reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki pogaduchy ;)

reklama
Aniołek dobrze ze sie wstrzymał Niki ;)
Po świętach sobie możesz porodówke odwiedzić ;D Narazie zostań z nami ;]
Ja sie 20 dni katowałam w szpitalu ;/ Bleee.. I glupio, w dzień kobiet leżałam, w urodziny na porodówce.. Ogólnie lipa jak nie wiem co.. Nawet 18tki jeszcze do tej pory nie wyprawilam.. Po świętach będę musiała coś pomyśleć bo aż głupio że tyle czasu i ani ja sie nie wybawiłam, a chyba powinnam sobie wynagrodzić ten pobyt w szpitalu i w urodziny zamiast z picolo to ja z kroplówką hihihi ;D

sochi oj to ma córa wybór ;D

sugar a jak tam Marcyś? Zdrowy? Marudny, czy grzeczny?

no wiesz artystka moja mama urodzila mnie w swoje imieniny wiec fajnie by bylo gdyby Mlody urodzil sie w jej urodziny :p....
a najlepsze jest to ze jak moja mama mnie urodzila to tydzien pozniej moja babcia (jej mama) do spzitala na zabieg trafila ----> ja mam termin na 22.04 a moja mama jedzie do szpitala na wycinanie hemoroidow 26.04.....

a poza tym ja powiedzialam ze moge rodzic po 10tym - po wyplacie i juz!!!!!!

Martyś ojeju oby wszystko było ok. u nas gra małemu juz przechodzą powoli kolki. Ale dziś w nocy dał czadu co godzine pobudka.. ;/ Aniołek nie przejmuj sie tym brzusiem maly ma jeszcze czas poczeka na pewno :)

oj artystko,będzie dobrze:tak:

aniołku wytrzyma te 10 dni:-D mojemu było prędko w 28tc a donosiłam do 40tygodnia :-) potem wyjść nie chciał hehe

sugar mój skończył 27 w lutym

Ostatnia edycja:
My już wróciliśmy ze szpitala, wszystko jest oki. Malutki tak sie zakrztusil ze minute prawie nie oddychał aż był siny na buzi... I 3 godziny po jedzeniu tak sie zakrztusił... A nosiłam go po jedzeniu zaraz i odbiło mu sie 2 razy, raz ulało... A mimo wszystko po 3 godzinach od jedzenia sie zakrztusił! A byłam w sklepie... Wróciłam do domu, on sie lekko przebudził i przełożyłam Misia do mojego łóżka, połozyłam sie koło niego i sie wyglupialiśmy.. I nagle cisza.. Nic nie ruszal sie i nie oddychał i nagle z nosa mu poleciało, dopiero potem z buzi.. ale to bylo straszne. Nigdy tak sie nie bałam. Dobrze ze tata w domu byl, wezwaliśmy pogotowie i zabrali nas na ip i okazało sie że mały musiał zostać, bo przez takie zakrztuszenie mógł zapalenia oskrzeli dostać.. No ale wszystko jest ok juz... Ale cala noc nie spalam, na minute nawet go nie zostawiłam.. Teraz leży koło mnie. Tak sie boje teraz o niego ;(
Dziewczyny nawet nie wiecie jak ja sie spłakałam, cała sie trzesłam i sama bylam tak zdenerwowana ze glowy mało mi nie urwało i brzucha.. Ogólnie nie życze tego nikomu ;:)( To było straszne.

Adka maleńka ta Twoja córcia ale przepiękna! I cudne ma oczka :)

Sugar na kolki na 10000000% zadziała, przepajaj malego herbata z kopru włoskiego i sama ją pij! Wtedy nawet jednej kolki mały nie bedzie miał! Naprawde działa!!! W rodzinie u nas od lat to stosują matki i działa zawsze!
Mój kochanienki bardzo grzeczniutki jest.. Nie ma kolek, nic mu nie dolega, zje, załatwi sie, troche posmieje i śpi :)
Takich dzieci jak Michaś to mogę mieć gromade! Tylko żeby mnie tak nie straszyły.. Bo nastepnym razem to na zawał zejde

reklama
artystka dobrze radzi,chociaż nie na każde dziecko działa dobrze koper włoski (chodzi o likwidowanie kolek) ale na bolesne wzdęcia czy lekko bolący brzuszek to na pewno będzie skuteczne;-)

ja sama piłam herbatkę z HIPPa z koprem włoskim i po 1 miesiącu herbata ułatwiajaca trawienie:tak: a ostatecznie zastosowałam kropelki sab simplex które zamieniłam na bobotic-działą identycznie,bo mają ten sam skład;-)

bóle brzuszka trwały u nas jakoś do stycznia,czyli jakieś 2 miesiące.

artystko dziecko moze nawet ulać po tym jak zje i pośpi te 3 godziny...dlaczego? nie wiem...niby mleko już powinno być przetrawione,mój jak zasypia po mleku to nie podnoszę do odbijania,jak się przebudzi,po np.godzinie czy po 30minutach-bo dłuzej nie śpi po dużej ilosci mleka w dzień to mógłby wybekać cały alfabet :-D czsami wypierdzi to.

Do góry