reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Brzuszki forumowiczek

Dzien dobry Dziewuszki :-***
No ale pocieszenie wczoraj od Was dostalam... :nerd: Jak mi wyskoczy to sprzed lustra bede uciekac :no: buuuu... Ja juz uciekam... Jestem alergiczka, a ze teraz jem wszystko, to mam tak zniszczona cere, ze szok ;-( a mowili, ze w ciazy hormony ja wygladzaja :(((( eeeee... A moze to dziewczynka u mnie bedzie? Bo taka nie atrakcyjna sie jakos czuje :p hehe Wy tu wrozycie, to niech ktos na moj brzuch spojrzy i mi powie co bedzie :-) Oczywiscie jak znajdziecie brzuch :p hehehe:dry:
A zeby zapobiec rozstepom smarowala sie ktoras Garnierem? Zoltym? Bo oliwka sama to chyba malo co daje? Tak mysle... i jak czesto sie smarujecie???
Udanego weekendu Wam zycze :)

reklama
jestesaniolkiem u nas na poczatku też miała byc Tosia, każdy ze znajomych wiedział że oczekujemy Córeczki, no ale okazało się że Dziecko lubi psocić i będzie jednak Chłopakiem , jak podkreślił lekarz dobrze wyposażonym :).
Co do rozsępów to ja na brzuchu nie mam ani jednego! Mimo że tak z dnia na dzień praktycznie mi go wywaliło i nadal wywala ;-). Jak nie zpaomnę to od czasu do czasu smaruje oliwką ( ostatnio robiłam to wczoraj po dwutygodniowej przerwie :D) , ale u mnie jest inna sprawa że nie mogę dużo brzucha ruszać bo to wtedy wywołuje skurcze a rodzić to na razie nie chcę:tak::tak:

A zeby zapobiec rozstepom smarowala sie ktoras Garnierem? Zoltym? Bo oliwka sama to chyba malo co daje? Tak mysle... i jak czesto sie smarujecie???
Udanego weekendu Wam zycze :)
ja uzywam fissana i z tego co wiem, jest to jeden z lepszych kremow p/rozstepom za dosc niska cene (ok.25zl)....
ja 1- 2 razy na dobe sie smaruje (no chyba ze zapomne) :-)

jestesaniolkiem u nas na poczatku też miała byc Tosia, każdy ze znajomych wiedział że oczekujemy Córeczki, no ale okazało się że Dziecko lubi psocić i będzie jednak Chłopakiem , jak podkreślił lekarz dobrze wyposażonym :).
Co do rozsępów to ja na brzuchu nie mam ani jednego! Mimo że tak z dnia na dzień praktycznie mi go wywaliło i nadal wywala ;-). Jak nie zpaomnę to od czasu do czasu smaruje oliwką ( ostatnio robiłam to wczoraj po dwutygodniowej przerwie :D) , ale u mnie jest inna sprawa że nie mogę dużo brzucha ruszać bo to wtedy wywołuje skurcze a rodzić to na razie nie chcę:tak::tak:
tak mi sie podoba imie Toska ze to obled, Nadzie moj P. wybral.....
a do chlopaka jakie wybraliscie imiona??....

my juz na poczatku wybralismy imiona:
Nikodem Ireneusz (drugie po moim s.p. tacie)
lub
Nadia Antonina

i teraz nie mamy problemu, tylko czekamy az ktos mi powie na 100% czy moje dziecie ma siusiaka czy nie :-D...

u nas ja wybrałam dla dziewczynki -Tosiulke :D
a mój M dla Chłopczyka , po ogromnych trudach zdecydował się na Adasia :)
mi osobiście podoba się Kacperek :). Ale to może następnym razem :p Teraz będzie Adaś i będzie najcudowniejszą istotką :)

No u mnie Fissana nie ma... Nawet Garniera mam z Polski :p W mojej malej miejscowosci nie maja takich cudow :p Mnie sie cos dziadzia dzis od rana wierci i wierci... a spac nie powinna?? jak to jest? Wyczytalam gdzies, ze prawie 20 godzin to spia na dobe w brzusiu... a wczoraj siedzialam do 3 w nocy i ciagle kopalo od 20 i dzis od 9 znowu sie wierci... To nie spi? Aaaaa... Mam do Was pytanie. Probowalam zalozyc nowy watek, potem go zatwierdzilam i pokazal mi sie. Teraz chcialam wejsc i jest cos ze invalid i nie ma go w spisie :( eeee
Czarna magia...

