reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki pogaduchy ;)

Justyś no wiesz ja dzis tez troche polatalam, prania 2 wstawiłam, rozwiesilam, posprzatalam w kuchni ( a oczywiscie syf bo rodzice kochają zostawiać komuś od groma roboty!!) no i dzis musze jeszcze poprasować piżamy i sie spakować, a ja juz sily nie mam, z 10 km napewno zrobiłam bo od domu do centrum mam 3km, a jeszcze jak z jednego sklepu do drugiego to też troche jest, z psem dzis 2 razy bylam na spacerach. ogólnie nogi mi wrastają w tyłek plecy wogole bolą a w dole to juz nie mowie jak..

Ale sie zaraz zbiore zrobie to co musze jeszcze i wybieram sie spać! :p No i zjem jeszcze troche ;p zasysa mnie ;p
dziś zjadłam 2 banany i pół czekolady ;)
trzeba coś wiecej zjeść bo zagłodze moje dziecie :D

reklama
saleminka i ile po odstawieniu urodziłaś?
artystka no to kochana pewnie za niedługo się już rozpakujesz :-D:tak: Ja też tak chce. ;))

w terminie urodziłam,termin wg usg jaki utrzymywał się do około 20tc (7.11) 6 odeszły mi wody a 7 było juz po :-)

po 20tc dzieci rozwijają się różnym tempem,jak przybierają dużo to wg usg są starsze niz powinny-tak jak Kuba ale i tak urodził się wg terminu usg wyznaczanego do 20tc

ale po odstawieniu tabletek miałam pełno skurczy,gdy odeszły mi wody to 40 minut później byłam w szpitalu i miałam już 3cm rozwarcia,a jazda zaczęła się po 4 w nocy,wytrzymać się nie dało,ale przeżyłam hehe :-D

jeszcze Wam coś doradzę,jak dziecko będzie się bardzo mało ruszać to jest to znak,że to już końcówka...u mnie w dniu porodu Kuba tylko lekko nóżkami ruszał i rączkami już nie wiercił się,pupki nie wypinał i miałam mega rozdrażnienie i brak apetytu od rana a do tego z rana mnie przeczysciło,od tyłu oczywiście hehe

Ostatnia edycja:
adka tez mam wrażenie ze wkrecam sobie.. Juz sama glupia jakas jestem. Ale stwierdziłam ze do szpitala wybiore sie jak mi wody płodowe odejdą xD Wtedy bede pewna ;P

saleminka no dzisiaj moje dziecie sie normalnie rusza, a skurcze mi teraz minęły, tylko ze no te krocze nieźle daje mi popalić. I straaasznie zmeczona jestem :( cos czuje ze dzis wczesnie usne

Młody właśnie sobie czkawkuje :D

ehhh a ja znowu pare skurczy mialam....
ehhhh ale zauwazylam ze jak sie wkurze to i skurcze sie pojawiaja..... :eek: nie wiem czy to normalne.... padam na pape a jeszcze kolacja dla P. do zrobienia - dzisiaj kielbaska z patelni z cebulka i ketchupem :p...

boshe, wiesz co, jak mam jesc to co on zrobi to ja podziekuje i zamawiam pizze :p:p:p...

Kochana wody plodowe moga byc leciutko bezowe lub zielonkawe i maja slodki zapach.... wachnij co tam masz na sobie i zobacztsz czy wsio ok :p:p:p...

aniołek może to głupio zabrzmi ale dla mnie wszystko śmierdzi ;P hehe naprawde mam jakoś tak ze dla mnie smierdzace wszystko jest ;D

Ale lece zaraz sie myc to sobie tam sztachne sie :D ;p hehe
a procz tego to mam tez wydzieline taką biało/przezroczysto/żółtą. Ale to normalne czasem tak miewałam już

hahahaha... wiesz tylko nie zaciagaj sie za mocno bo jak cie kopsnie to zaliczysz jeszcze jakiegos mega zjazda :-D:-D:-D:-D:-D!!!!

ja mialam lekko zielonkawa wydzieline i gin sie wystrachal czy aby to nie wody, ale ok jest :).... okazalo sie ze dostalam "uczulenie" na wkladki zapachowe i temu mialam taki dziwny sluz :sorry:

reklama
hejo laski....ja jakos nie mam sil na pisanie.Jakas apatyczna dzisiaj jestem...:eek:mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej.

Artystkasuper ze zakupy sie udały:) kurcze fajnie,Ci ze bedziesz miec młodego juz niebawem,zazdroszczę.Choc mam nadzieje ,ze moj posiedzi jeszcze conajmniej 2-3 tygodnie.A brzus cudny!!!!!! i moim skromnym zdaniem wysoko :tak:kurcze zeby sie nie okazalo ,ze jeszcze przenosisz:-D:-D

W ogole sory jesli kogos uraże ale nie rozumie jak mozna chciec by dziecko juz sie urodzilo bedąc np w 33 tc dla mnie to jest jakies strasznie egoistyczne.Wiadomo jest nam cięzko ale dla maluszków jest na prawde dobrze by tam siedzialy jak najdluzej.Na MM jest jedna w 33tc i ona juz sie porodu doszukuje u siebie,prosi by juz bylo po.No dla mnie to jest chore jakies:cool::eek:.Ja to chce by maly tam jeszcze posiedzial by urosl duzy,i bym po 4 dniach mogla smigac do domu,a tak taki wczesniaczek ma rozne problemy ehh .

Jestesaniolkiem kurcze to co ten Twoj tak zle gotuje? ja mam meza kucharza więc wypasik:tak::-Da skurczy wspolczuje w ogole napisalas ostatnio ,ze twoj gin gadal ze do 34 tc twardnienie macicy jest niebezpieczne,a ja z roznych zrodel wiem ze to jest calkiem normalne jesli zdarza sie kilka razy dziennie jest niebolesne i po chwili przechodzi.Ja takie skurcze mam juz od 20 tc.Teraz jakos mi same przeszly:-)A uczyli mnie tego na poloznictwie a i w necie tak pisze:eek::sorry:

Adka zaciskaj nózki!! by mała jeszcze tam conajmniej z 3 tc posiedziała!!!Trzymam kciuki.Jak najwiecej wypoczywaj

seleminka ja 7.11 slub brałam:tak:a Ty bidu;lko na porodówce sie męczyłas

a co do imion to ja Wam powiem,ze to zalezy od regionu u mnie w ogole nie ma tych Antków a chodze co miesiąc na chrzcielną mszę:-pw zeszlym roku w mnojej parafi ochrzczono tylko jednego Antka.Na prawde nie znam nikogo kto by tak nazwal dziecię.Ale Nikodemów znam trzech trzy znajome w wieku 18-21 wlasnie mają Nikosiów,Mikołajów nie znam ,Jasiów tez nie.U nas jest teraz jakich boom na Pawełków,Kubusiów i Filipów,a z dziewczynek to AMELKA,Oliwka,Julia,Nadia i Laura.A My dajemy Antoś bo moj ma na 3 Antoś chcielismy dać Krzyś ale szwagierka ma syna Krzysztofa,a poza tym ja często prosze o coś świetego Antoniego(patron rzcezy zgubionych) i jakos zawsze lubialam to imię.Zdzwilyscie mnie ,ze jest ono u Was takie popularne.

Ja jutro mam zamiar sprzatac co z tego wyjdzie nie wiem:crazy:

A co do wód to zielone bywaja przy przenoszonej ciązy,tak przewaznie sa podbarwione krwią takie rózowawe.

Ostatnia edycja:
Do góry