reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki forumowiczek

reklama
Dziewczyny cuuudne brzusie!!
jestesaniolkiem! Mowilam ze chlopak!? Bylam w 100% pewna tak jak i mazia :D I miałyśmy racje ;P Hihi!! :) Skarpety cudne
Kochana mnie kłuje juz tak od 27 tygodnia, ale powiem Ci ze nic lekarzowi nie wspominałam, troche mi glupio bo w koncu lekarz powie ze przewrażliwiona jestem. A też mnie czesto gesto kłuje. Np z tydzien temu tak mnie złapało ze 30 minut leżałam skulona z bólu. Ale przeszło..

Dziewczyny :D Wczoraj mierzyłam sie w pasie mam 106 cm.. Czyli "urosłam" 7 cm :)) I pępek mi zaczyna odstawać , tzn połowa mi wychodzi a połowa jest wklęsła..
Młody się ciągle wierci, wkurza mnie bo nie moge usiąść normalnie tylko nogi jak facet rozstawiam :p W autobusie to błagam żeby nikt kolo mnie nie siadał :p

Aaa Justyna masz bombowy brzuchol :D TYPOWO NA CHLOPAKA!! :p haha ;]

Pozdrawiam brzusiaste ;) Swój brzuch dodam na dniach :D :) może już jutro ;P

Dziewczyny, a czym sie rozni brzuch na chlopaka od brzucha na dziewczynke? Na chlopa jest bardziej okrągły? Taki jak pilka? I to zawsze tak jest? Zerknijcie ze trzy strony wczesniej na moj. Widac, ze dziewoja bedzie? Bo ja sie tak boje, ze te wszystkie różowości to do szafy trzeba bedzie schowac...

Dziewczyny, a czym sie rozni brzuch na chlopaka od brzucha na dziewczynke? Na chlopa jest bardziej okrągły? Taki jak pilka? I to zawsze tak jest? Zerknijcie ze trzy strony wczesniej na moj. Widac, ze dziewoja bedzie? Bo ja sie tak boje, ze te wszystkie różowości to do szafy trzeba bedzie schowac...

Ja nie wierze ze brzuch rozni sie na chlopca i na dziewczynke ja za kazdym razem mialam inny ksztalt brzuszka a jednak bede miala trzeciego synka.Wielkosc i ksztalt brzuszka zaleza od naszej postury,wagi i ulozenia dziecka,wiec nie sugerujcie sie ze jak bedzie okragly to bedzie dziewczynka itd bo to nie prawda:-)

aga śliczny brzuchol :) I pępuś Ci wyszedł ;)) Mmmm ;) Super

A ja w kształt brzuszka wierze, wśród moich znajomych, rodziny wszystko sie sprawdzało zawsze ;) No zobaczymy jak urodze :D Bo brzuś na chłopaka mam i na 5 usg wyszło ze chłopak :D:p Wiec zobaczymy :)

hefi śliczny brzuś :D Ja taki miałam w 25 tygodniu :)) Ale ten czas leci
Już 34 tydzień, a niedawno dowiedziałam się ze jestem w ciąży.. Hihi

wlasnie odwrotnie, na dziewczynke z profilu jest jak pileczka, a na chlopca jak jajeczko - tak najprosciej wytlumaczyc :D.... twoj jest raczej na chlopca :)

Dziewczyny cuuudne brzusie!!
jestesaniolkiem! Mowilam ze chlopak!? Bylam w 100% pewna tak jak i mazia :D I miałyśmy racje ;P Hihi!! :) Skarpety cudne
Kochana mnie kłuje juz tak od 27 tygodnia, ale powiem Ci ze nic lekarzowi nie wspominałam, troche mi glupio bo w koncu lekarz powie ze przewrażliwiona jestem. A też mnie czesto gesto kłuje. Np z tydzien temu tak mnie złapało ze 30 minut leżałam skulona z bólu. Ale przeszło..

Dziewczyny :D Wczoraj mierzyłam sie w pasie mam 106 cm.. Czyli "urosłam" 7 cm :)) I pępek mi zaczyna odstawać , tzn połowa mi wychodzi a połowa jest wklęsła..
Młody się ciągle wierci, wkurza mnie bo nie moge usiąść normalnie tylko nogi jak facet rozstawiam :p W autobusie to błagam żeby nikt kolo mnie nie siadał :p

Aaa Justyna masz bombowy brzuchol :D TYPOWO NA CHLOPAKA!! :p haha ;]

Pozdrawiam brzusiaste ;) Swój brzuch dodam na dniach :D :) może już jutro ;P
ahhh maly se wlasnie czkawkuje :)....
artystka wiem wiem, od teraz sie was grzecznie slucham :p:p:p....
moj pepk tak samo tejjjj, pol na wierzchu pol w srodku :D:D:D....
a ja zaczelam stosowac cos takiego ze jak mnie kluje (bo maly tak naciska) to kiwne pare razy biodrami by sie obrocil i przestaje kluc :p:p:p...

a apropo autobusuo i tramwai, ludzie mi schodza zawsze jak jade :szok: serio, ale sie nie dziwie w moim bialym plaszczu grubym i z brzuchem wygladam jak balwan :D

ale mnie wywaliło :szok: i to tylko przez noc :szok:
faaaaaajny, czemu was wywala w nocy a mnie zawsze w dzien teeej to nie fair....

reklama
a wiesz jaki jest pępek na koniec ciąży hehe,mój odstawał jak trzeci sutek haha

mówią,że brzuch jak szpic jest na chłopca,że niski też,inni mówią że duży brzuch jest na chłopca,a mały na dziewczynkę,chociaż różnie bywa.
Każda kobieta ma inną budowę ciała,jednym szczupłym wyskoczy brzuch w 12tc a innym jak mnie w 16tc ,dopiero było coś widać :-D
a Kubuś od początku był dużym chłopcem.

Słyszałyście na pewno,że gdy na usg kości udowe są duże to dziecko będzie długie,a to niezbyt ma się do rzeczywistości,bo patrzałam tak powynikach innych w ciąży iich maluchy miałay większe kości udowe odmojego a maluszka nie urodziłam,bo 57cm ;-)
Ostatnio widziałam fotkę córki mojej koleżanki po urodzeniu jak miała 2,5kg-taki szkrab malutki,że wyglądała na wcześniak,chudziutka,a o moim po urodzeniu powiedzieli że wygląda na 2 miesięczne dziecko hehe a to już genialny lekarz na obchodzie hehe

ale się pochwalę,że dzisiaj Kubuś pobił rekordy snu i spał 8godz i 20min :-) ech dumna jestem :-) bo się wyspałam hehe

jestemaniolkiem ale Twój brzuszek wygląda jakbyś miała mieć ogromne dziecko hehe i tu właśnie na ogół pozory mylą hehe mi nikt nie wierzył,że w połowie 30tc Kuba miał już 2370g hihi

Do góry