jestesaniolkiem ładna waga szkraba,mój w 28,5tc miał 1509g hehe :-) wtedy nie wiedziałam co mnie czeka hehe
siusiak czy nie,a jajka były ? bo pępowine z siusiakiem można pomylić,ale jak nie było jajek to przecież baba :tak: lekarze na usg szukają jajek a nie siusiaka :-D jakiś zboczony ten lekarz hehe

co do facetów to przecież najpierw trzeba ich wytresować :-D mój teraz chodzi jak w zegarku,pierwszy przeprasza po tym jak się nawet ciut ciut pokłócimy :-D

ja mam dużą wanienkę i też nie miałam miejsca na nią,więc stoi na szafie w pokoju gdzie śpimy heh a stojak do niej w innym pokoju;-)

MilenaZagi pisać se mogą,że śpi 20 godz na dobe,mojego okruszka czułam przez cały dzień,co jakiś czas przywalił mi ;-) a pod koniec to tylko się rozciągał a w dniu porodu kilka ruchów tylko poczułam,a podczas całej akcji ani jednego

ja świetnie oswoiłam się, że będzie synuś i lecę na jakieś polowanie chłopięcych ciuszków :-)
tez bym chciala juz wiedziec na 100% i mog poleciec na zakupki :), jak ja ci zazdroszcze
No u mnie Fissana nie ma... Nawet Garniera mam z Polski :p W mojej malej miejscowosci nie maja takich cudow :p Mnie sie cos dziadzia dzis od rana wierci i wierci... a spac nie powinna?? jak to jest? Wyczytalam gdzies, ze prawie 20 godzin to spia na dobe w brzusiu... a wczoraj siedzialam do 3 w nocy i ciagle kopalo od 20 i dzis od 9 znowu sie wierci... To nie spi? Aaaaa... Mam do Was pytanie. Probowalam zalozyc nowy watek, potem go zatwierdzilam i pokazal mi sie. Teraz chcialam wejsc i jest cos ze invalid i nie ma go w spisie :( eeee
Czarna magia...
tez to czytalam, ale u mnie jest tak ze jeden dzien Mala wariuje prawie caly a nastepny przesypia i tylko czuje jak leciutko rusza nozkami i raczkami....

a jak sie wkurza jak ja szturchne, mala mega nerwusiata jest :-D

jestesaniolkiem ładna waga szkraba,mój w 28,5tc miał 1509g hehe :-) wtedy nie wiedziałam co mnie czeka hehe
siusiak czy nie,a jajka były ? bo pępowine z siusiakiem można pomylić,ale jak nie było jajek to przecież baba :tak: lekarze na usg szukają jajek a nie siusiaka :-D jakiś zboczony ten lekarz hehe

co do facetów to przecież najpierw trzeba ich wytresować :-D mój teraz chodzi jak w zegarku,pierwszy przeprasza po tym jak się nawet ciut ciut pokłócimy :-D

ja mam dużą wanienkę i też nie miałam miejsca na nią,więc stoi na szafie w pokoju gdzie śpimy heh a stojak do niej w innym pokoju;-)

MilenaZagi pisać se mogą,że śpi 20 godz na dobe,mojego okruszka czułam przez cały dzień,co jakiś czas przywalił mi ;-) a pod koniec to tylko się rozciągał a w dniu porodu kilka ruchów tylko poczułam,a podczas całej akcji ani jednego

jejus saleminka jak ja cie kocham :-D:-D:-D:-D...
no wlasnie jajek nie widzialam, widzialam dluga "wypustke" czy cos tylko a jajek wlasnie nie, wiec zakladam ze to pepowina :-)!!!

no moj tez, moze nie przeprosi (mama go chyba tego slowa nie nauczyla) ale przyjdzie i przytuli..... probuje udobruchac, a ja milcze jak grob :-D:-p....

no ja wanienke bede wkladala do swojej wanny i tam mala kapala... u mnie w lazience najcieplej jest :)... i miejsce tez znajde :).... myslalam by zamontowac to co np jest w ubikacjach w galeriach, taka "zamykana polka" do przewijania ;-)....
w trakcie np wycierania dziecka w ubikacji - by nie biegac z jednego pomieszczenia do drugiego z nagim mokrym dzieciem - moc tego uzyc.... rozlozyc i zlozyc :)..

jestesaniolkiem a bedzie CI tak wygodnie w wannie dziecko kąpac?? Ja bede kąpać na stole.Nie trzeba sie schylac.Szkoda pleców!

reklama
Do góry