reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki forumowiczek

Ja absolutnie nie mam zamiaru się tu kłócić, a u mnie bynajmniej to nie jest tłuszczyk;-) Brzuch jest twardy i za nic nie mogę go wciągnąć. Pozdrawiam i znikam stąd, bo atmosfera troszkę zepsuta...

brzucha nie wolno wciągać! ja też myślałam,że nie miałam tłuszczyku,a po porodzie dopiero zdałam sobie sprawe ile go na brzuchu miałam.Twardy niech se będzie,bo przecież mamy jeszcze w brzuchu jelita...i wszystko się musi jakoś pomieścić,macica w 12tc jest nieco powiększona,bo dziecko ma tylko kilka cm.
A atmosfera nie jest zepsua,mnie jak i wielu innym osobom dobrze się tu siedzi i gada.Jestemaniolkiem tylko napisała,że to nie brzuch ciążowy,bo macica jest mało powiększona,wystaczy coś zjeść i się powiększa

mój 11tc

i 1m-c później

i mój balon z synkiem 1,5kg hehe

taki fajny brzusio,a kilka tyg później posypały się rozstępy jak u zebry paski buu
teraz z tym walcze

dziewczyny znacie coś dobrego na rozstępy,za każdą cene

reklama
i waga wyglada na synka,mój w 28tc miał 1509g a Twój trochę mniej,wiec myślę że na mecie będzie miał hmm 3800g-4000g :p
haha ja sie modle by do 3500 mial bo dalej to nie wiem jak urodze :).... jeszcze specjalnie odstawilam witaminki bo gdzies czytalam ze po nich dzidzi mocno rosnie - nie wiem czy to prawda na 100% ale po odstawieniu maly przystopowal wiec moze cos w tym jest :confused:!!! :sorry2:
ejj no nie chcialam sie klocic :/.... i znowu wyszlam na zla :zawstydzona/y:...
chodzilo mi o to ze macica nie jest na tyle duza, a mi np, wystawal tylko po jedzeniu, czyli z przejedzenia dostawalam wtedy brzuszka...

a to moj brzusio w 13tc rano i w 14tc na wieczor.... i rankiem to byl ten jak dla mnie tluszczyk ktory zaczynal sie odkladac :).... a wieczorem to moje objedzenie :)... [ z tym ze ja mam chory zoladek i jelita - puchna niesamowicie po jedzeniu :( ]
ale Kochana ja tez chodzilam i chwalilam sie ze juz widac ze to juz :)... takze powiedzialam ci ze cie rozumiem :)...

Ostatnia edycja:
:-D:-D ale ja mówię o brzuchu:-D
jestesaniołkiem ja tez słyszałam o tych witaminach i ja nie biorę więc może dlatego mój mały jest taki mały:sorry2:

jestemaniolkiem ja odstawiłam witaminy w 12tc :-D i co 4200g :szok: hehe
a odstawiłam,bo stwierdziłam że jak tyle jem to po co mi jeszcze witaminy,morfologia była ok,więc nie brałam dalej.Ja bym nie marzyła o malutkim dzieciaku,moja koleżanka któa była 3 tyg dalej w ciąży niż ja na etapie 28tc miała synka 1060g :p ale urodził się maluszek bo 2700g coś wolno przybierał,ale stosowała diete dla cukrzyków,bo miała cukrzycę ciężarnych

ale moje cyce już nie są takie fajne,ale jak wróce do tabsów zapewne znowu mi urosną,może i jędrne znowu będą :confused: a tak to Kubuś mi wypił z nich życie hehe

a w dniu nawału po cessarce miałam takie arbuzy,że jak się widziałam w lustrze w szpitalu to myślałam,że się przewróce hehe

Najważniejszy jest początek,gdy dzidziusiowi wszystko się tworzy,serduszko,płucka,układ pokarmowy,to witaminy moim zdaniem powinny być wskazane,bo matce by się chyba oberwało po krwi :baffled: maluch pije jak pijawka,a jak jest duży to już...

ja się smarowałam gerberem na rozstępy,mojej siostrze pomagał,a miała wielowodzie,ale mi nie pomogło

aga0411 fajny masz brzucholek

Ostatnia edycja:
hahaha saleminka tobie klocus do urodzenia poprostu byl pisany :p:p:p...:-D

ej szybkie wazna pytanie - nie moge dodzwonic sie do gina a nie wiem co zrobic ze strasznie bolesnymi kluciami w szyjke macicy....mi sie wydaje ze to Nikos chyba lapke probuje tam wcisna.... ale nie mam pewnosci... i zazwyczaj kluje jak ide gdzies czy stoje... to moze byc moj Łobuziak??...

:-D:-D ale ja mówię o brzuchu:-D
jestesaniołkiem ja tez słyszałam o tych witaminach i ja nie biorę więc może dlatego mój mały jest taki mały:sorry2:
mi sie skonczyly i ten miesiac ich nie wykupilam - nie mialam za co ---> nie ma to jak poswietne splacanie :D... teraz wykupie.... i bede chyba je brac - oczywiscie nieregularnie :p.... a krew mam idealnie dobra :)... wszystko przy gornych normach :D..

reklama
Do góry