reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Brzuszki forumowiczek

jestesaniolkiem a bedzie CI tak wygodnie w wannie dziecko kąpac?? Ja bede kąpać na stole.Nie trzeba sie schylac.Szkoda pleców!
no u mnie stol za wysoko, ja mam tylko 163cm.... i bym musiala caly ciezar malca na moje chude grabki przeniesc, wole jednak obciążyć plecki....

a ja bede kapac w wiaderku ;P jedyny sposob jaki do mnie przemawia:tak:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
zlecialam z krzesla :-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Mój bardzo krótko kąpał się w wanience. Przeszedł do dużej wanny. Sama się zastanawiałam nad wiaderkiem. Tym specjalnym dla niemowląt-tummy tub. Ale dobrze,ze nie kupiłam.Teraz i tak jest chyba za duży.

Ostatnia edycja:
ja mam 155. a Adaś prawie 80 cm-heh. Jakos to zleciało i kapie sie z nami w wannie. Frajde ma nieziemską.

Ej dziewczyny a gdzie brzuszki?? po moim została tylko oponka. Troszke mi go brak. Ale tak do 25 tyg. Potem był ogromny i uciążliwy.

Of maluskie Dziewuszki :-) zawsze chcialam byc filigranowa... tak do 165cm :-( a uroslo mi sie do 175... No i chcialam miec czarne wloski :no: i nie mam... Moze dzidzia bedzie miala czarne wloski :-) tak bym chciala :-D i ciemna karnacje hehehe :-p

A jak Wam sie Maluchy ruszaja to czujecie je wszedzie? To znaczy, bo jak moje kopie, to tylko i wylacznie z jednej strony... i tak od poczatku... Nie przekreca mi sie :no: no i raczek nie czuje... Jak czujecie lapki? Da sie odroznic?

A propos kapania w wiaderku :p hehe To moja znajoma swoja 3 letnia corke kapala w misce o srednicy 50cm!!! No paranoja... Ale Jej to wygodnie bylo i wody tyle nie zuzywala :-/ :baffled: eeeee...

A to wiaderko jaki wynalazek :szok: hehe nawet nie wiedzialam, ze jest cos takiego :-p hehe i pisze tu o jakiejs misce, bo myslalam, ze Mariolka se jaja robi :-D

Agus bo ty masz zawsze szczescie :p:p:p....

Of maluskie Dziewuszki :-) zawsze chcialam byc filigranowa... tak do 165cm :-( a uroslo mi sie do 175... No i chcialam miec czarne wloski :no: i nie mam... Moze dzidzia bedzie miala czarne wloski :-) tak bym chciala :-D i ciemna karnacje hehehe :-p

A jak Wam sie Maluchy ruszaja to czujecie je wszedzie? To znaczy, bo jak moje kopie, to tylko i wylacznie z jednej strony... i tak od poczatku... Nie przekreca mi sie :no: no i raczek nie czuje... Jak czujecie lapki? Da sie odroznic?
jak dla mnie nie da sie odroznic....
ja tylko wiem ze nisko to nozki a wysoko to pewnie lapki....
a poza tym jak Mala kopie to mi caly brzuch jak galareta loto :p...

wybaczcie że się wtrącam , ale ja czułam rączki jak byłam ok 30 tyg dopiero. To było jakby taka mała piąstka sie pchała na świat, a nóżki też od ok 30 tyg porządnie pod żebrami zawsze (ułożenie pośladkowe miała) to jak wypchała widać była całą stopę , zawsze ją chwytałam to chwilkę trzymała i zabierała jakby łaskotki miała :-D

reklama
ejjj ja nie napisalam ze czuje raczki - mi nawet trudno powiedziec co wystaje mi z brzucha ( nie wiem czy to pupcia czy glowka, nozka czy moze lokiec)!!!!

wg mnie to nie ma roznicy raczej wiekszej miedzy tym a tym, jak na ten czas przynajmniej, na bank mala trzaska mnie tym i tym, domyslam sie ze jak ma ulozenie pupa w dol to to na dole to nozki a do gory to pewnie raczki..... ale co kopie po bokach???? :sorry2:

czasami sie boje ze jak ja szturchne w cos z mysla ze to pupka a pozniej sie okaze ze to glowka byla to mala bedzie juz do konca " mega szturchnięta "... :sorry2:

ejjj Kochana nie panikuj, kazde dziecko rusza sie inaczej, kazda mama czuje inaczej ruchy dziecka ---> poki sie dzicie rusza to wszystko ok!!!!!!!!!!

Do góry