reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Brzuszki forumowiczek

No pewnie! :)
Dziewczyny wróciłam z Auchana zostawiłam 70zł a kupiłam sobie balsam, butelke 120ml, smok do niej. Do tego jedne body ale juz takie wieksze 74cm. Do tego ceratke do łóżeczka, szczotke i grzebien do wloskow, i chusteczki wilgotne z happy 4 opakowania po 74 sztuki każde. A i kupiłam sobie picie i czekolade (byłam głodna i spragniona hehe ;p) i zapłaciłam razem 69 zł!! Szok!
Kasa idzie jak trala la!!
aaa no i teraz mam zamiar zjesc rosołek i wybieram się do babci.;) może i ona coś podrzuci to kupie jeszcze proszek do prania ;P
Ogólnie wyprawka powoli powoli sie uzupełnia ;) I coraz mniej zostaje ;]

reklama
ok laski w ciagu dwoch godzin mialam 7 skurczy..... nie bolesnych ale czulam jak twardnieje mi tam wszystko - wzielam magnez i nospe forte... zjadlam tez czekolade :).... ustalo troche, maly zaczal wariowac, naciskac bolesnie na szyjke - spanikowalam ale nie chcialam dzwonic do gina poki nie zacznie sie nic powaznego dziac... BLAGAM POMOZCIE!!!!!!
TO JUZ PRAWIE 30TC ( wg usg ciaza starsza jest o tydzien) czy u was tez tak jest i wogole??....

JEstesaniolkiem mnie sie tak nie dzieje.Oze odczekaj jak bedzie sie cos dzialo to na IP lec.

A to ja w 1 dniu 33tc.

ok laski w ciagu dwoch godzin mialam 7 skurczy..... nie bolesnych ale czulam jak twardnieje mi tam wszystko - wzielam magnez i nospe forte... zjadlam tez czekolade :).... ustalo troche, maly zaczal wariowac, naciskac bolesnie na szyjke - spanikowalam ale nie chcialam dzwonic do gina poki nie zacznie sie nic powaznego dziac... BLAGAM POMOZCIE!!!!!!
TO JUZ PRAWIE 30TC ( wg usg ciaza starsza jest o tydzien) czy u was tez tak jest i wogole??....
kochana ja przez to przechodziłam, pomogły mi tabletki te od ciebie- widzisz, teraz by Ci się przydały:tak:
swoją drogą, ja biorę od tamtego czasu (4 tygodnie) mangez 2 razy dziennie, te od Ciebie przestalam, i dużo leżę i jest o wiele lepiej.
trzymaj sie, przecież jeszcze nie urodzisz!! P.S. MAsz czekać na mnie na porodówce:-D:-D

kochana ja przez to przechodziłam, pomogły mi tabletki te od ciebie- widzisz, teraz by Ci się przydały:tak:
swoją drogą, ja biorę od tamtego czasu (4 tygodnie) mangez 2 razy dziennie, te od Ciebie przestalam, i dużo leżę i jest o wiele lepiej.
trzymaj sie, przecież jeszcze nie urodzisz!! P.S. MAsz czekać na mnie na porodówce:-D:-D
nie no kochana ja mam jeszcze te tabletki ;)... z tym ze je biore a dzisiaj myslalam ze mi z brzucha kamien sie robi.... ja magnez biore juz prawie 3 tygodnie regularnie wic sama nie wiem,... jutro chyba podskocze do naszego gina :/....

mazia brzuś pikny!!!
Justynko kochana nie przejmuj sietez tak mialam.... Ale wzięłam prysznic i sie położyłam spać, rano wstałam i wszystko było ok. Nie wiem ale mnie np jak ide po schodach łapie skórcz, jak za długo w jednej pozycji siedze. Albo jak np odkurzam czy sie wogóle schylam to mam tak. Ale nie uważam zeby to byly porodowe ;)
Nie wiem kochana zapytaj może na MM te mamy które już mają dzieci to powinny wiedzieć co i jak.

3mam kciuki oby Nikoś za szybko nie chciał wyjść! Ja mam 33 tydzień, wiec miedzy nami 3 tygodnie różnicy tylko. Tzn mam niby 34 tydz ale z USG wynika na 33 ;]
Wiec kochana wytrzymaj do końca ! ;]
a poza tym jak sie czujecie

mazia a u Ciebie jak kochana jak sie czujecie? :) Mam taki sam brzuszek jak Ty ;]

Dzieki dziewczyny:)

Artystka a czujemy sie super::))) juz nie moge sie doczekac marca,gdyby nie to ,ze mam cc to pewnie bym do maja nosila to dziecko,bo sie super czujemy:)!!!!!A co u Ciebie?? wybrałas juz imię :>

reklama
jestemaniolkiem TA WIADOMOŚC JEST DO CIEBIE,przeczytaj ją i nie panikuj !

Więc te skurcze które miałaś są normalnym zjawiskiem! (skurcze braxtona)

Brzuch robi się twardy,czasami to jest uczucie jakby bolał,chociaż ja tego do bólu nie zaliczałam(najbardziej czuje się go w dole brzucha niż powyzej pepka...),jeśli masz taki skurcz połóż się na boczku lub na plecach,na ogół pomaga leżenie na boku,nie napinaj brzucha i się zrelaksuj,weź gazete ;-)mi przechodziło po kilku sekundach leżenia ;-)
a miałam je od 20tc !
jeśli dzidzia wg usg jest starsza tzn,że przybiera na wadze szybko i dlatego wynik na usg jest taki a nie inny (info od mojej gin) :-) tp zalicza się ten wskazany max do 20tc,bo potem dzieci rosną róznym tempem (info od mojej gin);-)
Moje Kubusiątko w 30tc odpowiadało 32tc hehe i termin mi przeskoczył z 7.11 na 24.10 a urodziłam i tak 7.11 bo to był termin wyznaczony przed 20tc który utrzymywał się od 10tc

ja w 28tc miałam skurcze które powodowały,że szyjka mi się rozwierała a to już był całkiem inny ból,brzuch nie bolał,ale bardzo nisko jakby w okolicy kości ogonowej i ciągło mnie w dół coś...,byłam w szpitalu i tam się dowiedziałam,że Kuba zszedł główką do baltonu (tam gdzie główka dziecka umieszcza się na kilka tygodni przed porodem-brzuchy opadają zauważalnie lub nie) a on już siedział mi nisko od 28tc

Bez paniki,moim zdaniem jest ok,na najblizszej wizycie powiedz,że twardnieje Ci brzuch,przepisze Ci lekarka cordafen lub coś innego,ja musiałam liczyć twardnienia do końca ciąży bo wg tego dawkowano mi leki ;-) z powodu rozwarcia w 28tc

Od 36tc brzuch twardł mi kilkanaście razy dziennie,czasami jak mi stwardł to trzymało mnie nawet i 2 minuty

Ostatnia edycja:
Do góry