reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki pogaduchy ;)

A ja mam sie bardzo dobrze ;) brzuch sie stawia ale nie za czesto. Ogólnie nie zapowiada sie na nic ;:):):)( Niestety
A Niki coś sie bardzo uspokoił od południa :) przynajmniej nie molestuje moich żeberek i prawego boczku.
Hehe teraz jak to pisałam to mnie kopał własnie po zeberku :p Przypomniał o sobie hehe

A co do tatusia racja :D Niech sie chłopak stara i nie myśli że dziecko to tylko obowiązek dla mamusi, bo mamusia też ma swoje potrzeby ;]

jak się nie zapowiada to dobrze,ja się czułam super a tu ciach-idziemy sobie do sklepu,potem mielismy jechać po łóżeczko dla małego i coś mi poleciało po nodze-hehe no tak wody odeszły :-D

jestemaniolkiem nie noś tak ciężkich rzeczy do po dupie dostaniesz:tak: myśl o przestawianiu po 38tc :-D przy takich wysiłkach szyjka moze sie skracać a potem będziesz musiała leżeć jak ja,chociaż ja się nie przemęczałam,ale wieloryb mi uciskał to się skracała hehe

My dzisiaj idziemy na rehabilitacje z Kubusiem,będzie badany przez spacjalistę i potem ćwiczenia

reklama
jak się nie zapowiada to dobrze,ja się czułam super a tu ciach-idziemy sobie do sklepu,potem mielismy jechać po łóżeczko dla małego i coś mi poleciało po nodze-hehe no tak wody odeszły :-D

jestemaniolkiem nie noś tak ciężkich rzeczy do po dupie dostaniesz:tak: myśl o przestawianiu po 38tc :-D przy takich wysiłkach szyjka moze sie skracać a potem będziesz musiała leżeć jak ja,chociaż ja się nie przemęczałam,ale wieloryb mi uciskał to się skracała hehe

My dzisiaj idziemy na rehabilitacje z Kubusiem,będzie badany przez spacjalistę i potem ćwiczenia
no wiem, temu jak narazie juz nic nie przenosze ;P....

ojjj a cos jest nie tak?? mam nadzieje ze nie... Ucaluj Kubulka od cioc :*:*:*

ojjj Adunia ale nas nastraszylas ta nieobecnoscia ;)....

to dobrze ze jeszczes w dwupaku ;)....

apropo skurczy ja zapominam od trzech dni brac aspargin i nic.... moze leciutkie 2-3 napiec ale tak to nic.... wiec adka moge ci powiedziec ze ci zazdroszcze bo ty chociaz wiesz z ze jak odstawisz to cos sie bedzie dzialo, a u mnie pewnie cisza bedzie jak makiem zasial i ide o wszystko ze przenosze - znajac moje szczescie :/....

a jak sie teraz czujesz Kochaniutka?? :)
jak Amelcia??

Witam kochane! ;]
Saleminka cały czas licze na to że sie coś wydarzy a tu nic.. Cisza! :p

aniołek mój tata ostatnio uparł się ze bedzie Franciszek Wojciech Urbański :p (po tacie Wojciech :p)
U nas w rodzinie od strony taty to każdy syn ma imie drugie po dziadku, mój tata to Wojciech Henryk.
Moja mama też za Frankiem jest bardzo. Ale Franków to normalnie zatrzesienie jest.
Ja tam za Nikim jestem i to bardzo. A nikt mi nie ułatwia sprawy bo kazdy coś innego proponuje.
Ale sobie spojrzałam w kalendarz i 9 są imieniny Franciszki, jak sie 9 marca urodzi to bedzie Franek. Jak 10 to są imieniny Marcela i będzie Marcel. A 8 marca jest Wincenta :p A na mojego tate we Wloszech mówią Wincenty bo to Wojciech. Więc od 8 do 10 zaplanowane imiona są ;P

Chociaż znając życie to duzo sie jeszcze zmieni haha ;p

Adka ja 7 marca mam termin ;P I zobaczymy co to bedzie z tego ;p bo ja coś czuje że... Wielkie NIC :p haha

A dziś w nocy czesto mnie skurcze łapały, ogólnie nie wiem czy mi wody płodowe sie nie sączą, bo co ide do łazienki to mam plamke mokrą, ale bez zapachu (tzn mam katar i nie czuje tak mocno, ale to napewno nie mocz bo mocz ma specyficzny zapach)
No i dziś mam znowu całe intymne czesci ciała obolałe jak ho hoo.

