reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki forumowiczek

sugar niestety nie znam odpowiednika,ale zamów sobie przez allegro.Na pewno Ci do niemiec wyslą.Albo popros kogos z rodziny,tylko od razu kup wiecej.Mi jedno opakowanie tak na 2-3 tygodnie starcza.

Jak dla mnie ziajka jest cudowna:)).To co zrobila z moim rozstępami na piersiach jest nie do opisania:D:D

reklama
sugarbaby kochana ja mialam w 24 tygodniu w pasie 105cm a w 30 tygodniu mialam 100cm, a teraz mam 35 tydzień i mam 107cm w pasie. Więc nie czuje zbytnio różnicy, cały czas taki sam brzuś mam. Wszyscy mowią ze rosne.. Może otycznie ale centymetr się nie myli...!!

jestesaniolkiem moja kochana piękny brzucholek!!! :D Śliczniasty ;)
Mój niby miejsca nie ma ale akrobacje to niezłe robi. Dziś stópką przez cały brzuch przejchał i taka kulka szła z lewej strony na prawą stronę brzucha haha i sie śmiałam bo to wyglądało jak w bajkach, pod dywanem uciekająca mysz haha
ejjj jak teraz zmierzylam to moj ma znowu 98cm :szok::szok::szok:
zjechalam tej..... :szok: :confused2:

no to to fakt, stopka przejedzie, czy raczkami gdzie popuka lekko, raczej ma juz takie slimaczane ruchy :laugh2: ale coraz mniej kopniakow jest takich wiesz z zaskoczenia.... to ze jezdzi lokciami i stopkami to tak ale juz nie probuje sie prostowac czy "biegac" w miejscu :sorry:...

jestesaniolkiem no moj daje rade jeszcze :D czesto siedze i cisza a tu nagle taki kopniak w zebra ze sie wijam z bolu bo da kopa i tą nóżynką wierci tam xD Jakby chciał sie dokopać do czegos ;p Ogólnie to brzuch mam czesto "kwadratowy" jak z góry patrze to mam normalnie kanty po bokach haha :p Albo przybiera postać trójkąta równoramiennego, boki ścięte a po środku jestem "wypchana" ;)
ogólnie nie myślałam że z ruchów dziecka móżna mieć taką radoche. Bo szczescie to swoją drogą bo wiadomo ;) Ale jakie śmieszne są sytuacje.
Np wczoraj mama patrzyła sie na brzuch jak stałam przy blacie w kuchni... Haha i dostałam kopa prosto w blat... tak na 4cm brzuch mi do przodu wystrzeliło (a że stałam blisko blatu to w blat dostalam kopniaka )

Aha i w poniedziałek ide wreszcie do gina bo zaczne 36 tydz wiec bedzie pewnie usg ;D No a ciekawa jestem co mi powie po badaniu.. Bo mam wrażenie... Hm nie wiem jak to określić.. Brzydko mówiąc jakbym miała tam na dole dziure, jakbym była jak wiadro ;/ Może mam rozwarcie duże.. Nie mam pojęcia

jestesaniolkiem :*:* buziaczki dla brzusia śliczny:tak::tak: a sie nie przejmuj że śpi ciesz sie nie bedzie kopał po żebrach tyle :tak:;-)
artystka No kazda inaczej "rośnie" i to jest racja my rosniemy i tego nie widzimy ale inni widzą.. :tak::-D
Tłusty czwartek faktycznie.. hmm ja tu w niemczech zapominam o takich świetach.. ale to trzeba uczcić.. zrobie Faworki :-p:-p mniamm... :)

artystka ze mnie tez mega leci, jakis potok mega.... ja dzisiaj ide wiec zobacze co u mnie jest, bo mam uplawy leciutko kremowo zielone, albo takie zoltawe - ale tylko jak maly wali w szyjke, albo przy wiekszym wysilku... jakby co nie swedzi mnie ani nie piecze nigdzie ani nic wiec nie wiem o co chodzi :zawstydzona/y::eek:... uzywam masci clotrimasolum bo mialam takie zalecenia i wszystko bylo ok, ale od 3 dni tak jakos dziwnie ze mnie leci....

sugar no ja faworki wczoraj zrobiłam a dziś już 1/4 została :p Haha a mam zamiar sie ubrać i pójsc do sklepu po pączki :p bo tylko 2 były :p

aniołek ja właśnie wczesniej w 28 tygu dostalam dopochwowe clotrimazolum i bylo ok.
A ja wlasnie upławów teraz nie mam, tylko mam wrażenie hm..
Tak jak otwierasz buzie.. Czujesz dostep powietrza i wogóle.. to ja tam na dole tak czuje.. Nie wspomne o tym ze mnie boli tam wszystko.. Czuje sie jak wiadro.. ;/ wiec bede u gin to mnie zbada
Hm skurcze.. No mam tak dziennie 8-12 skurczy dziennie. Ale nie sa bolesne ;) Wiec chyba to te broxtona czy jakos tak ;p

Ostatnia edycja:
ahaaa chyba że tak.. :-):-):-) codo upław.. ja mam cały czas żólte ale lekarka mówiła że wszystko wporządku czyli widocznie tak ma być..
no moze :-), mam taka nadzieje ze to nic nie znaczy :).... ja tez zauwazylam ze moj mocz ma intensywniejszy kolor, wiec moze popuszczam ale tego nie czuje :zawstydzona/y::zawstydzona/y::sorry: i temu uplawy bardziej zolte :-D:-D:-D:-D.... juz sama nie wiem co myslec - moze lepiej wogole nie myslec :-D??!

reklama
aniołek moj mocz jest przezroczysty dosłownie, bo bardzo dużo wody pije... I jak poszlam zanieść mocz na badania to położna spojżała sie na tą fiolke, na mnie, znowu na fiolke i znowu na mnie i mruknęła pod nosem "aha" :p

Do góry