reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki pogaduchy ;)

mój był na luzie hehe nawet na porodówce wyluzował,nawet przysnęło mu się hehe bo był po pracy,jedynie zjadł i wychodziliśmy-by kupić łóżeczko a tu ciach coś mi poleciało w majtki hehe :-)

artystka mnie tak krocze bolało od 34 tc Kuba duży i ciężki to mnie uciskał wszędzie,a jak boli cie kroczę to dobry znak,mnie się wydaje,że to dziecko już jest w baltonie i dlatego boli,bo mnie okropnie ciągło,rwało i bolały kości w kroczu od 36tc a w 38 to już masakra,wstawałam w nocy co godz,chodziłam siku i zmieniałam pozycje żółwim tempem,bo wszystko mnie bolało

reklama
saleminka no ja właśnie wczesniej mialam te bóle krocza, ale w sobote wtedy co mnie tak nieźle bolało to dziś jeszcze gorzej... W nocy to ja wogóle nie mialam siły na drugi bok sie przewrócić... i dziś tylko raz wstałam na siku dosłownie bez sił byłam. Chciało mi się a nie mogłam.

No a gin to już czuła główke jak mnie badała, nawet do konca sie nie musiala "wciskać" żeby wyczuć :p Mam nadzieje że szybko u mnie pójdzie

u mnie też lekarka juz głowke czuje jak mnie bada.. a torbe juz mam od paru tygodni spakowaną.. :) lampka do dziecka no też musze takową kupić :tak: :-) a pozatym mąż spokojny jest bo to nie on bedzie rodził :D heheh Codo spania to wogole straszne też niemam siły sie przewracać z boku na bok a jak wstaje na siku to jak jakaś stara babcia ledwo ledwo daje rade.. no cóż ale to juz ostatnie dni. jakoś dam rade
Artystka ja coś czuje że ty szybciutko sie wyklujesz :D może nawet szybciej ode mnie :D

Hej dziewczyny ;) Ja właśnie nastawiłam pranie i prasowałam ciuszki małej. Wszystko mnie boli :-D. Rano trochę pobolewało mnie podbrzusze i brzuch miałam twardy. Niunia też coś jakoś mało ruchliwa dzisiaj. :sorry: Ja idę się wykąpać, bo jeszcze muszę kilka rzeczy zrobić... Może być taki przypadek, że urodzi się pomimo brania fenoterolu? Ja powinnam w sumie odpoczywać a ja cały czas coś robię... :-( Nie mam czasu leżeć. 23 lutego mam wizytę więc dowiem się kiedy odstawić tabletki.. :tak: Malutka strasznie nisko leży , wczoraj w nocy 5 razy do toalety biegłam. :sorry:

o widze nie tylko ja mam troche roboty w domu :D może do tego podłogi umyje :D heheh

To mój brzuchacz z dziś :p

Wiecie co, jakoś tak nisko jest xD :p
A co do porodu no ciekawa jestem, moze ja po prostu panikuje, ale tak dziwnie mi dziś coś. Więc albo bedzie cos sie działo, albo juz jestem tak napalona na mojego synusia, ze wkrecam sobie poród :p hehe

Adka no to uważaj na siebie!!
Ja tez mialam duzo roboty ale ja wczesniej duzo robilam ,porzadki, pranie, prasowanie, sprzatanie wszystkiego. Wiec teraz mam z głowy, a tez jak głupia biegałam. Teraz to mama mi pozwala cos robic jak jest ze mna bo jak sama teraz siedze to mi kaze odpoczywać, bo boi sie ze zaczne rodzić, a mama teraz w pracy do 21 a tata we włoszech wiec sama siedze.

adka raczej nie powinnas urodzic przed odstawieniem z tego co wiem, ale roznie bywa ;P..... no chyba ze dawka okaze sie zamala jak na skurcze jakies takie silniejsze...

oooo kubusia pijesz Martusiu ?? :D:D:D:D.....

a moj Niki nie spi juz 4 dzien.... caly czas przemieszcza sie... to nogi tu a raczki tam i ooo zmiana :D.... fajnie to wyglada, jak widzisz 2-3 gorki ktore jezdza po brzuchu...

ej teraz czuje taki dziwny ciezar - tak jakby nacisk... ciagnie mnie w dol strasznie, ale nie dziwie sie - latam i psrzatam dzisiaj ---> bo juz nie moge patrzec na ten syf ( jak ja nie ogarne to nikt tego tak dobrze ne zrobi :p )

adka mi odstawiono tabletki w 35tc
artystka Ty mojego Kubusia zostaw:-D z przodu brzuch masz ogromny
to tak jak moja fotka z 28tc
ale wtedy brzusio był jeszcze mały

i z oddalenia i kilka dni wcześniej

no na fotkach właśnie jakiś taki olbrzymi ten brzuch. Ale dziewczyny coś ja czuje ze to blisko, takie napieranie czuje na krocze, strasznie wogole wszystko tam mnie boli a do tego te kłucia napieranie w dół własnie tak jak aniołek mówi. No i skurcze teraz co 5, 10, 20 minut. To zależy w ruchu co 3 do 5 minut a jak np siedze to co 20 minut.
Wróciłam z miasta, ale nie wywołałam zdjęć, ani nie kupiłam żarówki..

Ale jestem happy bo kupiłam przewijak bardzo solidny za 42zł ;) w hurtowni u nas :D
Kupiłam superaśną lampke do pokoju niebieską taką za 16.99 :D W sklepie też takim coś jak hipermarket ale z rzeczami do domu, dla dzieci, ciuszki itd a w nomi czy obi czy takich sklepach podobne za 49zł (żal!) No tylko żarówke dokupie, też taką która bedzie na niebiesko świecić, więcej wydam na żarówke, ale wyjdzie mnie tyle samo co bym samą lampke kupiła z nomi. A efekty powalające przy tych kolorowych żarówkach :D

Kupiłam w promocji wkładki laktacyjne były ;) No dokupiłam tetrowe, i zadowolona jestem bo kupiłam 3 ramki do zdjęć za grosze dosłownie w tym samym sklepie co lampka ;D I musze tylko zdjęcia wywołać ;)

Ogólnie przyjaciel ze mna poszedł... Wyobraźcie sobie jak on z tym wszystkim szedł.. Jeszcze zrobilam kolo domu zakupy na obiad i owoce... i on to wszystko nosił.. :p A ja jak księżniczka bez niczego, aż mi głupio było :p

Po zakupach humor mi sie poprawił ;D

reklama
saleminka z tego co mi sie wydaje to albo w terminie, albo przenosila :)....
salemciu popraw mnie, bo nie jestem pewna :)...

Martus ja tobie to zazdroszcze..... ze jeszcze masz sily lotoc :p... ja dzisiaj ogarnelam pokoik i lazienke - kuchnie zostawiam piotrowi) i wymiekam :(....

ejjj nie moge powtrzymac apetytu, nie moge sie najesc.... a zachcianki mam straszne... jem jem jem jem.... u mnie lodowka teraz powinna stac w pokoju przy fotelu.... :D.

mam ochote na slodkie, jakies lody najlepiej... i ogorki oooo i sledzia w sosie tatarskim.... mniam.. i cos ostrego bym se zjadla jeszcze... mniami :*!!! Bosheee na poczatku ciazy tak nie mialam a teraz??...

Do góry