reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki pogaduchy ;)

Cześć dziewczyny
Mama moja uważa ze dziś albo jutro bede rodzić, poszłam dzisiaj zdjecia wywołać,fryzjerka wreszcie mnie obcięła i kupiłam coś na obiad pozniej. Od 12 byłam na nogach.. a od 14 łapią mnie non stop skurcze, tzn mam bardzo twardy brzuch właściwie cały czas.. Poza tym brzuch mnie tak boli i nie boli, tak jakbym potrzebowała zrobić nie siusiu tylko te drugie ale jak ide do wc to nie moge.
Mama mnie nastraszyła już ze to parte są...

Wogóle ten dzisiejszy sen, jakaś przewrażliwiona jestem, drażliwa. Wszystko mnie wkurza. A młody strasznie jakiś niespokojny ciągle na boki sie rozpycha wierci sie cały czas. Mi gorąco tak że szok!
I straciłam apetyt, od wczoraj wieczora zjadłam 2 banany tylko i nic poza tym... ;/

Jestem przerażona, musze szybko sie spakować, tyle czasu sie zbierałam i nie mogłam zebrać, a teraz jak sie strasznie hu**wo czuje to akurat musze ;/ Głupia jestem wiem.

Jak sie nie pojawie to wiadomo że budze wszystkich w szpitalu darciem swoim

reklama
a tu co tak cicho?? Weekend? Czy może nasza ekipa sie rozpakowuje?
Sugar coś ostatnio nie widać... :D Może sie dziewczyna nam wykluła ;)
I aniołek zaginął ;]

Adka a Ty jak tam dzisiaj sie czujesz?

Mazia a u Ciebie jak sytuacja? :) Wszystko oki?

A tak z innej beczki, bo trapi mnie to, że przytyłam tylko 10 kg. :-( I boje się, że to mi spadnie po urodzeniu. A ja bym chciała, żeby nogi mi jeszcze przytyły. Byłabym wniebowzięta. Bo mam straszne patyki :( Pod pośladkiem udo ma 51 cm, na środku uda 49 cm, kolano 35 cm i łydka tylko 33 cm :wściekła/y::wściekła/y::-( a nad kostką prawie 22 cm. Normalnie załamana jestem, bo myślałam, że będę lepiej wyglądać. :( Nie chce znów w lato kryć nóg w długich spodniach. :zawstydzona/y:
tp masz odentyvzne nogi jak ja :-D:-D:-D!!! tez nie chce schudnac po ciazy...te 15kg niech zostanie ;-).

Moja mama zapchała toaletę. :-D:-D:-D Wpadła jej kostka mydła. :-) No a mi sie chce siusiu i mam problema :szok::-D .
Dajesz rade pomalować paznokcie u nóg?? Bo mi się ciężko obcinało a co dopiero malować. :-D
jak ja skarpetki nie moge zalozyc sama :-D by majtki naciagnac to musze sie porrzadnie natrudzic.... jak podnosze noge to strasznie maly wbija mi sie w zoladek i pluca - bol w ch....

Cześć dziewczyny
Mama moja uważa ze dziś albo jutro bede rodzić, poszłam dzisiaj zdjecia wywołać,fryzjerka wreszcie mnie obcięła i kupiłam coś na obiad pozniej. Od 12 byłam na nogach.. a od 14 łapią mnie non stop skurcze, tzn mam bardzo twardy brzuch właściwie cały czas.. Poza tym brzuch mnie tak boli i nie boli, tak jakbym potrzebowała zrobić nie siusiu tylko te drugie ale jak ide do wc to nie moge.
Mama mnie nastraszyła już ze to parte są...

Wogóle ten dzisiejszy sen, jakaś przewrażliwiona jestem, drażliwa. Wszystko mnie wkurza. A młody strasznie jakiś niespokojny ciągle na boki sie rozpycha wierci sie cały czas. Mi gorąco tak że szok!
I straciłam apetyt, od wczoraj wieczora zjadłam 2 banany tylko i nic poza tym... ;/

Jestem przerażona, musze szybko sie spakować, tyle czasu sie zbierałam i nie mogłam zebrać, a teraz jak sie strasznie hu**wo czuje to akurat musze ;/ Głupia jestem wiem.

Jak sie nie pojawie to wiadomo że budze wszystkich w szpitalu darciem swoim

a tu co tak cicho?? Weekend? Czy może nasza ekipa sie rozpakowuje?
Sugar coś ostatnio nie widać... :D Może sie dziewczyna nam wykluła ;)
I aniołek zaginął ;]

Adka a Ty jak tam dzisiaj sie czujesz?

Mazia a u Ciebie jak sytuacja? :) Wszystko oki?
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no to teraz uuuuhhhh.... kurcze nie strasz malpo.... wiesz ze ja tu przedzawal przezylam jak to przeczytalam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.... nie strasz!!!!!

ja od trzech dni biegam i sprzatam i sprzatam i sprzatam - to dla mnie nienormalne.... zna ktos dobrego psychiatre?? :-D:-D:-D

masz jeszcze 2 tygodnie ----> siedz i czekaj!!!!!

nie ma zakamarka ktorego nie wypucowalam :-) i mam co jakis czas napiecia ale bezbolesne i trwaja do pol minuty... i sa naprawde lekkie.... wiec luzuje :-D!!
a poza tym maly strasznie sie napina, mam pytanie - czy ty kochana tez masz takie uczucie jakbyc miala zaraz wypluc pluca?? - albo mialas takie uczucie??...boli mnie cala klatka piersiowa i gardlo od tego nacisku :zawstydzona/y:...

jak sie dzisiaj czujesz kochana??...

