reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki pogaduchy ;)

Hm.. z tego artykułu wychodzi na to że my bez problemu uzyskaliśmy zgodę bo istniała przeszkoda do zawarcia małżeństwa czyli brak bierzmowania które na tamta chwilę miało nastąpić za około 3 miesiące... Wiec teraz jakim prawem skoro jedno z nas nie miało tego bierzmowania uzyskaliśmy zgodę? Artystka nie ma tego sakramentu nie zyje w niesakramentalnym związku i nie dostała... Dla mnie to dziwne chyba ze chodzi o to że u nas to bierzmowanie było przesunięte z przyczyn niezależnych od nas. Szczerze mówiąc to jest ciekawe

reklama
A my juz PO chrzcinach. bylo fajnie choć też moja rodzinka nie przepada za kościołem... ale ogólnie udane bylo mały był bardzo grzeczny jak go lali :)
A w sobote wracamy do Niemiec juz..

mazia masz swoje zdanie ja mam swoje ale to słowo ze sie brzydze kosciola to mnie uraził, nawet wzięte w cudzysłów! Bo ja sie kosciolem nie brzydze.
CO do komuni to powiem tyle ze ja bylam swiadoma wszystiego, i tez mi na prezetach nie zalezalo ja poszlam do kosciola zeby przyjąć po raz pierwszy cialo chrystusa.. Ogólnie powiem tak że wiedzialam co to komunia i po komuni gdzie rodzina chciala dac mi prezenty ja jeszcze siedzialam w kosciele
A zreszta juz nie wazne, nie chce mi sie drazyc tego tematu.

mazia masz swoje zdanie ja mam swoje ale to słowo ze sie brzydze kosciola to mnie uraził, nawet wzięte w cudzysłów! Bo ja sie kosciolem nie brzydze.
CO do komuni to powiem tyle ze ja bylam swiadoma wszystiego, i tez mi na prezetach nie zalezalo ja poszlam do kosciola zeby przyjąć po raz pierwszy cialo chrystusa.. Ogólnie powiem tak że wiedzialam co to komunia i po komuni gdzie rodzina chciala dac mi prezenty ja jeszcze siedzialam w kosciele
A zreszta juz nie wazne, nie chce mi sie drazyc tego tematu.

a ja przystąpiłam do komunii bo kazali inni hehe szczerze to nie była aż tak świadoma celu tej uroczystości :-)

czy ktoś się brzydzi czy nie jego sprawa,ja nie wnikam bo mało mnie to obchodzi kto jakie ma zdanie na temat kościoła ;-)
Niektórzy mówią o kościele jak nie wiem o czym,jakby innego miejsca na świecie nie było...:szok: jak ktoś nie chodzi do koscioła to co gorszy jest,super jestem gorsza :-)

Hej c
Co do kościoła to ja też nie chodze :dry: jakoś nie wierze w kościół jako instytucje :dry:
Ale na wesela, chrzty itd się idzie, wiadomo :-) ;-)

reklama
no ba :-D najbardziej denerwuje mnie płacenie za chrzest itp.rodzice np.chcą wychowywać dziecko w wierze a by to robić muszą jeszcze płacić :no:

artystko Ty nasza :-D dzieciaki róznie rosną,mój urodził się 57cm znajoma urodziła kilka dni wcześniej synka 52cm a teraz noszą ten sam rozmiar ;-)
Mój 7 miesięczniak nosi rozm.74
a myslę,że sugar zakłada małemu 62 i 68,bo zapewne ma więcej niż 62cm

Ostatnia edycja:
Do góry