reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki pogaduchy ;)

Hej Artystka mnie tu zapraszała więc wpadam:tak: jak narazie coś trudno mi się wbić w rytm młodych mam i brzuszków bo na wątku grudniowym na którym się udzielam piszemy więcej i jak się tam wejdzie to co chwilkę nowy post:tak:
Artystka mam nadzieję, że smarujesz brzusio tak jak radziłam? Wg usg jak duży ma być twój synek? mój trzy tygodnie przed porodem(cesarką) miał 3300g a urodził się 3900g i 58cm taki wielkoludek:tak::tak:
Jak wspomnę swój brzuchol to aż nie wierzę, że tak dzidzia się mieściła a lekarz mówił, że dużo wód też miałam.
Saleminka ja sama zostałam w domu po 3 dniach i wiesz co? Wolałam być sama bo więcej się uczyłam z pielęgnacji maluszka-a mieszkam z rodzicami, mężem i siostrą.
Sugar ja dwa tygodnie przed terminem już czekałam z niecierpliwością, żeby coś się ruszyło i cieszył mnie nawet najmniejszy skurczyk:-D a mój Aleks nie zamierzał szybko opuścić maminego brzuszka i lekarz wyznaczył mi termin cesarki na dzień po terminie tzn 28 grudnia;-)
Aluś waży już 6100 i mierzy 65 cm:tak: a jak widać na suwaczku dopiero skończy 2 miesiące:szok:
Ehhh rozpisałam się:-D mam nadzieję, że to nic złego :tak::tak::tak::tak:

reklama
Jestem zła! Bo moja lekarka jest beznadziejna. Na to co jej powiedziałam, nie odpowiedziała nic ( jak zwykle). Jest olewająca... :wściekła/y::wściekła/y: O fenoterolu nie mówiła nic. Tylko dostałam opieprz, że nie pojechałam do szpitala ze skurczami. Zrobiła mi usg ale nawet nie wiedziała jakiemu tygodniowi ciąży te wymiary odpowiadały , sprawdzała w jakiś książkach a na końcu się mnie zapytała jak to było jak mi w szpitalu robili. :eek: A na usg mi pokazała jak serce bije i dodała: "pokaże pani, że serce bije żeby nie było". I zorientowała się, że nie zrobiła mi badań , które powinnam mieć zrobione już dawno i napisała mi na zwykłej karteczce jakie badania mam zrobić. To wszystko na własny koszt! :no::no::wściekła/y::wściekła/y: Jestem wściekła. Badania ginekologicznego też mi nie zrobiła, chociaż wydaje mi się, że powinna po tym jak powiedziałam jej , że miałam skurcze.

A wczoraj też miałam skurcze ( stawianie brzucha ) równo co 8 min. Ale były mało bolesne i zasnęłam...:sorry:
Jeju siekłabym taką w łeb! Na tym etapie na każdej wizycie miałam badanie na fotelu,żeby sprawdzij czy rozwarcie się robi. A wymiary dziecka i wag też gin mi podawał poza ostatnią wizytą bo Aleks był już za duży, żeby na Usg go zmierzyć

HEj dziewuchy:)

Dawno nie pisalam bo maz mial wolne i zajmowal sie nim:-):-)

U nas wszystko ok,Zadnych skurczy i innych dolegliwosci nie ma!.Czujemy sie swietnie.Co mnie bardzo bardzo cieszy!!!!

Adka co do Twojej lekarki to brak słow.Ja na twoim miejscu poszlabym gdzies prywatnie,nie ma co sie ludzic.Jestes jeszcze na takim etapie ciąży ,ze rodzenie nie jest Ci wskazane,i może byc malenstwu cięzko.Więc wydaj te kilka zl i idz do kogos prywatnie.Powiedz co Ci dolega,i do cholery moim zdaniem powinnas miec coś na podtrzymanie !!!!! fenoterol albo chociaz relanium!!!.Dziewczyno na prawde to nie są zarty.A zreszta najlepiej by bylo jakbys sie przy dolegliwosciach zglosila na IP tam by Cie wypadali(za darmo) podali leki itp.Ja bym nie zwlekała!!!!

