reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki forumowiczek

jestesaniolkiem a bedzie CI tak wygodnie w wannie dziecko kąpac?? Ja bede kąpać na stole.Nie trzeba sie schylac.Szkoda pleców!
no u mnie stol za wysoko, ja mam tylko 163cm.... i bym musiala caly ciezar malca na moje chude grabki przeniesc, wole jednak obciążyć plecki....

a ja bede kapac w wiaderku ;P jedyny sposob jaki do mnie przemawia:tak:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
zlecialam z krzesla :-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Mój bardzo krótko kąpał się w wanience. Przeszedł do dużej wanny. Sama się zastanawiałam nad wiaderkiem. Tym specjalnym dla niemowląt-tummy tub. Ale dobrze,ze nie kupiłam.Teraz i tak jest chyba za duży.

Ostatnia edycja:
ja mam 155. a Adaś prawie 80 cm-heh. Jakos to zleciało i kapie sie z nami w wannie. Frajde ma nieziemską.

Ej dziewczyny a gdzie brzuszki?? po moim została tylko oponka. Troszke mi go brak. Ale tak do 25 tyg. Potem był ogromny i uciążliwy.

Of maluskie Dziewuszki :-) zawsze chcialam byc filigranowa... tak do 165cm :-( a uroslo mi sie do 175... No i chcialam miec czarne wloski :no: i nie mam... Moze dzidzia bedzie miala czarne wloski :-) tak bym chciala :-D i ciemna karnacje hehehe :-p

A jak Wam sie Maluchy ruszaja to czujecie je wszedzie? To znaczy, bo jak moje kopie, to tylko i wylacznie z jednej strony... i tak od poczatku... Nie przekreca mi sie :no: no i raczek nie czuje... Jak czujecie lapki? Da sie odroznic?

A propos kapania w wiaderku :p hehe To moja znajoma swoja 3 letnia corke kapala w misce o srednicy 50cm!!! No paranoja... Ale Jej to wygodnie bylo i wody tyle nie zuzywala :-/ :baffled: eeeee...

A to wiaderko jaki wynalazek :szok: hehe nawet nie wiedzialam, ze jest cos takiego :-p hehe i pisze tu o jakiejs misce, bo myslalam, ze Mariolka se jaja robi :-D

Agus bo ty masz zawsze szczescie :p:p:p....

Of maluskie Dziewuszki :-) zawsze chcialam byc filigranowa... tak do 165cm :-( a uroslo mi sie do 175... No i chcialam miec czarne wloski :no: i nie mam... Moze dzidzia bedzie miala czarne wloski :-) tak bym chciala :-D i ciemna karnacje hehehe :-p

A jak Wam sie Maluchy ruszaja to czujecie je wszedzie? To znaczy, bo jak moje kopie, to tylko i wylacznie z jednej strony... i tak od poczatku... Nie przekreca mi sie :no: no i raczek nie czuje... Jak czujecie lapki? Da sie odroznic?
jak dla mnie nie da sie odroznic....
ja tylko wiem ze nisko to nozki a wysoko to pewnie lapki....
a poza tym jak Mala kopie to mi caly brzuch jak galareta loto :p...

wybaczcie że się wtrącam , ale ja czułam rączki jak byłam ok 30 tyg dopiero. To było jakby taka mała piąstka sie pchała na świat, a nóżki też od ok 30 tyg porządnie pod żebrami zawsze (ułożenie pośladkowe miała) to jak wypchała widać była całą stopę , zawsze ją chwytałam to chwilkę trzymała i zabierała jakby łaskotki miała :-D

reklama
ejjj ja nie napisalam ze czuje raczki - mi nawet trudno powiedziec co wystaje mi z brzucha ( nie wiem czy to pupcia czy glowka, nozka czy moze lokiec)!!!!

wg mnie to nie ma roznicy raczej wiekszej miedzy tym a tym, jak na ten czas przynajmniej, na bank mala trzaska mnie tym i tym, domyslam sie ze jak ma ulozenie pupa w dol to to na dole to nozki a do gory to pewnie raczki..... ale co kopie po bokach???? :sorry2:

czasami sie boje ze jak ja szturchne w cos z mysla ze to pupka a pozniej sie okaze ze to glowka byla to mala bedzie juz do konca " mega szturchnięta "... :sorry2:

ejjj Kochana nie panikuj, kazde dziecko rusza sie inaczej, kazda mama czuje inaczej ruchy dziecka ---> poki sie dzicie rusza to wszystko ok!!!!!!!!!!

Do góry