A wy jak sie trzymacie?
Plany jakieś na dziś?

ja - spiaco----> kolejna noc przebiegla mi na ciaglym przezucaniu sie z boku na bok , juz nawet poduszka po brzuszkiem i miedzy nogami nie pomaga....

mam to szczescie ze jak ja spie to Niki tez, budzi sie dopiero jak wstaje, a tak przez cala noc spi :p.... grzeczny synio, moze po porodzie tez tak bedzie ----> nadzieja matka glupich xD!!!

artystka fajny sposob na imiona :D, i wszystkie sa boskie, nawet Wincek :D, chociaz Witek mi sie bardziej podoba :p...

a ja sie wkurzam strasznie bo kupilam se ostatnio witaminki z dodatkowa porcja magnezu zelaza i wapnia... i przez to zelazo mam takie zatwardzenie ze ho hooo.... jabka jem jedno za drugim i nie pomaga :/.... nie wiem co z tym robic --- biore witamini co drugi dzien :p...

adka
moj Niki tez nogami przebiera :D ahhhh....
wstawilam brzunio na brzuszkowy :p:p:p

jestemaniolkiem wszystko dobrze z Kubusiem,kiedyś miał zawiasyw prawą stronę,zaczęło mu to troche zanikać,ale specjalista musiał go zobaczyć ;-) i po zbadaniu okazało się,że wszystko jest dobrze,rozwija się fizycznie tak jak powinien w swoim wieku :-) ma lekką asymetrię,ale to pikuś,bo młody walczy z tym :-D trochę ćwiczeń koordynujących lewą stronę i będzie dobrze

a wiesz jak boli wszystko wkroczu pod sam koniec fiu fiu,ja to obłozona poduchami byłam inic,tak mnie krocze bolało na kilka dni przed,że co godzinkę wstawałam i ciągle zmieniałam pozycje

artystka przenosi...? hmmm mozliwe :-D ciekawa jestem,chociaż ja też nie spodziewałam się,że urodzę 7.11 tak jak miałam termin,a tu nagle popłynęło mipo nodze :-D

ufff to dobrze ze wszystko ok :).....

eh ja co pol godziny zmeniam bok... ale wstac mi sie nie chce sczezrze, probuje spac.... czuje taki straszny bol calej miednicy, calych bioder :/... malo przyjemne :(...

saleminka to i tak dobrze jak co godzine, ja bym tak chciala, nie przesadzam ale ja 5 minut nie wytrzymam w jednej pozycji.. Któregoś dnia polozylam sie w poludnie spać, mama byla zmeczona i obok mnie sie polozyla, ja usnęłam a mama przez 2 godziny nic nie spała! I tylko chodziła wściekła ze nie dziwi mi sie ze ja jestem nie wyspana jak ja mam robaki w du... i nawet 5 minut nie wytrzymuje w jednej pozycji. Ae to byl jeden z kilku takich przyśnieć moich ze nie pamietam ze sie przewracałam. Ogolnie cała noc tak sie przekrecam co chwilunie, łózko ktore przed swietami jakos rodzice kupili, juz trzeszczy;/
Ogólnie jak leże i patrze na godzine to co sie przekrecam to 02.03 chce sie przekrecić a tu 02.05 później 02.10 znowu sie przekrecam to 02.15.. I tak cala noc... Wiec chodze śnieta i to konkretnie.
Kochana to dobrze że z Kubulkiem wszystko oki ;)

aga też oglądałam tvn z ewą drzyzga haha niezłe te niektóre babki były xD

aniołek ja poduszki to hoho jak jak sie obkładałam, pod plecki, pod brzuszek, miedzy nogi. I nic. Przespalam pierwszą noc jak sie obłożyłam tak poduszkami, a pozniej jeszcze gorzej sie z poduchami czułam

Wstawiam wam foto z dziś :D

p1000384q..jpg
P1000364..jpg

reklama
Do góry