reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki forumowiczek

Dzien dobry Dziewuszki :-***
No ale pocieszenie wczoraj od Was dostalam... :nerd: Jak mi wyskoczy to sprzed lustra bede uciekac :no: buuuu... Ja juz uciekam... Jestem alergiczka, a ze teraz jem wszystko, to mam tak zniszczona cere, ze szok ;-( a mowili, ze w ciazy hormony ja wygladzaja :(((( eeeee... A moze to dziewczynka u mnie bedzie? Bo taka nie atrakcyjna sie jakos czuje :p hehe Wy tu wrozycie, to niech ktos na moj brzuch spojrzy i mi powie co bedzie :-) Oczywiscie jak znajdziecie brzuch :p hehehe:dry:
A zeby zapobiec rozstepom smarowala sie ktoras Garnierem? Zoltym? Bo oliwka sama to chyba malo co daje? Tak mysle... i jak czesto sie smarujecie???
Udanego weekendu Wam zycze :)

reklama
jestesaniolkiem u nas na poczatku też miała byc Tosia, każdy ze znajomych wiedział że oczekujemy Córeczki, no ale okazało się że Dziecko lubi psocić i będzie jednak Chłopakiem , jak podkreślił lekarz dobrze wyposażonym :).
Co do rozsępów to ja na brzuchu nie mam ani jednego! Mimo że tak z dnia na dzień praktycznie mi go wywaliło i nadal wywala ;-). Jak nie zpaomnę to od czasu do czasu smaruje oliwką ( ostatnio robiłam to wczoraj po dwutygodniowej przerwie :D) , ale u mnie jest inna sprawa że nie mogę dużo brzucha ruszać bo to wtedy wywołuje skurcze a rodzić to na razie nie chcę:tak::tak:

A zeby zapobiec rozstepom smarowala sie ktoras Garnierem? Zoltym? Bo oliwka sama to chyba malo co daje? Tak mysle... i jak czesto sie smarujecie???
Udanego weekendu Wam zycze :)
ja uzywam fissana i z tego co wiem, jest to jeden z lepszych kremow p/rozstepom za dosc niska cene (ok.25zl)....
ja 1- 2 razy na dobe sie smaruje (no chyba ze zapomne) :-)

jestesaniolkiem u nas na poczatku też miała byc Tosia, każdy ze znajomych wiedział że oczekujemy Córeczki, no ale okazało się że Dziecko lubi psocić i będzie jednak Chłopakiem , jak podkreślił lekarz dobrze wyposażonym :).
Co do rozsępów to ja na brzuchu nie mam ani jednego! Mimo że tak z dnia na dzień praktycznie mi go wywaliło i nadal wywala ;-). Jak nie zpaomnę to od czasu do czasu smaruje oliwką ( ostatnio robiłam to wczoraj po dwutygodniowej przerwie :D) , ale u mnie jest inna sprawa że nie mogę dużo brzucha ruszać bo to wtedy wywołuje skurcze a rodzić to na razie nie chcę:tak::tak:
tak mi sie podoba imie Toska ze to obled, Nadzie moj P. wybral.....
a do chlopaka jakie wybraliscie imiona??....

my juz na poczatku wybralismy imiona:
Nikodem Ireneusz (drugie po moim s.p. tacie)
lub
Nadia Antonina

i teraz nie mamy problemu, tylko czekamy az ktos mi powie na 100% czy moje dziecie ma siusiaka czy nie :-D...

u nas ja wybrałam dla dziewczynki -Tosiulke :D
a mój M dla Chłopczyka , po ogromnych trudach zdecydował się na Adasia :)
mi osobiście podoba się Kacperek :). Ale to może następnym razem :p Teraz będzie Adaś i będzie najcudowniejszą istotką :)

No u mnie Fissana nie ma... Nawet Garniera mam z Polski :p W mojej malej miejscowosci nie maja takich cudow :p Mnie sie cos dziadzia dzis od rana wierci i wierci... a spac nie powinna?? jak to jest? Wyczytalam gdzies, ze prawie 20 godzin to spia na dobe w brzusiu... a wczoraj siedzialam do 3 w nocy i ciagle kopalo od 20 i dzis od 9 znowu sie wierci... To nie spi? Aaaaa... Mam do Was pytanie. Probowalam zalozyc nowy watek, potem go zatwierdzilam i pokazal mi sie. Teraz chcialam wejsc i jest cos ze invalid i nie ma go w spisie :( eeee
Czarna magia...