Adka coś czuje że sie nam rozpakowujesz już.. Może przedzwoń do lekarza, opisz co sie dzieje i zapytaj czy warto przyjść na wizyte czy to fałszywe alarmy.

Aniołek no kochana ja tak mam od 30 tygodnia, dusze sie nie moge oddychać, oddycham tak głośno że w drugim pokoju mnie słychać. Ogólnie to czuje jakby mi cos też zatkało tam w środku i coś uciskało.. Wiec to normalne wydaje mi sie.
Dziś nie moglam usnąć ;/ Męczyłam sie baaardzo długo ;/ jestem nie wyspana, tak sie dusiłam bylam bardzo zmeczona i o 23 juz sie położyłam a tu dupa, nawet minuty nie przeleżałam na jednym boku, z prawego boku na lewy, później na wznak ;/ ale tak mi duszno było ,strasznie.
Do tego mnie suszyło i co 10 minut chodziłam po mleko do lodówki. Bo nie było wody do picia ;/ Moj tata wszystko wypił! Brr...

A ja jeszcze chwile poleniu****e, ubiore sie w ledzinsy ;D i zamierzam brac sie za robote.
Tym bardziej ze przed chwila poczulam bóle w kroczu.
A wy jak tam dzisiaj?

adka bolesne już masz? to bliziutko...
Nie strasz ze aż tak bolesne... I co mialas tak tez jakby kupke sie chciało a jak do wc idziesz to nic?
Bo ja tak wczesniej wlasnie mialam, ale pozniej mi przeszło, mialam fałszywy alarm.

Właśnie tata wrócił do domu.. Był u lekarza kwalifikuje sie do szpitala, jest tak powaznie chory. ma zapalenie krtani i cos jeszcze ale nie uslyszalam jak mowił bo ledwo go mozna zrozumiec.

Adka czy Ty bierzesz fenoterol i isoptin?? bo nie ciekawie to wyglada lec jutro do lekarza na kontrole!!! Masz jeszcze czas na rozpakowywyanie.A cisnienie strasznie wysokie od razu powinnas na IP jechac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a nogi CI puchną????moze to cholestaza:eek:

Artystka a u mnie ok:) ostatnio 2 dni zle sie czulam ,ciagnal mnie brzuch do dolu ale juz przeszlo,w piatek za bardzo sie przemeczylam to dlatego:eek:A spac tez nie umiem ostatnio,duchoty tez mam straszne ....raz mysalam ze sie udusze doslownie powietrza chwycic nie umialam.Lezenie na boku boli jak cholera ....ale marudzę.A ja myslalam ,ze Ty juz sie rozpakowalas.Ale w sumie dobrze ,ze jeszcze nie .Nie lataj po tych schodach bo jeszcze nogi polamiesz.2 tygodnie wytrzymaj albo jeszcze tydzień chociaż.Zreszta mały jak bedzie chcial wyjsc to sam wyjdzie,Ty go mamuska nie powstrzymasz.

A sugar moze rzeczywiscie juz rozpakowana!!:-p:-p

Edit Artsytak kurcze to nie ciekawie z tata,niech lepiej idzie do szpitala z krtania nie ma zartów!

Ostatnia edycja:
co do sugar to mi sie właśnie wydaje że sie rozpakowała nam :D ;) Nie ma jej coś za długo ;]

mazia no wlasnie z tym duszeniem tez tak mam ;/ Lipka naprawde, a kregosłup to mnie tak juz boli, wogole cale plecy. Nie dosc ze mam duze cyce do dźwigania to moj klocuszek jeszcze w brzuszku i naprawde juz mi ciężko
Dlatego chcialbym zeby juz byl maluch. Zeby juz sie ciepełko zrobiło :D

Co do taty dałam mu gorący rosołek, 2danie wyszłam z pieskiem zeby w spokoju sobie pospał. I własnie wróciłam, sobie smacznie śpi teraz :)

reklama
Ja w nocy miałam straszne skurcze. Najpierw kilka o północy , potem zasnęłam i obudziłam się o 3. Brzuch mi się stawiał i przy tym miałam okropny ból krzyża, jakby mi ktoś pałką przywalił i ciągnięcie podbrzusza. Myślałam, że rodzę. Skurcze ustały o 6 i dopiero zasnęłam. Rano miałam jeden czy 2 bolesne tak jak w nocy. :wściekła/y: W dodatku miałam wczoraj zawroty głowy i ciśnienie 160/100:szok: :-( . Bardzo sie boje... nie wiem co robić.
no do jasnej cholery adka ty lec do szpitala masz jeszcze wuuuchte czasu do porodu, dziecie jeszcze nie donoszone a ty chcesz rodzic?? troche rozsadku kochana - chcesz by dzieciu sie nie daj boze cos stalo??.... jeszcze przynajmniej 2 tygodnie powinnas nosic malca!!!!!!
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
artystka tez juz miala ode mnie zjebke za bagatelizowanie takich spraw i ty masz teraz!!!!!

ja tu przez was zjade teeeeeeej!!!!!!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ehhhh co wy myslicie ze co ja nie denerwuje sie o was??... to jestescie w bledzie!!!!

panienka z rana do szpitala jedzie i tyle!! zrozumiano ;-)??!!!

Artystka no widze ze jeszcze jestes w stanie latac i robic :p:p... ja dopiero teraz skonczylam robote...... :-p:-p:-p
a jak teraz sie kochana czujesz??..... jak tam malenki??....

zauwazylam ze macica mi sie napina przy gwaltownych ruchach ale tak bardzo delikatnie i trwa to z 15 sekund nie dluzej, wiec pfffyyy.... to jeszcze nie to twardniecie nie te skurcze :p...

zaraz kolacyjke robie - zapiekanke serowa, bo P. pozno wraca a on nie lubi odgrzewanego zarelka :p...

Do góry