszę iść do lekarza,bo ostatnio zakończyło się to zapaleniem oskrzeli,więc pediatra kazała mi się pojawić zawsze gdy katar się pojawi,wczoraj coś Kubie zaczęło wyciekać,no ale dzisiaj jest luz.

Salcia- kochanie wspóczuje,dużo zdrowka dla Kubuśka :*
No u nas juz 9 mieś. mały dziś bez trzymania stał pzy stole!! normalnie szok... coś czuje że szybko bedzie chodził jak on juz kombinuje..

oj to się tak wydaje,ja też myślałam,że jak Kubuś ładnie stoi to będzie szybko chodził hehe jak miał jakoś 9 miesiecy też ładnie stał nie trzymając się a teraz ma 13 i się jeszcze przewraca hehe mamy w mieszkaniu jeden wyższy próg i ciągle się o niego potykał hehe ale zaczął już dźwigać wyżej nogą jak idzie przez niego,ostatnio zaczął pod schody wchodzić hehe w domu często się przewraca,ale ostatniow przychodni podczas godzinnego czekania zaliczył glebę 2 razy tylko :-D

koleżanka ma dziecko które miało duże napięcie mięśniowe i zaczął chodzić jak miał 9,5 miesiąca :-D

reklama
Do góry