reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki forumowiczek

reklama
Ja wiedziałam gdzie rączka czy nóżka-ale domyślnie dzieki usg. Wcześnie się ułożył głowką i już sie nie przekręcał.Mały był spory-i mocno odczuwałam ruchy. Ale bez trudu czuć było,ze dupcia czy kręgosłup a nie stopa. Tylko po wielkości. Och jakie to było piękne. Cieszę się,ze tak mocno sie ruszał. Czasem miałam wrażenie,ze wogole nie spi. Mam teraz co wspominać:):):)
Nawet kiedys tatus sie wygłupiał i dosłownie prawie złapał stópkę-mały się tak wystraszył,ze chyba chciał uciec. Mojemu potem aż głupio było,ze dzidzia tak potem skakała.

Ja wiedziałam gdzie rączka czy nóżka-ale domyślnie dzieki usg. Wcześnie się ułożył głowką i już sie nie przekręcał.Mały był spory-i mocno odczuwałam ruchy. Ale bez trudu czuć było,ze dupcia czy kręgosłup a nie stopa. Tylko po wielkości. Och jakie to było piękne. Cieszę się,ze tak mocno sie ruszał. Czasem miałam wrażenie,ze wogole nie spi. Mam teraz co wspominać:):):)
Nawet kiedys tatus sie wygłupiał i dosłownie prawie złapał stópkę-mały się tak wystraszył,ze chyba chciał uciec. Mojemu potem aż głupio było,ze dzidzia tak potem skakała.
:-D:-D:-D
oj tata-sadysta jeden :-D:-D:-D:-D....
moja tez strasznie mocno i czesto kopie - ale ja lubie jak sunie nozkami po calej macicy tak delikatnie - jestem strasznie szczupla i u mnie wszysciutenko widac przez brzuch - ja wtedy przykladam rece i delektuje sie tymi czulymi ruchami :blink::blink::blink:...

nie wiem czy dasz radę jestemaniolskiem kąpać maluszka w wannie,mi by było ciężko,bo plecy mnie bolą jak kąpie w wannience na stojaku,ale mój obecnie to kolos podobny do wieleoryba,więc nie dziwie się hehe :-D
U mnie łazienka odpada,kąpie okruszka w pokoju,jak bym miała dużą pralkę to bym mogła wanienke na pralkę położyć,ale mam wąską,otwieraną do góry,więc lipa...a co do płci,to myślę że to dziewczynka,bo u mnie na usg w 19tc było już wiadomo,że to chłopak,bo już jąderka były ładnie widoczne i siusiak :-)

Jak jeszcze Kubuś był w brzucholku to z lewej strony koło biodra coś mi wypychał i nie wiedziałam co to,gdy na usg znowu to robił to zapytałam co tam ma i się okazało że to nóżka :-)
Najlepsze było usg w 28tc jak lekarza widział jajka,ale zastanawiał się gdzie dziecko ma nogi,a Kuba zrobił rozkrok jak żaba i jedną nogę miał wyprostowaną koło jednego biodra a drugą koło drugiego hehe nawet lekarz się śmiał,bo podobno "chwalił się,że jest chłopakiem" hehe

nie wiem czy dasz radę jestemaniolskiem kąpać maluszka w wannie,mi by było ciężko,bo plecy mnie bolą jak kąpie w wannience na stojaku,ale mój obecnie to kolos podobny do wieleoryba,więc nie dziwie się hehe :-D
U mnie łazienka odpada,kąpie okruszka w pokoju,jak bym miała dużą pralkę to bym mogła wanienke na pralkę położyć,ale mam wąską,otwieraną do góry,więc lipa...a co do płci,to myślę że to dziewczynka,bo u mnie na usg w 19tc było już wiadomo,że to chłopak,bo już jąderka były ładnie widoczne i siusiak :-)

Jak jeszcze Kubuś był w brzucholku to z lewej strony koło biodra coś mi wypychał i nie wiedziałam co to,gdy na usg znowu to robił to zapytałam co tam ma i się okazało że to nóżka :-)
Najlepsze było usg w 28tc jak lekarza widział jajka,ale zastanawiał się gdzie dziecko ma nogi,a Kuba zrobił rozkrok jak żaba i jedną nogę miał wyprostowaną koło jednego biodra a drugą koło drugiego hehe nawet lekarz się śmiał,bo podobno "chwalił się,że jest chłopakiem" hehe
no saleminka ty masz malego giganta :).... ja mam nadzieje ze nie urodze az tak duzego dziecia :):).... szacun dla ciebie piekna!!!
jak nie bede dawala rady w wannie to wtedy pomysle o stojaku czy czyms innym....

