reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Brzuszki pogaduchy ;)

reklama
aniolku- super fajnie ze usiadl!! moj to raz moze dwa usiadl od niechcenia a ma 9 mies juz! twoj to az sie rwie do siedzenia widocznie ja mam leniucha :D hehe a odzywa sie juz cos..? moj to jak gada to do siebie a najczesniej rrrr i dadaaa... ::D a mame ma w D*** :D hehe ino dada i dada.. albo gaga.
pozatym sto lat!!! :*:tak::-p

Witam was ! :)
Dziewczyny więc tak 2 dni temu wyszedł ząb Misiowi :D Tzn narazie widać taki okruszek strasznie ostry :D ;) ogolnie nie chce jesc nic ciepłego.. jedynie obiadek, kaszy nie tknie nawet. ręką butle z calej siły wyrzuca i z hukiem spada na ziemie i tyle jego jedzenia, jedynie w nocy zje butle kaszy ok 260 ml :D Ale dużo pije (takiego nie zimnego ale tez nie cieplego picia) je same monte chlodne, a to takie te pudingi... I procz tego nie chce nic.. z racji zębów :p Noo nie zapominajmy o ostrych rzeczach jak sucharki, takie chrupkie placki ryżowe :p suchy chlebek :p hehe
Miś pięknie sam chodzi w łóżeczku (trzyma się jedną ręką poręczy :p) więc myśle że na święta da mi prezent i pójdzie sam ślicznie :) bo tak mu to szybko i ładnie już idzie ehś...
Mój Miś był wczoraj ważony i... 8350 :p
Aniołek i elizka mi się wydaje że te wasze mleczarnie są takie porządne :D Bo obie cycusiami karmicie i wasze dzieciaczki takie duziee a moje dziecie to pyza jak go grubo ubiore haha bo jak w samym śpiochu to wisi na nim wszystko, nie jest nic opięte, ma jedną bluze w rozmiarze na 3,5 kg nosi koszulki które kupilam mu jak mial 3 miesiace :p we wszystko sie mieści :p. przystopował no wiadomo w długość idzie, ale w szerokość jakoś nie bardzo :p hehe

saleminka ja dentinox N jakoś tak sie nazywa, kosztuje 26zł chyba ten żel, to nim smaruje i mam na 2 h spokoju, bo coś czuje ze mu obok druga jedynka idzie bo dalej krzyki są i rozdrażniony itd...
A jesli chodzi o raczkowanie mój w ryk wpada :p "stanie" w pozycji do raczkowania i zobaczy dalej pilota i zrobi jeden krok i wpada w taki krzyk jakby go obdzierali ze skóry.. haha i zrobi żabi skok, i dalej już sie czołga dosłownie jak w wojsku xD :p
Wogóle ten Twój syn to jest taki agent że szok :D :p

sugar mój wogole lezeć nie chce, siada jesli juz a po chwili jednak woli wstać :p

aniołek gratuluje i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANIE!!!

Potem wam wstawie fotki Michasia i moje :) Ale teraz słyszę ten cudowny głos ,który mi przypomina że przerwa się skończyła :D

witaski my mamy 5 zebolka :D!!!!
Eh Nikos ostatnio strasznie zywy, kula sie caaaly czas, jak cos chce to sie podczolga, staje do raczkowania i cos tam probuje, ale o gadaniu zapomnial calkowicie, teraz to jest tylko wlasnie te majstrowanie, jak tu raczkowac, jak usiasc....

ogolnie mam pytanie:
CZY WASZE MALUCHY TEZ KIWAJA GLOWA NA "TAK" CZYLI W GORE-DOL?? NIKO NON STOP TAK ROBI OD JAKIEGOS CZASU A OD WCZORAJ ZACZELAM SIE TYM MARTWIC.... POTRAFI DOBRE 5 MIN, TAK SE KIWAC GLOWA... NIE WIEM CO O TYM MYSLEC....

SDC10947.jpg

nie przejmuj sie niektore dzieci tak mają. Marcelek czasem tak robi ale nie zawsze ;] Marcel za to jak sie wkurza to glowe do tylu przechyla <szok> niekiedy sie az boje ze sobie cos zrobi... ;/ no i gratulacje 5 zebow to juz duzo :) a opowiadaj jak urodziny minely??
A artystka no my tez kupujemy dentinoxa i malemu tylko na chwile pomaga ale na spanie jest najlepszy jak maly nie umie zasnac bo go boli to mu posmaruje a potem smoczka dam i raz dwa spi. a co on u was taki drogi?? ja daje 3,90 euro za niego to tyle co niecale 20 zl. a u was prawie 30 szoookkk.
A wogole myjecie juz dzieciaczkom zeby ?? my od paru dni zaczelismy
slyszalam ze im wczesniej tym lepiej a maly ma taka frajde :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
jestesaniolkiem Niko na faze np chwytania sie stolika i bujania sie w przod w tył i tak co chwile...
ostatnio to kreci dziure kciukiem z stoliku
za to gada jak najety baba dada nienie gie ga czasem ma ma ale czy to swiadomie

ja zaczelam myc zabki 3 dni temu a ogolnie zebole mamy od 5 miesiaca ;-) ale Niko to lubi

rozpisałyście się tak,że nie wiem czy nie zapomnę przypadkiem na coś odpisac hehe

aniołku nie kłuj go,moim zdaniem jak dziecko przybiera bynajmniej 0,5 kg na miesiąc to jest ok :-)

Kuba też był mlekożercą,do 7 miesiąca przeważało mleko,potem już sam chciał noowości:-D

co do tej główki to chyba jest to normalne,bo jak Kuba zaczął raczkować to kiwał główką,jak potem siadał też mu się kiwała no i jak wstał to też miał jakieś dziwne ruchy miał hehe może to przez to,że do raczkowania się szykuje...

artystko Kuba na cycu w pierwszych 6 tygodniach przybrał 2 kg :-D
przed wybiciem zębola u Nas był ślinotok masakryczny,teraz u Nas też jest więc jakieś zęby idą,bo i dziwna gorączka się pojawia bo 2 razy w ostatnich dniach i to tylko wieczorami i luźniejsze kupki od 2 dni.A to by już była pora na kolejne,czekamy ciągle na cztery 3 i dwie 4 :-) ciekawe które pierwsze bo ostatnio po 2 wychodzą.
Ładną ma wagę...mój w wieku 7 miesięcy miał 10kg hehe

Marciaa my też od niedawna myjemy ząbki ;-)

Sugar my na zęby dajemy żel kin baby-niemiecki żel za 17zł i też jest skuteczny

A u nas zabkowanie chyba zaczeo sie na dobre.... bylo chwile spokoju, dziaselka przygotowane na zabki ale dzis to porzke, maly marudny, nie chcial jesc, teraz dalm mu nurofen to zjadl cycka i poszedl spac na szczescie....:dry: ehhhhhhhh

reklama
Do góry