reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Brązowe upławy a dupaston

Po co ci ta beta ? Mi po 10 tys już w ogóle nie rosła, więc jak dla mnie możesz się tylko stresować niepotrzebnie. Jak już jest pęcherzyk w macicy beta nie jest ważna. Ja też plamilam do 12 tygodnia na brązowo, dupek 3x1 i tyle, na tym etapie nie da się nic więcej zrobić niestety.
Aa to nie wiedziałam jest to moja pierwsza ciaza I wszystkie wasze rady biorę do sobie bo się boję. Ja mam tylko dziś wziąść 3 a potem 2x1 a powiedz mi wszystko okej się skończyło?

reklama
Ja plamiłam przez za niski progesteron, dlatego dla mnie badanie progesteronu jest bardzo ważne. Nikt wam nie każe podzielać mojego zdania.

Kolejna, która nie potrafi czytać ze zrozumieniem🤦🏻‍♀️
Czy ty rozumiesz, że ZAWSZE WARTO ZBADAĆ PROGESTERON ŻEBY WIEDZIEĆ CZY TO ON JEST PRZYCZYNĄ?
Jeśli poziom progesteronu jest niski to ciąża się nie utrzyma, jeśli ma na przykład za małą dawkę duphastonu. DLATEGO LEKARZ POWIENIEN ZLECIĆ BADANIE PROGESTERONU. Dla mnie lekarz, który nie sprawdza takich rzeczy nie jest dobrym lekarzem i to jest MOJE ZDANIE.
Jeśli poziom progesteronu jest niski, w następnej ciąży również może taki być i rmoże ją stracić. Kolejny powód dlaczego autorka powinna zbadać progesteron.
po co Ty wszystkich atakujesz, nikt nie potrafi czytać ze zrozumieniem, za to Ty masz wiedzę wyjeb@@#!ą w kosmos jak swoja pewność siebie. Autorka ma plamienia lekarz zareagował, przepisał leki, ale nie, zdaniem Pani wszędobylskiej po kilku fakultetach z medycyny jest do dupy bo nie leżał zrobić badania progesteronu. Za to na pewno ciąża obumarła, bo pewnie beta spada i trzeba sterować autorkę. Weź swoje mądrości schowaj do skarpetki.

Chociażby zlecił zbadać progesteron,to gdyby był za niski i dałby jej duphaston, który uwaga. już jej przepisał i kazał brać, gdzie tu sens
Czy ty naprawdę czytasz to co piszę czy rozumiesz z tego tylko to, co chcesz rozumieć. Napisałam wyraźnie kilka razy, że niski progesteron może być przyczyną i ja bym chciała wiedzieć przez co mam plamienia i zbadałabym progesteron. Skończcie pisać w kółko jedno i to samo.

po co Ty wszystkich atakujesz, nikt nie potrafi czytać ze zrozumieniem, za to Ty masz wiedzę wyjeb@@#!ą w kosmos jak swoja pewność siebie. Autorka ma plamienia lekarz zareagował, przepisał leki, ale nie, zdaniem Pani wszędobylskiej po kilku fakultetach z medycyny jest do dupy bo nie leżał zrobić badania progesteronu. Za to na pewno ciąża obumarła, bo pewnie beta spada i trzeba sterować autorkę. Weź swoje mądrości schowaj do skarpetki.
Co jest złego w badaniu progesteronu?
I tak- nie czytacie ze zrozumieniem. Jedna mi zarzuca, że autorka napisała o becie- a może zauważ ze napisała to dopiero po komentarzu innej osoby, żeby zrobiła betę? A ja potwierdziłam, że może zrobić żeby zobaczyć czy nie spada, a wy się wszystkiego czepiacie.
Skoro wy nie chciałybyście wiedzieć, że to na przykład progesteron jest przyczyną plamien to wasza sprawa, autorka dostała tylko radę,, że bym zbadała progesteron. Duphaston i tak nie wyjdzie w badaniu, więc będzie wiedziała czy jej progesteron jest ok czy nie. Nie widzę w tym nic złego.

I TYM KOŃCZĘ TĘ DYSKUSJĘ.

O to ciekawe ja krwi narazie i mam nadzieję że tak zostanie nie mam tylko takie brazowe małe plamienia
spokojnie, staraj się nie stresować i nie nakręcać. Moja koleżanka plamila do 3 miesiąca zanim dowiedziala się o ciąży. Lekarz za pewne stwierdził, że przyczyną plamien jest niski progesteron, dlatego Ci przepisał dupka. Bierz tak jak Ci kazał.

Duphaston to lek stosowany w ginekologii. Zawiera substancję czynną dydrogesteron, który jest aktywnym progesteronem.

I tak- nie czytacie ze zrozumieniem. Jedna mi zarzuca, że autorka napisała o becie- a może zauważ ze napisała to dopiero po komentarzu innej osoby, żeby zrobiła betę? A ja potwierdziłam, że może zrobić żeby zobaczyć czy nie spada, a wy się wszystkiego czepiacie.
Skoro wy nie chciałybyście wiedzieć, że to na przykład progesteron jest przyczyną plamien to wasza sprawa, autorka dostała tylko radę,, że bym zbadała progesteron. Duphaston i tak nie wyjdzie w badaniu, więc będzie wiedziała czy jej progesteron jest ok czy nie. Nie widzę w tym nic złego.

No lepiej zakończ.

spokojnie, staraj się nie stresować i nie nakręcać. Moja koleżanka plamila do 3 miesiąca zanim dowiedziala się o ciąży. Lekarz za pewne stwierdził, że przyczyną plamien jest niski progesteron, dlatego Ci przepisał dupka. Bierz tak jak Ci kazał.

Duphaston to lek stosowany w ginekologii. Zawiera substancję czynną dydrogesteron, który jest aktywnym progesteronem.
Sama napisałaś, że przyczyną jest zapewne niski progesteron, a moje rady o zbadaniu progesteronu już złe XD
Nikt nie kazał jej go nie brać, a sprawdzić czy faktycznie tutaj tkwi przyczyna.
Miłego wieczoru życzę i dobranoc.

reklama

Dziewczyny spokojnie wiem że każda z was ma inne doświadczenie i inaczej by zrobiła rozumiem to ;) czytam wszystko i sama ostatecznie podejmę decyzję czy i jakie badania wykonam.

Do góry