reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Brzuszki pogaduchy ;)

artystko to bardzo dobrze,ja pytałam kiedyś rehabilitantki o buty,powiedział,że dopóki dziecko nie stąpa pewnie nie należy mu zakadać butków,były przewrażliwiony na podeszwy butów befado hehe

U Nas Kubulek lata w skarpetkach,rajstopkach,tych papcio skarpetkach lub boso-bo lubi,a że to cipeły chłopak to zawsze nóżki ma ciepłe :-)

Sugar to my tak kupiliśmy gitarę,teletubisia tańczącego,bączka,piłkę pokryta pluszem i wiele innych,bo Kuba u kogoś widział i podobało mu się to kupowaliśmy,teraz musieliśmy się wykosztować na spacerówkę,bo Nasz wózek się zepsuł a już zdecydowaliśmy się na parasolkę o wadze 8 kg więc to nic w porównaniu do graco quatro który mielismy do tej pory.Do tej pory pożyczałam wózek od kuzynki mojego misiastego bo do sklepu wyjść trzeba,teraz tylko czekam na kuriera,bo kupiłam na allegro ze sklepu.

reklama
ja wlasnie nie wiem co kupić mam Misiowi.
Wogole przeżywam koszmar od jakichś 2 dni. Michał wyje non stop, chce pic, zrobi 2łyki i w ryk, dobra odloze go w ryk, wezme na rece, ryk, posadze, znowu płacz, w chodzić po 2 minutach znowu płacz, potem dam butle z piciem, wypije całą pod koniec ryk. potem sadzam i ryk...
A zeby nie wiem czy mu wychodzą, nie znam sie, dziąsła ma normalne, nie jest nic widać..... I nie wiem o co mu chodzi. Po przebudzeniu 20 min grzeczny jest a potem cyrki robi...
Przed wekendem chyba 18tego bylam z nim u lekarza i juz pije normalne mleko Bebiko ;) No i waży 8300 :)chyba nieźle co?

Artystka no ładnie:-) mój jest o tyle młodszy a ma już (miał 16ego listopada) 8450g :-D na samym cycu łobuziak:-)
Jutro go zwaze i zobacze ile tyje na tydzien:tak:

Martuś kochana nie zawsze widac cos jak zab idzie. u mnie ostatni bylo tak ze jednego dnia byl grzeczny nic nie bylo widac.w nocy dal koncert a rano juz mial pol zeba :) dzis tez dal koncert dopiero teraz zasnal mysle ze mu do konca tamte 2 wychodza albo nowy.. to by byl juz 7 :) wiec nie przejmuj sie ja mam podobnie jak ryczy to nic mu nie pasuje a ryczal dzis od 21 do 23 masakra

Elizka Niko wazyl ok.9kg jak mial 5,5m. teraz ok. 10kg wazy, musze isc dokladnie sprawdzic bo on ok 400g na miesiac tyje. A on do tej pory prawie na samym cycku, nie jest chetny do nowosci , raz dziennie wszama pol sloiczka obiadku i tyle.... nie pije z butli ani nie chce soczkow ani nic, kaszki tez nie jada bo nie lubi :p... Nie bede go zmuszac bo tyje ladnie.

Martusia cos kiedys czytalam o leku separacyjnym ktory wlasnie przewaznie w 8miesiacu jest, czy cos takiego....

Co do zabawek mysmy kupili Nikodemowi Kierownice z fisher price i Nikos mega zadowolony!!!

Od jakiegos czasu Niko probuje na czworaka stanac, i czasami mu sie uda.... dzisiaj juz ladnie stanal i nozkami probowal juz raczkowac ale nie wiedzial jak co zrobic z raczkami zabawnie to wyglada :D,...

U Kubusia nie było widać po dziąsłach,że zęby idą,spróbuj dać viburcol,coś przeciwbólowego dla dzieci lub użyj żelu 3-4 razy w ciagu dnia to się przekonasz czy to zęby,u Nas ryki zawsze są tylko nocne,bo w dzień jest za mało czasu by myśleć o zębach,bo przeciez mamie trzeba powywalać wszystko z półek,poroznosić po mieszkaniu buty,pogrzebać w pudłach z zabawkami,gdzie tam będzie myślał i skupiał się na zębach hehe więc zawsze w nocy budzi się po 4-6 razy a pić też niby zawsze chciał a jak mu dawałam po chwili wywalał butelkę.

aniołku ciekawe dlaczego u każdego dziecka tak jest,że nie wie co z rączkami się robi hehe,niby z nogami wiedzą a o rękach zapominają,kuba robił żabie skoki nawet do przodu

hej laski! U nas 7 ząbek wyszedł, mały wczoraj płakał od 21 do 23 straszne to bylo.. ale jak zasnal to praktycznie do rana spał.
Aniołku to fajnie że mały juz stać sie uczy pozatym moze sproboj juz dawac herbatki i ogolnie wiecej jedzenia np do raczki sucharka czy piętke od chleba:)
moj juz fajnie stoi na stópkach a nie na paluszkach :) pozatym jak raczkuje to tak szybko ze ganiam za nim strasznie no i szafki otwiera.
pozatym dziś 1 raz śnieg spadł co prawda sie nie utrzymał bo za ciepło ale padało i to fajnie od razu z małym na spacer poszłam ale sie rozglądał!! :) hehe
Salemcia- marcelek tesz skakał jak żabka jak sie uczył raczkować hehe śmieszne to było :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kuuurcze gdyby on chcial jeszcze cos jesc, wczoraj ladnie zjadl sloiczek deserku i pol sloiczka obiadku (rybka z warzywkami) a dzisiaj pare lyzeczek, kaszke na noc wrecz na sile mu daje, jest wieeeelki ryk. Czasem kawalek jabluszka mu dam ale msze go pilnowac bo z gryzieniem nie daje se rady.... wogole on poza cyckiem nie widzi swiata wiec... hmmmm tyje ladne, pojde z nim na badanie krwi i mczu i sprawdze czy czegos mu nie brakuje....

gluten czasami daje, raz lyzeczke raz caly obiadek z kaszka manna.... u mnie nie ma wogole alergikow w rodzinie wiec watpie by Nikosiowi zaszkodzilo cokolwiek, no procz tej skazy, ale ja tez skazowiec (mama karmila mnie krowim mlekiem, i mowila ze momentami bylo juz masakrycznie, robilam kupy z samej krwi, wymiotowalam, a teraz moge spokojnie mleko pic), ale to mu minie, wiec wiem ze gluten go nie uczuli!

reklama
Do góry