reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki pogaduchy ;)

reklama
adka hehe no to niezle masz ;p jak pierwszy raz uslyszalam historie o tym ze kuzyn sie zakochal w kuzynce to bylam w szoku ale w dzisiejszych czasach to juz chyba naromalne:baffled: w zeszlym roku na wakacjach to pojechalam z kolezanka do jej babci i byl tam jej kuzyn i to co oni wyprawiali to bylo szczyt wszystkiego zachwowywali sie jak para nawet sie bzykali hm wiem bo spalam w tym samaym pokoju ale po tym wszystkim szybko wrocilam do domu hehe ;D a jeszcze chcialam ci pogratulowa przelicznej coreczki bo jest po prostu boska normalnie zakochac sie w niej mozna :sorry2:

adka no niby prawnie ale w koncu to rodzina i .. brak slow na to wszystko hehe ;p a siostra z bratem to juz w ogole patologia na calej lini ;D na glownym mlode mamy- przyszle i obecne polecilam dziewczyna fajna ksiazke jak chcecie to wejdzcie tam i przeczytajcie sobie bo kawalek przytoczylam i naprawde fajna ksiazka ;D i znalazlam tak duzo odpowiedzi a nawet wiecej to co chcialam wiedziec na temat facetow jacy sa jak mysla itp ;D

hej laski troche mam d nadrobienia..
Mazia- wszystkiego naj naj z okazji narodzin bobasia. jak sobie radzisz?
Adka- nie martw sie mój ma od 2 tyg. kolki co wieczór i niewiem z czego. na szczęście mamy jakieś spoby na to. Bujanie, masowanie, chuśtanie, herbatki itp.. zawsze coś pomoże i niemów że jesteś zła matka każdy ma gorsze dni.. Tak samo ty Martuś nie przejmuj sie ja ostatnio płakałam razem z małym tak płakał niewiedziałam co robić nic nie pomagało. ale wkońcu huśtanie w foteliku pomogło..
A wogóle wesołych świąt laski :)

melduję się, że jestem ;-)
współczuję kolek.. a próbowałyście jakiś preparatów? podobno mamy bardzo polecaja sab simplex,
albo jakieś czopki na V - zapomniałam teraz nazwy

adka dzicko się bardzo zmienia w ciągu roku,więc róznie bywa...;-)ale Kubuś po urodzeniu był podobny do tatusia,teraz jak ma 5 miesięcy :-D 50/50

aniołku wytrzymasz kochana do 10 :-) teraz duzo odpoczywaj to wytrzymasz na pewno

witam,
Adka haha no nie moge , Twoja mama ma racje, niech alimenty płaci ;D hehehe
saleminka Kubulek super wygląda, przystojniak jak tralala ;)

aniołek ja mam espumisan, ale nie mam do niego ulotki i nie wiem jak to stosowac;p tzn i tak mi narazie nie potrzebne bo nie ma kolek ;]

sugar.. no bywa tak, ze nerwy moga puścić.
Dziś w nocy juz nie mialam sił do małego.. Tzn wkurzał mnie bo sie przebudzil, marudził i z 15 minut z nim walczyłam z cyckiem, złapał cmoknąl raz i wypluwał, mało tego tak glową krecił ze nie moglam mu dać.. i myslalam ze sie wsciekne bo tak kilka razy w nocy zrobił mi i on sie denerwowal ze zlapać nie moze i ja sie wkurzalam...
Poza tym ja powiem szczerze ze mam nerwy na te jego ulewanie.. Potrafi mu sie po jedzeniu odbić 3 razy i nie uleje mu sie a potrafi 4 razy mu sie beknąć a pozniej wszystko co zje to uleje.. co 5 minut mu sie ostro ulewa, przebieram go 10 razy w ciągu dnia...! A to co uleje to pozniej woła o jeść... Cycki juz mnie tak bolą bo on by jadł i jadł i jadł i jadł.. On je 40 minut ale cały czas ssie... Bez przerwy! A pokarmu mam dużo i on je tak zachłannie! Ja nie wiem jak ja go wykarmie. Niby jest grzeczny, ale non stop by jadł. On wisi mi na cycku non stop...

Karmiłam go o 9.40 a już słysze ze płacze... Ide go znowu nakarmić. ;/

tak nie na każde dziecko zadziała. wogóle ja wole bez leków sie obejść jak narazie jakoś sobieradzimy.a pozatym niektore sa od 3 miesiąca leki.

reklama
Martyś-nie przejmuj sie kochana. po 1 moj bobas robi to samo z cyckiem taki przepadzity jest rzuca sie na tego cycka i nie zawsze go chwyci porządnie a jak nie chwyci to płacze i sie wierci musisz go delikatnie docinąć do tego cycka nie bój sie nic mu sie nie stanie. a ulewanie też jest normalne moj tez tak wczesniej miał, dużo cierpliwości i śliniaczki zakładaj, kładź na boczku i pod główkę tetrową pieluszkę.Pozatym taki mały dzidzia chce być blisko mamy dlatego chce ciągle przy cycku nawet choćby miał go tylko "mamlać" takie życie minie mu to.

Do góry