reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Brzuszki forumowiczek

smaruje codziennie od początku ciąży na brzuchu niemam ani jednego ale piersiach mam i kurcze brzydko to wygląda.. :zawstydzona/y::zawstydzona/y:/I]

reklama
Hej dziewczyny wczoraj zrobiłam faworki, zrobiłam bezy ;p i naleciało mnie wieczorem na salatke z makreli i ryżu i na wieczór tłukłam sie z sałatką :D
Aż się boje wejść na wage...
Eee nie jest tak źle przez 3 tygodnie 200gram przytyłam :D :) To chyba nieźle ;]

A wiec widzę ze o partnerach była rozmowa...
No ja już chyba miałam wszystkie sytuacje z możliwych,
Miałam lovelasa który kochał mnie tak samo jak i 10 innych... Więc zdradzał mnie
Miałam takiego co 5 km dalej mieszkał i dla niego to było baaardzo daleko.
Był taki z którym byłam dość długo jak na mnie bo 5 miesiecy, ale mieszkał w angli, przez ludzi sie rozstaliśmy bo głupoty mu mówili na mój temat. Ale teraz się przyjaźnimy ;)
Miałam jednego ćpuna który umawiał sie ze mna (ja godzine na mrozie np czekałam) a okazało sie ze sie naćpał i zapomniał przyjść;/
Był alkoholik, dzień dnia chlał bez przerwy i kase pożyczał na wódke (samoróbke ;/)
No i był taki co handlował i mnie wykorzystał.. Zrobił dziecko i zostawił.
Więc troche przeżyłam ;p Ale teraz mam swojego P. i tak juz zostanie ;]

Co do rozstępów. Nie prawda z oliwką! Oliwka nie likwiduje! Oliwka natłuszcza i skóra staje się bardziej sprężysta i wtedy nie powstają rozstępy. Więc oliwka nie likwiduje juz nabyte rozstępy tylko do zapobiegania jest świetna ;) Ja używam raz na 2 tygodnie hah jak mi sie przypomni. Ale rozstepow narazie na brzuchu nie mam. Na piersiach mam ale to juz w podstawowce mialam, takie mialam duze piersi.. No i teraz doszły nowe, więc moje cyce wyglądają jakby były popalone ;/. No i na pośladkach mam rozstępy ;/
Hm a rozstepy poki czerwone to da rade je zminimalizować kremami, peelingiem, trzeba te miejsca delikatnie masować i poki są czerwone to da rade usunąć, jeśli się zrobią białe, to juz nie da rady ich zlikwidować chociaż białe są mniej widoczne ;)
POLECAM oliwke do zapobiegania !! :)) Najlepsza i najtańsza ;] A te specyfiki za 60 zł, czy za 150 nie dają takich rezultatów ;)

artystka mi każdy mówi że w likwidowaniu rozstępów chodzi o to żeby uzywać kosmetyków regenerujących i mocno nawilżającyh - oliwka jak najbardziej tu pasuje. Dlatego na początku smarowałam zwykłym kremem z witaminami a teraz od dłuższego czasu oliwką która spłyca te sine rozstępy.

mariola no to fakt. Do nawilżania tych miejsc oliwka jest dobra. Ale nie usunie rozstępów, zmniejszy moze ich widoczność minimalnie.
Co fakt to fakt, każdy organizm jest inny ;) i każdej skórze co innego pomaga ;)
Niestety w ciazy nie wszystkie kremy można stosować i tu problem.. Bo tak to z rozstepami by az takiego problemu by nie było, a tak to jestesmy ograniczone do tych najprostrzych i które nie szkodzą :)

na posladkach też mam ale nimi sie nie przejmuje :D bardziej tymi na pirsiach.. no nic bedziemy probować może znikną wkoncu..

