reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki forumowiczek

reklama
To mnie P. zabije chyba :D:D:D:D....
juz mysle by kupic chociaz jeden spioch :)...

jestem już mamusią 12 dni i powiem z własnego doświadczenia żeby za dużo nie kupować na 56cm ;-)
najbardziej sprawdzają się kaftaniki,śpiochy i pajace,body hmm najlepsze dla noworodka moim zdaniem na lato,bo ja ubrałam małemu body jedynie w dni w których mój misiek napalil za bardzo w centralnym ;-) czyli jakoś 2 razy tylko i cała nowa sterta mi leży a i klocuszek mi się urodził to i we wszystko mi nie wchodzi co kupiłam :-D

jestem już mamusią 12 dni i powiem z własnego doświadczenia żeby za dużo nie kupować na 56cm ;-)
najbardziej sprawdzają się kaftaniki,śpiochy i pajace,body hmm najlepsze dla noworodka moim zdaniem na lato,bo ja ubrałam małemu body jedynie w dni w których mój misiek napalil za bardzo w centralnym ;-) czyli jakoś 2 razy tylko i cała nowa sterta mi leży a i klocuszek mi się urodził to i we wszystko mi nie wchodzi co kupiłam :-D
tak mysle zeby tylko pare 56 kupic, a reszte wieksza......
jak narazie chce jeden spioszek kupic, tak by miec do czego sie usmiechac :D!!!

Imie? Nie wiem mi sie strasznie dużo podoba
Moja mama strasznie glosuje za Antosiem, niby reszcie rodziny tez sie podoba ale jak mam wpisać Antonii to juz tak dziwnie...
Mam przyjaciela Jaśka jest wspaniałym inteligentym i dobrym człowiekiem
Poza tym mojej babci facet ma na imie Janek ;p no a zreszta ja i obie babcie najbardziej za tym imieniem jestesmy
A co do innych imion ale podobają się raczej tylko mi to np Dorian (ale nie pasuje do nazwiska) Miłosz Kubuś też ładne imie chociaż znam 4 Kubusiów i jeden ćpun i egoista dwóch fajnych miłych i inteligentnych i jeden taki smutny jest wiecznie
Ogólnie duży problem ale prawdopodobnie będzie miał na imie Antoś albo Jaś

Jak widać mam duuży problem i biore pod uwage wszystko. W szczególności znaczenie imienia. Jestem artystką i chcialabym zeby moj synek tez odziedziczył coś po mamuńci :p :)

Wczoraj kupiłam nowe łożko do siebie bo te moje stare bym rozkladała ze 20 minut a wersalka bardzo szybko i jakby co to mniej miejsca zajmuje :)
Biurko za 3 tygodnie dostane ;) łóżeczko dla synusia odbiore w nastepnym tygodniu. Dziś ide szukać wózeczka :)
No i musze sie rozejrzeć za farbami bo musze coś artystycznego walnąć na ścianie ;))) hehe

A Ty sie zakupami nie martw ja mialam czekać do momentu az sie dowiem co mam a ze 3 tyg wczesniej jak wpadlam do sklepu to wyjsc nie moglam :p i kupuje i kupuje i kupuje.. hehe ale mam taktyke zeby kupywać tez na dzidzie pół roczną bo wtedy wiem ze sobie moze poczekać a pieniązki nie zawsze są wiec poki teraz mam to działam ;)

mi się tak podobały kolory łapek niedrapek,że kupiłam 3 pary i nie żałuje,bo 1 para zniknęła mi w szpitalu i dwie mi zostały to mam na zmianę,czapeczek mam sporo,bo oczywiście podobały mi się :-D moja koleżanka w 30tc powiedziała,że ma czas na kupowanie i trafiła do szpitala i była w nim do rozwiązania i tyle się nachodziła po sklepach ;-) ja zaczełam w 26tc gromadzić wszystko,a w 35 miałam już wystarczająco dużo rzeczy by się zatrzymać :-D

ja tu moze nie pasuje ale mam odwrotne doswiadczenia kaftanike u mnie po szpitalu odpadly bo sie powilaly do gor i w ogole nie wygodne byly:-p a body i nadwor sa lepsza o jak jest wiatr to plecy i tak zawsze osloniete. A w lato zrezygnowalam z body tylko same ciuszki no chyba ze samo body:-) to sie nazywa zroznicowanie zdan:-p

reklama
No ja córeczke chciałam Maja albo Nadia :)
A teraz jak wyszlo ze synek jest to wogole mam stres jakie imie. Hih
Dziś kupilam następną porcje pierdolek :)
Ogólnie znalazłam super wózek w hurtowni za 750 zl ,a identyczny ten sam model i nawet kolor w firmowym sklepie u nas kosztował 2100 zł W SZOKU BYŁAM!
Okazało sie ze do tego sklepu własnie biorą wózki z tej hurtowni.

Noi w najblizszym czasie kupie wózek ten, łóżeczko odebrać trzeba, materac posciel i to by było na tyle, przewijak wanienka i w gruncie rzeczy wyprawke mam.
Juz bede mieć spokoj ze wszystkim ;) I moge spokojnie robić porządki ;D

Do góry