jestesaniolkiem ładna waga szkraba,mój w 28,5tc miał 1509g hehe :-) wtedy nie wiedziałam co mnie czeka hehe
siusiak czy nie,a jajka były ? bo pępowine z siusiakiem można pomylić,ale jak nie było jajek to przecież baba :tak: lekarze na usg szukają jajek a nie siusiaka :-D jakiś zboczony ten lekarz hehe

co do facetów to przecież najpierw trzeba ich wytresować :-D mój teraz chodzi jak w zegarku,pierwszy przeprasza po tym jak się nawet ciut ciut pokłócimy :-D

ja mam dużą wanienkę i też nie miałam miejsca na nią,więc stoi na szafie w pokoju gdzie śpimy heh a stojak do niej w innym pokoju;-)

MilenaZagi pisać se mogą,że śpi 20 godz na dobe,mojego okruszka czułam przez cały dzień,co jakiś czas przywalił mi ;-) a pod koniec to tylko się rozciągał a w dniu porodu kilka ruchów tylko poczułam,a podczas całej akcji ani jednego

ja świetnie oswoiłam się, że będzie synuś i lecę na jakieś polowanie chłopięcych ciuszków :-)
tez bym chciala juz wiedziec na 100% i mog poleciec na zakupki :), jak ja ci zazdroszcze
No u mnie Fissana nie ma... Nawet Garniera mam z Polski :p W mojej malej miejscowosci nie maja takich cudow :p Mnie sie cos dziadzia dzis od rana wierci i wierci... a spac nie powinna?? jak to jest? Wyczytalam gdzies, ze prawie 20 godzin to spia na dobe w brzusiu... a wczoraj siedzialam do 3 w nocy i ciagle kopalo od 20 i dzis od 9 znowu sie wierci... To nie spi? Aaaaa... Mam do Was pytanie. Probowalam zalozyc nowy watek, potem go zatwierdzilam i pokazal mi sie. Teraz chcialam wejsc i jest cos ze invalid i nie ma go w spisie :( eeee
Czarna magia...
tez to czytalam, ale u mnie jest tak ze jeden dzien Mala wariuje prawie caly a nastepny przesypia i tylko czuje jak leciutko rusza nozkami i raczkami....

a jak sie wkurza jak ja szturchne, mala mega nerwusiata jest :-D

jestesaniolkiem ładna waga szkraba,mój w 28,5tc miał 1509g hehe :-) wtedy nie wiedziałam co mnie czeka hehe
siusiak czy nie,a jajka były ? bo pępowine z siusiakiem można pomylić,ale jak nie było jajek to przecież baba :tak: lekarze na usg szukają jajek a nie siusiaka :-D jakiś zboczony ten lekarz hehe

co do facetów to przecież najpierw trzeba ich wytresować :-D mój teraz chodzi jak w zegarku,pierwszy przeprasza po tym jak się nawet ciut ciut pokłócimy :-D

ja mam dużą wanienkę i też nie miałam miejsca na nią,więc stoi na szafie w pokoju gdzie śpimy heh a stojak do niej w innym pokoju;-)

MilenaZagi pisać se mogą,że śpi 20 godz na dobe,mojego okruszka czułam przez cały dzień,co jakiś czas przywalił mi ;-) a pod koniec to tylko się rozciągał a w dniu porodu kilka ruchów tylko poczułam,a podczas całej akcji ani jednego

jejus saleminka jak ja cie kocham :-D:-D:-D:-D...
no wlasnie jajek nie widzialam, widzialam dluga "wypustke" czy cos tylko a jajek wlasnie nie, wiec zakladam ze to pepowina :-)!!!

no moj tez, moze nie przeprosi (mama go chyba tego slowa nie nauczyla) ale przyjdzie i przytuli..... probuje udobruchac, a ja milcze jak grob :-D:-p....

no ja wanienke bede wkladala do swojej wanny i tam mala kapala... u mnie w lazience najcieplej jest :)... i miejsce tez znajde :).... myslalam by zamontowac to co np jest w ubikacjach w galeriach, taka "zamykana polka" do przewijania ;-)....
w trakcie np wycierania dziecka w ubikacji - by nie biegac z jednego pomieszczenia do drugiego z nagim mokrym dzieciem - moc tego uzyc.... rozlozyc i zlozyc :)..

jestesaniolkiem a bedzie CI tak wygodnie w wannie dziecko kąpac?? Ja bede kąpać na stole.Nie trzeba sie schylac.Szkoda pleców!

reklama
Do góry