Dlatego co by nie było to lepiej im zapobiegać niż je zwlaczac :-D
Dobrze że ja jak na razie nie wyglądam tak źle jeśli chodzi o te rozstępy , oby tak dalej :)
Nie wiem jak Wasz ale moj brzuszek to po dzisiejszym święcie od samego rana przybrał większe rozmiary :-D:-D

a dziś jakieś święto jest...??
moj brzuszek jest praktycznie cały czas w ruchu :D heheh mały nie daje za wygraną szaleje bardzo :-) codo wielkości to nie zauważyłam żeby urósł jakoś od miesiąca dwóch stoi w miejscu,

Eee nie jest tak źle przez 3 tygodnie 200gram przytyłam :D :) To chyba nieźle ;]

Co do rozstępów. Nie prawda z oliwką! Oliwka nie likwiduje! Oliwka natłuszcza i skóra staje się bardziej sprężysta i wtedy nie powstają rozstępy. Więc oliwka nie likwiduje juz nabyte rozstępy tylko do zapobiegania jest świetna ;)

eh... od poczatku 14kg na + :szok: tylko ciekawe gdzie te 14 sie podzialo, bo nadal czuje sie szczupla, fakt juz nie chuda bo jednak troszke sie wszedzie odłozylo ale nie czuje sie mocno grubsza niz przed ciaza :sorry:...

oliwka tylko moze pomoc w zapobieganiu, raczej nie zwalczy rozstepow :zawstydzona/y:... ja uzywam naprzemian oliwki i fissana (25zl) i jak narazie to nic, jedynie dwie kreseczki na 3 mm na lewym cycku mam :sorry:...

a dziś jakieś święto jest...??
moj brzuszek jest praktycznie cały czas w ruchu :D heheh mały nie daje za wygraną szaleje bardzo :-) codo wielkości to nie zauważyłam żeby urósł jakoś od miesiąca dwóch stoi w miejscu,

no jasne : Tlusty czwartek ( swieto pozeraczy paczkow) :laugh2::laugh2:!!!
Kurcze zazdroscze wariacji Malego :sorry:...
moj dwa dni temu byl mega aktywny cale 24h, a teraz te dwa dni to taki leniwszy sie zrobil... ale zauwazylam ze jemu tez jest trudno sie juz przemieszczac, jeszcze ta moja "napieta"(bo nie wiem jak to inaczej nazwac) skora daje opor, jak leze to jest ok, maly wystawia cale stopki, ale jak wstane to juz mu ciezej "wybic nozki"... wiec pewnie ma trudnosci, a poza tym od dwoch dni lotom jak glupia ( aaa wyplata wiec trza oplaty zrobic i zakupy) wiec jak chodze to go lulam, i wogole potrafi sie nie ruszac - tylko spi i spi...

a zeby zostac w temacie to tez wystawiam dzisiejsze zdj :)

reklama
no kochana sugarbabylove dziś jest tłusty czwartek (ja i tak mam już od 8 miesiecy tłusty czwarek haha ;p)
Co do rozstępów.. Co do mojej doopki to sie nie przejmuje ( z tyłu i tak siebie nie widze haha) ale założe bokserki i nie bedzie widać, piersi to założe głęboki stanik-nic nie bedzie widać. Ale jakbym miala ba brzuchu to załamka, na plaże czy gdziekolwiek, byłabym skazana na jednoczęsciowy kostium.

sugarbaby kochana ja mialam w 24 tygodniu w pasie 105cm a w 30 tygodniu mialam 100cm, a teraz mam 35 tydzień i mam 107cm w pasie. Więc nie czuje zbytnio różnicy, cały czas taki sam brzuś mam. Wszyscy mowią ze rosne.. Może otycznie ale centymetr się nie myli...!!

jestesaniolkiem moja kochana piękny brzucholek!!! :D Śliczniasty ;)
Mój niby miejsca nie ma ale akrobacje to niezłe robi. Dziś stópką przez cały brzuch przejchał i taka kulka szła z lewej strony na prawą stronę brzucha haha i sie śmiałam bo to wyglądało jak w bajkach, pod dywanem uciekająca mysz haha

Ostatnia edycja:
Do góry