reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Brązowe upławy a dupaston

napisałaś, że lekarz nie jest dobry, bo dal autorce dupka na plamienia. Plamienia na początku ciąży często się zdarzają i ciąże są donoszone. Myślę, że lekarz prowadził tysiące ciaz i wie co robi i gdyby miał obawy to podjąłby inne kroki niz przepisanie dupka.
Kolejna, która nie potrafi czytać ze zrozumieniem🤦🏻‍♀️
Czy ty rozumiesz, że ZAWSZE WARTO ZBADAĆ PROGESTERON ŻEBY WIEDZIEĆ CZY TO ON JEST PRZYCZYNĄ?
Jeśli poziom progesteronu jest niski to ciąża się nie utrzyma, jeśli ma na przykład za małą dawkę duphastonu. DLATEGO LEKARZ POWIENIEN ZLECIĆ BADANIE PROGESTERONU. Dla mnie lekarz, który nie sprawdza takich rzeczy nie jest dobrym lekarzem i to jest MOJE ZDANIE.
Jeśli poziom progesteronu jest niski, w następnej ciąży również może taki być i rmoże ją stracić. Kolejny powód dlaczego autorka powinna zbadać progesteron.

reklama
Dziewczyno sama zasugerowałaś że nie jest dobrym lekarzem i powinien to czy tamto, chyba sama nie widzisz co piszesz
A czy ktoś powiedział, że lekarz nie wie co robi?
Autorka chciała rad- ode mnie dostała, żeby zbadała poziom progesteronu- może być przyczyną plamień, jeśli jest za niski. Nie rozumiem waszych komentarzy.

No ja rozumiem rozumiem faktycznie odrazu mogłam napisać o tej becie ale akurat ta bete wykonam i ten progesteron dla świętego spokoju i spokojniej głowy
Po co ci ta beta ? Mi po 10 tys już w ogóle nie rosła, więc jak dla mnie możesz się tylko stresować niepotrzebnie. Jak już jest pęcherzyk w macicy beta nie jest ważna. Ja też plamilam do 12 tygodnia na brązowo, dupek 3x1 i tyle, na tym etapie nie da się nic więcej zrobić niestety.

Dziewczyno sama zasugerowałaś że nie jest dobrym lekarzem i powinien to czy tamto, chyba sama nie widzisz co piszesz
napisałam wyraźnie, że moim zdaniem lekarz nie jest dobry skoro nie zleca badania progesteronu, żeby wykluczyć go jako przyczynę plamień i nie widzę w tym nic złego.
Progesteron jest potrzebny do utrzymania ciąży, a jego za niska wartość może doprowadzić do plamien i do poronienia. Lepiej wiedzieć czy jest na dobrym poziomie czy nie.

Ale nawet jeżeli jest za niski, to dupek go podnosi, więc jakie ma znaczenie skoro jest na lekach ?
Przecież ja to wszystko wcześniej napisałam.
Taki, że będzie wiedziała czy to jest przyczyna i tylko o to chodzi. Ja bym chciała wiedzieć co jest przyczyną plamień.

Ja plamiłam od 6 tygodnia, non stop do 20. Na zmianę z krwawieniami. Dziś 26 tydzień leci, z dzieckiem ok. Powod nieznany. Także miałam duphaston

reklama
Chociażby zlecił zbadać progesteron,to gdyby był za niski to dałby jej duphaston, który uwaga!!;już jej przepisał i kazał brać, gdzie tu sens
napisałam wyraźnie, że moim zdaniem lekarz nie jest dobry skoro nie zleca badania progesteronu, żeby wykluczyć go jako przyczynę plamień i nie widzę w tym nic złego.
Progesteron jest potrzebny do utrzymania ciąży, a jego za niska wartość może doprowadzić do plamien i do poronienia. Lepiej wiedzieć czy jest na dobrym poziomie czy nie.

Do góry