Pauluś no to miałas giganta nie powiem;-)a masz jakies zdjęcia brzuszka?????I widze ,ze ten sam rocznik jestesmy;-)(najlepszy:tak::tak::tak:)

Artystka a Ty jak kulasz sie jeszcze???

saleminka ja w sumie Ci powiem ze uważam ze "obsługa" dzidzi nie jest trudna. Ale boje sie ze mimo wszystko okaże sie ze nie umiem nic zrobić przy maluchu.

adka Ty sie nie zastanawiaj tylko idz na IP i tam Cie zbadają, przedstawisz sytuacje co i jak i napewno Ci pomoga ;)

Pauluś miło ze zawitałaś do nas ;) Co do mojego brzusia, no smaruje, wczoraj co 20 minut sie smarowalam cały dzień. A co do dziecia mojego to nie wiem ;/ Moja gin mi w 32 zrobiła usg i młody ważył 1915 i według gin mało ważył jak na 32 tydzien. Ogólnie to powiedziała ze do dużych nie bedzie nalezał. No ale ja jak sie urodziłam 2750 ważyłam ;] i 51cm mialam ;p Wiec taki kurdupelek ze mnie ;]
Jak do 4 marca nie urodze to mam wizyte to moze i mi zrobią badania ;]
A Ty kochana to koloska takiego masz :D Ja chciałabym zeby moje nie bylo takie chude jak tatus..

Mazia no nadal chodze z bebzolkiem... Naprawde czuje ze po terminie jeszcze urodze

adka ja bym na twoim miejscu poszla teraz prywatnie i tyle, ostatnie dwie wizyty czy nawet ta jedna to nie duzy koszt - zwlaszcza ze ja chodze cala ciaze priv i mimo ze u nas sie nie przelewa to zawsze jest na ta wizyte ;)...

a poza tym taka lekarke to powinnas jeszcze zbesztac za brak profesjonalizmu i tyle!!

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

a wy jak sie czujecie Kochaniutkie??
czy tylko ja mam dzisiaj taki zly dzien??....

aniołek nie tylko Ty. Od rana tak mnie krocze boli że szok, aż dosłownie odbyt mnie boli.. tak mi pulsuje. Ogólnie w nocy co 40 minut z zegarkiem w reku wstawalam na siusiu i młody mnie do tego co jakiś czas budził tak porządnie kopał. Dostałam w nocy 3 takie kopniaki ze w szoku byłam nie dość ze bolało jak nie wiem co to i jeszcze aż słyszałam jak zabulgotało tak porządnie.
Ale na poród sie nie zapowiada.

A Ty jak przestałaś już sprzatac?:D

aniołek nie tylko Ty. Od rana tak mnie krocze boli że szok, aż dosłownie odbyt mnie boli.. tak mi pulsuje. Ogólnie w nocy co 40 minut z zegarkiem w reku wstawalam na siusiu i młody mnie do tego co jakiś czas budził tak porządnie kopał. Dostałam w nocy 3 takie kopniaki ze w szoku byłam nie dość ze bolało jak nie wiem co to i jeszcze aż słyszałam jak zabulgotało tak porządnie.
Ale na poród sie nie zapowiada.

A Ty jak przestałaś już sprzatac?:D
:-p:-p:-p jak narazie nie mam co sprzatac juz, ale 10ego zaczynam remoncik wiec bedzie robotki :-D:-D:-D!!!!
malowanko i przemeblowanko ahhh....

wlasnie wszamalam fryteczki, kurcze dalej mam ochote na salatke z ogorasem, wczoraj jadlam, przedwczoraj jadlam i dzisiaj tez bym se zjadla, mimo ze ogorki i pomidorki troszku kosztuja :eek:...
masakra

ha to ja sie pochwale soba xD xD xD xD... i moim malym brzusiem ;/

Załączniki

• SDC10024a.jpg
    SDC10024a.jpg
    30,6 KB · Wyświetleń: 86
  • SDC10027mini.jpg
    SDC10027mini.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 87
reklama
ha znalazlam tylko dwa zdj.....
na jednym wyglupy z kumpela :p....
a na kolejnym z P. nad jeziorem w wakacje....

Załączniki

• SDC16983.jpg
    SDC16983.jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 100
  • SDC19075.jpg
    SDC19075.jpg
    42 KB · Wyświetleń: 100
Do góry