Kochana chetnie sie zamienie z otba pralka, ja mam duza z bebnem otwieranym z przodu, a marzy mi sie mala praleczka otwierana u gory!!...

U mnie najlepiej czuć jak Mały wypina kręgosłup no to normalnie brzuch z jednej strony mam tak wypięty i tak jak sie dotyka nie za mocno to czuć wsyzstko;D . A co do rączek i nóżek to wydaje mi się że nóżkami to kopie o wiele mocniej , raz czułam takie jakby skrobanie po brzuchu tak jakby nóżką taka małą :). No a rączkami to pewnie takie lżejsze ruchy ;). Bynajmniej ja tak mam w głowie :D. I u mnie usg to nic nie da żeby zrozumieć gdzie co ma , bo tak się wierci , za każdym razem : "położenie płodu : zmiennie". Ale dobrze niech sobie wariuje Mały Potworek :)

jestesaniolkiem - chcesz bobasa kapac w normalnej wannie w lazience? sadze, ze nie dasz rady - za nisko...mi nawet na stole takim nad kolano bylo zbyt nisko i po kapieli opatulalam Damiana w recznik i na chciaz kilkanascie sekund sie kladlam plackiem bo tak mnie kregoslup bolal...
ale moze tylko ja tak mam :-p

a co do ruchow. tez jestem dosc szczupla a Damian wazyl prawie 4kg wiec tez malutki nie byl... pamietam ze w okolo 35 tyg. Damian sie wyprostowal a na brzuchu odbily mi sie dwie stopki pczerwone plamy] ale bylo widac ze to ksztalt stopy... normalnie sie poplakalam ze szczescia :tak: zrobilismy nawet fotke, ale na zdjeciu tego tak nie widac bylo [wieczor, flesz...]

jestesaniolkiem - w 25tyg. zaobserwowalam u siebie rowniez zjawisko niskiego brzucha :-) Myslalam, ze nie daj boze moze byc wczesniak... ale po jakis dwoch tygodniach brzuszek wrocil do poprzedniej pozycji, i tak zostal az do 39tyg. i dopiero wtedy sie przekoanalam co to znaczy miec naprawde nisko brzuch kiedy go niemal ciagnelam po ziemi :-D i tak przez 2 tyg az do porodu kiedy kompletnie znikl :sorry2:

jestesaniolkiem - chcesz bobasa kapac w normalnej wannie w lazience? sadze, ze nie dasz rady - za nisko...mi nawet na stole takim nad kolano bylo zbyt nisko i po kapieli opatulalam Damiana w recznik i na chciaz kilkanascie sekund sie kladlam plackiem bo tak mnie kregoslup bolal...
ale moze tylko ja tak mam :-p

a co do ruchow. tez jestem dosc szczupla a Damian wazyl prawie 4kg wiec tez malutki nie byl... pamietam ze w okolo 35 tyg. Damian sie wyprostowal a na brzuchu odbily mi sie dwie stopki pczerwone plamy] ale bylo widac ze to ksztalt stopy... normalnie sie poplakalam ze szczescia :tak: zrobilismy nawet fotke, ale na zdjeciu tego tak nie widac bylo [wieczor, flesz...]

jestesaniolkiem - w 25tyg. zaobserwowalam u siebie rowniez zjawisko niskiego brzucha :-) Myslalam, ze nie daj boze moze byc wczesniak... ale po jakis dwoch tygodniach brzuszek wrocil do poprzedniej pozycji, i tak zostal az do 39tyg. i dopiero wtedy sie przekoanalam co to znaczy miec naprawde nisko brzuch kiedy go niemal ciagnelam po ziemi :-D i tak przez 2 tyg az do porodu kiedy kompletnie znikl :sorry2:
narazie zostala mi opcja wkladania wanienki do wanny, ale tak jak mowilam chyba zrobie "nakladke" ktora bede opuszczac na wanne ( taka na zawiasach jak sa np. w ubikacjach w galeriach itd) a po wszystkim ja zamkne :).... tylko trudno gdziekolwiek takie cos znalezc ( to miejsca nie zajmuje i w kazdej chwili mozna rozmontowac :)...

czyli nie tylko mi brzuszek spadl ---> jak milo mi to slyszec :)...
bo byl juz wysoko a wciagu jednej nocy strasznie mocno opadl ---> szczerze nawet sie nie dziwie, mala strasznie nisko siedzi (mysle czy nie za nisko ---> bo to chyba nie jest normalne by musiec sciagac majtki przy usg przez blony brzuszne ---> bo lekarz nie mogl znalezc nozek - tak nisko tam byly :zawstydzona/y:)...

reklama
Do góry